Reklama

Reklama

Apokalypsa - kdy a jak

(TV film)
  • Česko Apokalypsa: Proč a jak (více)
Ukázka z filmu
USA, 2008, 88 min

Scénář:

Ted Poole

Kamera:

Zoran Veljkovic

Hudba:

Kerry Muzzey
(další profese)

Obsahy(1)

Dokument „Apokalypsa – kdy a jak“ nabízí důkladný rozbor celé řady možných „nejhorších“ scénářů konce světa. Mohla by erupce ničivého supervulkánu v Yellowstonském národním parku přinést zkázu celé planetě? Proč mayský kalendář končí dnem 21. prosince 2012? Očekává se invaze mimozemšťanů, jejímž cílem je vyhubit lidstvo a kolonizovat Zemi? Prolétne asteroid Apophis skutečně nebezpečně blízko kolem Země v roce 2029? Jsme svědky klimatických změn, které se během následujících desetiletí stanou kritickými. Vyřešíme včas hrozbu globálního oteplování? Země a veškerý život na ní čelí nevyhnutelnému zániku, otázkou zůstává, z jakého směru a kdy se čtyři jezdci apokalypsy vynoří na obzoru. Kdy a jak přijde zkáza - z vesmíru anebo z naší vlastní modré planety? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (19)

kobras5 

všechny recenze uživatele

Většina rádoby možných katastrof z tohoto dokumentu je nereálná, takže nemá smysl ztrácet svůj čas koukáním na něj a raději věnujte svůj čas kamarádům nebo rodině. Jednu hvězdičku za představení reálných a bohužel i nereálných katastrof. Více si to nezaslouží. 25% (viděno v TV česky). ()

montel 

všechny recenze uživatele

Dokument, který přináší několik možných scénářů, jak může nastat konec lidstva a celé naší planety. Od hrozících asteroidů až po téměř nemyslitelné vyhladění lidstva naprogramovanými roboty...Dokument v celku zajímavý. Tvůrci si mohli ale některé teorie odpustit, dokument by tak byl reálnější. Řeší se zde globální oteplování, dopady asteroidů, hrozící války, virové nákazy, erupce slunce, doba ledová, útoky mimozemšťanů nebo i vyhlazení lidstva námi naprogramovanými stroji. No není to sranda? 55% ()

Reklama

DDavidson odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem hodně dokumentů o apokalypse, ale žádný nebyl tolik přehnaný jako tenhle, zajímavé je, že stejné pošuky vidím téměř ve všech dokumentech o konci světa. Že by zamindrákovaní lidé, šílení vědci, nebo prostě jen podplacení maniaci na postrašení lidí? Nejvíc mě dostali ti mimozemštani. No comment. ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Sice dokument hezky shromažďuje všechny potencionální tragédie spojené s naší záhubou, ale že by se honosil kreativní sci-fi kamerou, zvučnými jmény z oblasti vědy nebo dechberoucím scénářem se o něm rozhodně říct nedá. Působí na mě jako většina novinových článků. Velice lacině a okatě se snaží prodat co nejdrásavější titulek, ale těm, kteří by snad toužili počíst si dál, už nic nenabízí. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Nic nového, jen opakování známých věcí z jiných obdobných dokumentů. Kupříkladu o mnoho lépe zpracovaný Den konce světa (ale i jiných). Takže pokud jste na toto téma panicové a panny, tak toto dílo rozhodně oceníte jako základní uvedení do problematiky několika z mnoha teorií, jak může naše civilizace skončit - jakože jednoho dne skončí. Pokud však již máte s látkou nějaké zkušenosti, obraťte svůj pohled raději jiným směrem. 60% ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama