Reklama

Reklama

Veliký Bertík

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Herec chůze majestátné, osobitá postava ostravské kulturní scény, držitel divadelní ceny Thálie za rok 2008. To vše má, znamená a je Norbert Lichý, člen ostravského Divadla Petra Bezruče. Tomuto divadlu zasvětil takřka celý život, poprvé se zde objevil již ve svých devíti letech, kdy "Bezruče" řídil Norbertův otec Saša Lichý. Kromě herectví se věnuje i hudbě a skládání scénické hudby. Během své kariéry nastudoval obrovské množství pozoruhodných charakterů a je v současné době snad nejvýraznější postavou ostravské divadelní scény. Dokument mapuje divadelní, ale i mimoprofesní život Norberta Lichého, zachycuje střípky a střepy ze života jednoho moudrého a velice zajímavého herce, o kterém by se mělo a jistě ještě bude hovořit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Velké smutno zahalilo Ostravu, která hodně dává a hodně bere. 🖤🕊 Norbert Lichý, velký Bertík, velký ostravský patriot, velký herec, velký divadelník, velký Bezručák... Naší scéně bude moc chybět. Čest jeho památce. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Tu je. Muž na scéně, která zaručeně "rube." Zážitek. Ostrý bard. Hloubavá chlouba, která rozdmýchá motýlky v hlavě, rozkmitá ramínka v komůrkách. Procítěný, přemýšlivý. Hubatý filozof, bonviván, šibal. Moravskoslezsky werichovský gurmán slova, které má svou masitost, váhu. Člověčí chilli eleganci, hlavně. Nádech, výdech. V roce sudém... Teď věrná cigaretka na popelníku osaměla. Řinkotná opona se odmlčela. Spustila se do ticha. S nemalým brekem publika, k věčné noční múze. ()

Reklama

Reklama