Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dysfunkční venkovská rodina žije z babiččiny penze od americké armády. Když vdova po válečném hrdinovi zemře, rozhodnou se pozůstalí k netradičnímu kroku, jak si zajistit, aby výplaty chodily i nadále. Chorvatská černá komedie těží z bizarních situací i rázné punkrockové hudby, jíž se věnují samotní protagonisté. Figurky zabydlující debut Danila Šerbedžiji žijí v polorozpadlém stavení, nebojí se alkoholu ani pohybu na hraně zákona, pod vrstvami lehce buranského humoru však nezní jen kytarový doprovod, ale i sympatická snaha vymanit chorvatský film z neustálého tematizování válečného konfliktu. (Febiofest)

(více)

Recenze (6)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ako si podnikava chorvatska rodinka chcela zabezpecit prijmy i po smrti jedneho celna. nebali sa experimentovat, to sa neboji ani reziser, preto ide o sympaticky film. Zo znamejsich hercov tu hral len Dragan Nikolic /Mlad i zdrav kao ruža/. Na debut slusne : 60 % ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Další film, ve kterém hraje významnou roli chorvatská Lika. Stejně, jako Dalibor Matanič v roce 2008 ve filmu Kino Lika, nás i Danilo Šerbedžija zavádí do prostředí zdejšího chudobného venkova, kde je žití nelehké. Zvláště pak pro rodinu Mane Paripoviče, který v roce 1995, kdy Chorvaté z Liky vyhnali desetitisíce Srbů, odmítl opustit rodný dům. Vše se točí kolem staré Maneho matky, která se svým královským důchodem představuje hlavní zdroj příjmů pro celou rodinu. Babku je potřeba udržet na živu i kdyby byla dávno mrtvá.... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama