Reklama

Reklama

Slip, The

Hudební
USA, 2008, 22 min

Režie:

Rob Sheridan

Hrají:

Trent Reznor

Obsahy(1)

Dva měsíce poté, co kapela Nine Inch Nails uveřejnila prakticky bez propagace na svém webu novou desku The Slip a umožnila její bezplatné stažení, vyšlo toto album pro zájemce i na CD. Vedle audio nahrávky se nachází bonusové DVD se záznamem ze zkušebny, kde kapela zahrála pět skladeb.
Tracklist: 1. 1.000.000, 2. Letting You, 3. Discipline, 4. Echoplex, 5. Head Down. (J.Connor)

(více)

Recenze (6)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Ono k tomu to asi nejde, co říct. Reznor je jeden z největších hudebních géniů a jeho muzika bývá v mnoha ohledech i pro mne dokonalá. Vím, že zrovna album Split je jedno z mých nejoblíbenějších a naskládat pět super písniček z nich za sebe, dát k tomu i umění kamery a tvůrců písně, co prováděli při nahrávání a opepřit to takovou temnější atmosférou. No to přecu kurva nemá chybu. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Nine Inch Nails mám docela rád, ale co tahle kapela předvedla ve své zkušebně je naprosto famózní! Tak precizně zahraný a skvěle nazvučený mini-koncert (k desce The Slip) jsem už fakt dlouho neslyšel. Jinak jejich zkušebna je opravdu obrovská, tichá závist!:)) ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Velmi hutná záležitost. Byť pozdní tvorbu páně Reznora již beru s určitou malinkou shovívavostí, která pramení z mé bezbřehé fascinace jeho tvorbou dřívější, tohle je opravdu cool. Bez nějakých serepetiček do nás kapela (Reznor, Finck, Freese, Meldal-Johnsen, Cortini) zavřená v malém černém sále pouze s nástrojovkou valí rokec jak sviň. Sheridanův minimalistický styl je mi stále bližší a vůbec všechny elementy nahrávky zrovna nehýří, což je v dnešní přeplácané době neskutečně sympatické. V tomto světle je i naprosto logické východisko tvrdý kytatrový industriální rock, pokud se s klávesama snad už všichni rodí a každej cucák si myslí, že je Aphex Twin. V neposlední řadě se to týká i image kapely, která opustila všechny výstřelky a muziku produkuje naprosto civilně v tričku a džínách. V tomto ohledu se vymyká pouze Finck s nejpostmodernějším účesem na světě kombinujícím dready, patku, číro, pejzy a Tintinovu špičku. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Po vydání monumentálního a čistě instrumentálního alba Ghosts I-IV, vydal Trent po dvou měsících album The Slip, které nahrával pouhé tři týdny. The Slip je dodnes dle mého názoru velmi podceňované, já k němu přišel na chuť taky až po delší době, ale dneska v něm vidím onu skrytou genialitu, tvůrčí nápaditosti a představuje tak svébytný celek skvělých songů se zajímavým poselstvím, ne jen náplast pro trůcující posluchače, kterým minulý instrumentální pokus nesedl. K tomu všemu Trent ještě vydal živé provedení první půlky alba nahrané ve zkušebně kapely a je to naprostá pecka. Na albu můžete songy slyšet ve vybroušené (i když tentokrát schválně ve více muddy) produkci, ale takhle jsou živější, neučesanější, s úplně novou energií a punkovějším zvukem, kdy zní jinak skvěle než na albu, ale pořád skvěle. Trent s NIN do toho dávají všechno, hrají krásně synchronizovaně a přirozeně a tvoří tím výbornou rockovou show, která by měla být ukázkou pro další interprety, jak se to ma dělat! ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama