Reklama

Reklama

Matt Weston sice pracuje pro CIA, přesto se pekelně nudí. Je správcem tajného vězení v Kapském Městě, v němž ale dosud nebyl nikdo "ubytován". Krátce nato je tam přivezen bývalý elitní tajný agent Tobin Frost, který dlouhá léta prodával citlivé informace CIA nejvyšším nabídkám. Uběhlo téměř jedno celé desetiletí, než se ho podařilo dopadnout. Za mřížemi se ani nestačí rozkoukat, když na utajený objekt zaútočí neznámí ozbrojenci. Matt je náhle v úzkých, pár metrů od něj se střílí, on stojí v místnosti se spoutaným nejhledanějším člověkem USA a rozmýšlí se, co má dělat. Se svým jediným vězněm na poslední chvíli z vězení uprchne. Tito nečekaní spojenci se budou muset udržet naživu alespoň tak dlouho, dokud neodhalí, kdo touží po jejich smrti... (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer

Recenze (448)

castor 

všechny recenze uživatele

Daniel Espinosa má zřejmě nasledováno hodně podobných záležitostí a moc rád by se přiblížil/vyrovnal svým vzorům, ejhle, stalo se jen z části. Na režijní židli jakoby vystřídal akčního klasika Tonyho Scotta a ve finále je to docela nuda zabalená v nepřístupném obalu odložená roky někde v horním zaprášeném regálu. Jakoby někdo z osekaného akčního bijáku vzal to, co se už nevešlo, přidal další desítky průhledných a nikterak vzrušivých minut, jasně rozdané role, roztřesenou kameru i vybuchující auta. Všechno je to pohříchu uzívané a nezajímavé. Výsledek působí dojmem, že na tvůrce tlačil čas nebo jednoduše fakt, že se někde něco zaseklo (nápady, shořel scénář, zemřel producent :-)) a nikdo nevěděl, jak z toho ven. A nakonec přeci jenom přijde konec, díky kterému se divákovi vlastně trochu uleví. Stejně tak hercům. Reynolds se snaží (tak za 2-), Washington recykluje už pár let sám sebe, ale pořád je to fajn. Safe House tak vážně vypadá jako natáčený podle příručky, žádná přidaná hodnota, žádný kávovar, ve kterém by svoje nejlepší kousky (Nepřítel státu, Poslední skaut) připravoval už zmíněný Tony Scott. PS: Asi po sedmi letech jsem tenhle kousek viděl znovu a divím se, že jsem byl tehdy (2012) tak přísný. Tentokrát u mě zabodoval více než solidně, rád přidám čtvrtou hvězdu. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že oba hlavní hrdiny řadím do skupinky herců, kterou nazývám ,,otravní", tak bylo téměř jisté již před zhlédnutím, že tento film u mě nezaboduje. Kromě debilního obsazení je ve filmu k vidění i debilní a naprosto stereotypní milionkrát zopakovaný příběh, který už na nikoho snad ani nemůže udělat dojem. V 5. minutě víte, jak se bude celý film vyvíjet a kdo je vlastně pan hodný a kdo pan zlý. Vše je vám následně servírováno, tak debilním a nudným způsobem, že u filmu trpíte a jistě i nejedenkrát očka zamhouříte. Zkrátka si musím opět spravit chuť. Tohle bude lidičky odpad a nic než odpad. Mimochodem, akce je naprosto dementní. ()

Reklama

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

V průběhu sledování jsem si skutečně připadala jak Reynolds sám na začátku snímku - unuděná k neuvěření! Vůbec první snímek po HODNĚ DLOUHÝ době, u kterého jsem to už prostě nevydržela a půl hodiny před koncem vypla. Tohle ne, pánové. Takhle by to nešlo. Jednu hvězdičku za tu rvačku mezi Kinnamanem a Reynoldsem aneb Když není poblíž nic efektivnějšího, i kávová konvice poslouží jako zbraň. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak nebyl to špatnej film, ale čekal jsem trochu víc. Akčních scén je tu dost, nějaká ta naháněčka autem, prvky mysteriozního žánru, nevím co mam dál o tom mluvit. Chybou bylo, že žádná scéna nebyla tolik nápaditá, takže diváka moc neoslní a dokáže na ní zapomenout. Další chybou filmu je rychlý střih, otřesená kamera, to se mi moc nelíbilo. D.Washington hraje dost dobře, i R.Reynolds. Nějaký příběh se tu najde, ale na jedno shlédnutí to stačí. Takže to vidím tak na 54% = *** ()

Psema 

všechny recenze uživatele

"Tony Scott na kapačkách"... Generické thrillerové cvičení, jichž se musí po hollywoodských studiích válet mraky. Všechny se přitom ohání hezkými myšlenkami (špionážní agentury jsou zlo... hm, díky, to jsme nevěděli), aniž by v zásadních bodech fungovala elementární logika, nejelo se permanentně podle žánrových učebnic a na každém rohu nevyčuhovalo kvanta klišé, jejichž výskyt odhadnete s přesností na setinu vteřiny. Jako film mladšího ze Scottů by to možná ještě fungovalo. Díky ospalé rutině Mr. Espinosy (toho chlapa snad taky vygeneroval počítač) upadnete do apatie po půl hodině a proberete se leda u závěrečných titulků, jejichž hip-hop v pozadí má větší "drajv" než jakákoliv akční scéna (nepovedená snaha o Greengrassovské snímání bolí) a font písma šťávu, již mu může smutně spotřební Washington leda závidět. Mrzí mě to hlavně kvůli Reynoldsovi, který by akční pecku potřeboval jako sůl a tady se evidentně snažil jet naplno. Asi jako jediný. 5/10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Písnička k traileru je od Jay-Z a Kanye West, jmenuje se No Church In The Wild a je z alba Watch The Throne. (montongery)
  • Ve scéně, kdy je Tobin Frost (Denzel Washington) v domě padělatele dokladů, jsou nahoře a pijí víno. On své vypije ale při výstřelu následný záběr ukáže pohár plný. (Sufferer)
  • Bojový štýl, ktorý Denzel Washington vo filme ovláda, je zmesou filipínskeho kali a izraelského bojového systému krav magy. Technika, ktorú použije proti Ryanovi Reynoldsovi, keď mu stlačí priedušnicu, pochádza z japonského jiu jitsu. (kazatelSVK)

Související novinky

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

01.07.2012

Před několika dny padla první klapka akční krimi 2 Guns. Jde sice o komiksovou adaptaci, ale superhrdiny v teplácích a pláštěnkách byste v ní hledali marně. Relativně komplikovaná zápletka staví do… (více)

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

01.03.2012

Natáčení pod taktovkou brazilského bouchače Josého Padilhy začne už zanedlouho, takže bylo načase, aby nový RoboCop našel svého představitele. Nejdřív se operovalo se zvučnými jmény jako Michael… (více)

Reklama

Reklama