Reklama

Reklama

Žraločí noc

  • Jihoafrická republika Shark Night
Jihoafrická republika, 2010, 50 min

Obsahy(1)

Představte si, že jste ztraceni na moři daleko od pobřeží. Nemáte ani loď. Jste sami na vodě a plujete s proudem. (Máte neoprénový oblek, aby vám nebyla zima a záchrannou vestu, abyste se neutopili a dostatek vody; vyhnete se tak dehydrataci). I tak jste na otevřeném oceánu cílem extrémně prospěchářských predátorů - žraloků se špatnou pověstí. Co byste dělali, kdyby se objevili? Jak byste s nimi bojovali? Expert z Jižní Afriky Mike Rutzen to chce zjistit. Uskuteční nejdelší a nejnáročnější ponor svého života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

S Mikem Rutzenem jsem se prvně setkala při dokumentárním cyklu The Shark Man, kde jsem obdivovala jeho odvahu, zápal a schopnosti. V Žraločí noci je také hlavním hrdinou. Nyní se rozhodne trávit celý den i noc obklopen žraloky. Realistický pohled na "Otevřené moře." Tvůrci jsou očividně velcí fandové Linkin Park, jenom během celého dokumentu zazněly tři jejich songy. A výběr to je skvělý. V jednu chvíli jsem si říkala, jaká jiná kapela by se tak skvěle hodila k dravosti a kráse žraloků?:) ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Mikova pozoruhodná odpověď na (Spielbergovi) Čelisti, The Reef, Open water apod. „autentické“ snímky. P.s. téměř (by) mě chlapec přesvědčil, téměř. Nicméně svou „prdel“ mám přecejenom hodně rád, než abych ji takhle dobrovolně někdy v budoucnu volně na(vy)stavoval :-) Na druhou stranu, díky za každého takovéhoto nadšence (šílence?), který nás, obyčejné laiky, donutí na dávno hluboce zakořeněný fenomén: žralok = nemilosrdný zabiják lidí, nahlížet i z jiného úhlu pohledu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Odporúčam pozrieť dokument The Natural World: Great White Shark - A Living Legend. Už tam Mike Rutzen predvádza dosť dobrú show zo Spielbergovým žralokom. Tu v Shark Night sa postupne presúvame každú noc iným žralokom do ich vôd a veľké finále je samozrejme veľký biely. Až mám zimomriavky keď si predstavím, že by som mal stráviť noc medzi žralokmi, odporúčam. 90% - 5* ()

vojta033 

všechny recenze uživatele

Pán to má asi jinak hozený. Osobně žraloky obdivuji. Jsou to nádherná a obdivuhodná zvířata. Mike má také můj obdiv. A scéna, kde pomáhal žralokovi, co se zakousl do kabelů osvětlení byla taky pěkná. Měl by to vidět každý, kdo říká, že jsou žraloci zákeřný. My jim přeci lezeme domů, tak se nesmíme divit, že si občas kousnou. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama