Reklama

Reklama

Není nic snazšího než vyvolávat duchy v domě s velmi temnou a pohnutou minulostí. Přesvědčila se o tom Debbie, která ke své smůle nerespektovala základní pravidlo „hry" Ouija. To praví, že by ji člověk v žádném případě neměl hrát sám. Z blonďaté krásky, která měla život před sebou, se kvůli tomu stal oběšenec, jenž už to má za sebou. Truchlící přátelé její náhlý odchod nemůžou pochopit a při pátrání po možných důvodech v Debbiině pozůstalosti narazí i na dřevěnou desku Ouija. Není nic snazšího než se na to zeptat přímo Debbie. A ještě lépe – zeptat se na místě, které bylo němým svědkem jejího tragického konce. Asi žádný z účastníků spiritistické seance ale ve skutečnosti nevěří tomu, že by se od kamarádčina ducha něco dozvěděli. Jenže pak s nimi začne deska komunikovat. Výjimečný a nečekaný zážitek však pro některé z nich může být úplně posledním v jejich životě. Otevřený komunikační kanál do záhrobí je totiž mnohem nebezpečnější, než by se mohlo zdát a někteří duchové si nechtějí s živými jen popovídat. (CinemArt)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (280)

silentname 

všechny recenze uživatele

V krátkosti: Frustrujúca nuda. Dlhá verzia: "Ouija" je podľa mňa absolútnou ukážkou faktu, že Američania akosi zabúdajú z čoho pramení skutočný horor a naservírovali nám film, ktorého prvá polka je absolútny odpad, ktorý nudí do miery, že si človek bude búchať rukou po hlave a druhá polka sú zase len trápne pokusy o to vyvolať nejaký strach, no atmosféra filmu a debilný scenár tento film len zakopávajú. Kopec vecí tu nedáva zmysel, film vyzerá absolútne nezaujímavo, strašiace momenty buď nudia, alebo človek rozmýšľa, čo malo byť reálne strašidelné. Nemôžem moc viniť hercov za to čo sa tu stalo, pretože nikto nevie vytiahnuť tento scenár z tej kopy hnoja, do ktorej to ponoril pán režisér Stiles White. Záver nedáva absolútne žiadny zmysel... ale úprimne... čo na tomto filme reálne dávalo zmysel? Tento film dokonca urobil Lin Shaye absolútne otravnou. A pritom viem, že táto dáma je skvelá. Jej pôsobenie v sérii Insidious je toho pre mňa dôkazom. Jediné čo mi ostáva dúfať je fakt, že Mike Flanagan tento film v prequeli, ktorý má prísť tento rok vytiahne na inú úroveň a konečne z toho bude niečo viac. Lebo ako som na úvod v krátkosti povedal - Tento film je frustrujúca nuda. Hodnotenie: D ()

juta 

všechny recenze uživatele

Takový průměrný horor, který neurazí, ale nenabídne ani nic navíc. Budující atmosféra je překopávána zbytečně delšími scénami, které mohly býti kratší. Hlavně kazí dojem dlouhý rozjezd a závěrečné zúčtování, které mohlo být propracováno do větších detailů, tady se mi to zdálo trochu odfláknuté, bez větší gradace. Herci mají sice hezké tvářičky, jenže když jich je moc takových, tak pak film působí více uměle. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ohraná uspávající imbecilní jalová amatérština. S tímhle Whiteovým prkénkem pro děti do 13 let lze udělat jen jedno. Pomocí pilky na dřevo vprostřed vyřezejte díru oválného tvaru, smirkovým papírem pečlivě očistěte hranu řezu, aby nedošlo k zadření třísky a následně tenhle improvizovaný sanitární výrobek od firmy Hasbro přimontujte k záchodové míse. Je tak dokonale sterilní, že i bakterie E. coli se na něm cítí jako ve vaně plné aktivního stříbra a pokud chcete vyvolat nějaké opravdu ošklivé zlo a nemáte médium, doporučuji jakýkoliv výtisk deníku zaměřeného na tuzemskou politickou scénu a pak to z vás možná půjde i ze shora. Ještě by se mohla v dané míse objevit hlava pana producenta Baye. V tom případě by bylo záhodno mu na ní nasrat, stejně jako to on už řadu let dělá hororovým divákům.. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ouija je naprosto průměrný zapomenutí hodný horor který je tak extrémně průměrný že jsem za hodinu zapoměl že jsem na něco takového koukal. Je tu všechno co by jstě od takovýhleho filmu čekaly je to hodně laciné, a není v tom cítit vůbec láska k žánru. Je tu naprosto nic co by mělo diváka potěšit nebo aspoň udržet ho v sedadle. Celkem mě překvapilo že tohle šlo do kin. Čistej průměr. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Viděla jsem napřed film Ouija: Zrození zla (2016), což je vlastně Ouija 2. Film končí scénou, kde je jedna z hlavních představitelek. Teď, po shlédnutí tohoto filmu, jsem zjistila, že ta samá scéna v podstatě je i zde. Což nám ukazuje, že Ouija: Zrození zla (2016) je vlastně prequel tohoto filmu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Doska Ouija nie je ani náhodou niečim starobylým. Skôr naopak, patent na ňu bol vydaný 28.5.1890. (beso74)
  • Fil byl natočen na základě stejnojmenné stolní hry od Hasbro. (dainio)
  • Slogan filmu: „Říkejte si, že je to jen hra,“ se několik let používal jako reklamní slogan deskové hry „Ouija“. (LUKICKK)

Související novinky

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

29.01.2018

Ano, čtete dobře. Hororová klasika Stanleyho Kubricka by měla nafasovat pokračování, a to celých 38 let po premiéře. Koho za něj můžete vinit? Samotného Stephena Kinga! Autor knižní předlohy totiž v… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama