Reklama

Reklama

Sněhurka a lovec

  • USA Snow White and the Huntsman (více)
Trailer 1

Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (60)

Trailer 1

Recenze (1 647)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Oproti preplácanému a nejasnému Mirror, Mirror oceňujem jasný smer tvorcov natočiť veľkolepú temnú fantasy (konečne bez detí v hl. úlohách). Po všetkých tých detských dobrodružstvách je to ako balzam na dušu. Veď okrem trilógie Pána prsteňov tu takmer nič dospelejšie ani nebolo (čo je na počudovanie). Charlize Theron filmu jasne vládne, efekty, výprava, vizuál dobré a k tomu ponurá atmosféra. Celé to však malo byť podstatne dynamickejšie a kratšie. Takto to v niektorých momentoch nepekne nudilo. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Neexistuje z mojho pohladu nic lepsie, ako natocit znovu nieco, co uz bolo viac krat zfilmovane, ale opät inak. Tentokrat este temnejsie a skor pre dospeleho, ako detskeho divaka, aj ked ja by som si tento film rovnako vychutnal aj ako maly chalan, takze niet o com a aj to bolo jednym z dovodov, preco som dal plne hodnotenie. Bol som spokojny uplne so vsetkym, co mi reziser Rupert Sanders podlozil na tacku :-) Krasne vizualne efekty, vyprava, vsetko posobilo na mna s velkou spokojnostou, vsak aby aj nie so 170 milionovym rozpoctom. Mozno hudba od Newtona Howarda, ktoreho ho mam rad, nezanechala vo mne az take prijemne pocity, ako pri jeho inych filmoch, ale to mi vobec nevadilo. Krasna Charlize Theron ma prekvapuje pozitivne coraz viac a vdaka tejto ulohe ju mam este o nieco radsej. Chris Hemsworth si vybera kvalitne ulohy, alebo mal len stastie s vyberom filmov ako STAR TREK (2009), THOR (2011) alebo AVENGERS (2012), avsak v poslednej dobe mi utkvel v pamäti, mozno aj vdaka Avengers este viac a ak sa mu bude darit dalej, bude z neho velka hviezda. Na porovnanie Sama Worthingtona z AVATARU (2009) sa uz dnes trosku zabudlo. Prekvapil ma aj vyber rezisera, pre ktoreho je tento film debutom, pretoze natocil len 2 kratkometrazne filmy a hned dokazal natocit tak uzasny film. _________ Kristen Stewart - (Snehurka) +++ Chris Hemsworth - (Lovec) +++ Charlize Theron - (Ravenna) +++ Sam Claflin - (William) +++ Sam Spruell - (Finn) +++ Ian McShane - (Beith) +++ Bob Hoskins - (Muir) +++ Ray Winstone - (Gort) +++ Nick Frost - (Nion) +++ (Videl v kine 26.06.2012) +++ ()

Reklama

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Vizuál je úžasný a hudba rovnou geniální, bohužel po stránce příběhu věru nejde o nic světoborného. ____ Co se výkladu týče, tak se tu podle všeho odehrává celkem důmyslná metafora na hvězdný systém, ideál krásy a stárnutí hvězd. Jinak řečeno, Sněhurka a lovec vypráví o dvou filmových hvězdách, které si vjedou do vlasů, a jejich agentech, které je zastupují (a také si vjedou do vlasů). Každá herečka kolem 35-45 začíná koukat do zrcadla jinak než dříve v obavě nad hejnem 20letých holek, který pobíhají v Kalifornii a časem ji rozválcují. Konflikt uvadající Ravenny a vycházející celebrity Sněhurky to skvěle demonstruje. Žádná hvězda se také neobejde bez agenta, který by ji v nemilostném hollywoodském prostředí zastupoval. Zde jsou těmi agenty Finn a Lovec. Odsud je i patrné, proč není v Lovcově chování, který začíná jako agent Ravenny, ale nakonec začne dělat pro Sněhurku, nic altruistického - on prostě jen vycítil, že ze slávy Sněhurky mu pokyne do budoucna jistě více, než kdyby zůstal u Ravenny, která je coby stárnoucí žena odepsaná a pro film jaksi nepoužitelná. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem se tesil a nakonec docela zklamani. Sanders proste neni natolik zkusenej, aby to zvlad ukocirovat a pritom tu byl velkej potencial. Naprosto dostacujici pribeh, kterej funguje jako moderni verze pohadky, ale i jako misty drsnejsi fantasy. Do toho banda super hercu v cele se sympatakem Hemsworthem a zaporackou Theron a vlastne vsichni trpaslici jsou nejaky znamy xichti. Jedina otravna tu je ocekavane Stewart, ktera ma k "v zemi zdejsi ze vsech nejkrasnejsi" sakra daleko, vetsinu casu to je proste smudla se svym klasickym zhuleneckym vyrazem a gigantickejma prednima zubama. Prvni problem je, ze je film dost roztahanej, ackoliv tu je akce dost (i kdyz nektery sceny jsou vykradeny ze znamejsich fantasy), proste to nedokaze strhnout nebo nejak vic napnout. Dalsi problem je, ze spousta vsemoznejch priserek, co tu je zlehka ukazana, neni vubec vyuzita, rubou se tu vlastne jen lidi. Ne ze by to bylo nejak hrozny, proste solidni fantasy se super trikama, ale trailer sliboval daleko vetsi pecku. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velkolepá věc a kupodivu poměrně zábavná. Vizuálně velice atraktivní a podmanivé. Kristen Stewart se konečně vymanila z její role ve Twilight a předvádí sebevědomý herecký výkon. Dějově je Snow White solidně zamotaná, tempo je akorát a divák nemá moc prostoru se nudit. Klasikou se to asi nestane, nadčasová věc to taky není, ale druhý díl by určitě neurazil a po formální stránce mne překvapila preciznost, se kterou se do toho tvůrci pustili. Vizuálně protřelejší než například poslední Jacksonův Hobit. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (37)

  • Herci, kteří ztvárnili trpaslíky, museli před začátkem natáčení navštěvovat tzv. školu pro trpaslíky, kde se pod vedením choreografa učili například chodit v husté trávě po kolenou, aby se zdáli být menší. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Jason Bourne vs. Aragorn?

Jason Bourne vs. Aragorn?

20.06.2015

V Universalu letos slaví jako o život. Z Padesáti odstínů šedi, Rychle a zběsile 7 a Jurského světa se vyklubaly neskutečné hity a nadcházející animák s Mimoni dopadne stejně. Na příští rok pak… (více)

Star Wars hledají režiséra

Star Wars hledají režiséra

02.05.2015

Rozchody režiséra a studia nejsou zas tak neobvyklé. V nedávné době potkaly třeba Ant-Mana (Marvel a Edgar Wright) nebo spin-off Sněhurky a lovce (Universal a Frank Darabont), nejnověji pak ztratil… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Reklama

Reklama