Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rose Hovick (Rosalind Russell) je dominantní matka, posedlá touhou prosadit svou krásnou dceru June na prkna, která znamenají svět. Nezastaví se před ničím a obě své dcery (i starší Louise) vláčí od divadla k divadlu. June (Ann Jillian) se nakonec vzepře a zdrhne se svým milým, což matka považuje za zradu. Rose se obratem soustředí na kariéru Louise (Natalie Wood), jenže svět si v tu dobu zvyká na zvukové filmy, takže lidé méně chodí na živá vystoupení a navíc Louise zase tak moc skvělá tanečnice nebo zpěvačka není. Nakonec vezme Louise zavděk místem striptérky namísto hvězdy a ukáže se, že v této roli je dobrá a začíná si věřit. Jako Gypsy Rose Lee se stává populární a postupně se osvobozuje z vlivu své matky, která to ovšem těžce nese. Jak se jejich vztah vyvine? (Peabody)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

danecek24

všechny recenze uživatele

20. Zlatý Glóbus za rok 1962 - cena (1) - *Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Rosalind Russell + nominace (5) - Nejlepší film (muzikál) Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Natalie Wood Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Karl Malden Nejlepší režie - Mervyn LeRoy Objev roku (herec) - Paul Wallace ()

slunicko87 

všechny recenze uživatele

Muzikál Gypsy se na vlně popularity tohoto žánru v šedesátých letech svezl zcela bez zásluh. Nepřináší nic nového, je vcelku nudný a navíc působí hodně lacině. ()

Reklama

WeeLass 

všechny recenze uživatele

Svérázná, ale v nitru dobrosrdečná Mama Rose vede kočovný "gypsy" život se svými dvěma dcerami, Baby June a Louise. Snaží se je protlačit kde se dá, aby mohli vystupovat ve své vlastní show v čele s mladou hvězdičkou, Baby June. Když děvčata povyrostou, rozhodne se jít Baby June po svém a Mama Rose nezbývá nic jiného, než udělat hvězdu z méně nadané Louise. Když se jí naskytne příležitost vystupovat jako striptérka v burleskním divadle, mamince se to vůbec nepozdává, ale brzy se z Louise stává nejlepší striptérka celého světa, Miss Gypsy Rose Lee. Chce Mama Rose pro svojí dceru to nejlepší nebo chce jen strhnout pozornost na sebe? Méně známý originál remaku z 90. let známý pro legendární finální muzikálové číslo Rose's Turn, kdy Mama Rose využije příležitosti a až s šílenou odhodlaností zpívá na prázdném dceřině pódiu a nad hlavou se jí rozsvěcují poutače s jménem Rose. Tato písnička byla parodováná i pro seriál Crazy Ex-Girlfriend s trefným názvem After Everything I've Done For You (That You Didn't Ask For). / Mé oblíbené písničky - Small World, Some People, Mr. Goldstone I Love You, Everything's Coming Up Roses, You Gotta Have A Gimmick, Rose's Turn / 90% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama