Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malik, jediný syn bohaté tuniské rodiny, se vrací domů z Paříže, kde strávil pár let. Po několika dnech cítí potřebu přiznat se své matce, že je zamilovaný do jednoho chlapce. Mehdi Bien Attia staví tváří v tvář tabuizované téma homosexuálních vztahů mezi Araby. Claudia Cardinale se tímto filmem vrátila do míst, kde se narodila. (Wences)

(více)

Recenze (3)

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Filmy z jiného kulturního prostředí mohou být velice zajímavé, ale v tomto případě jsem velice rozpačitá. Pěkné záběry krajiny, nikdy neselhávající moře a skalní rozsedliny na pobřeží i pohlední herci (pravda, s výjimkou výrazného Salima Kechiouche jsem měla trochu problém s rozpoznáváním postav a že se dívám na CC, mi došlo zhruba v polovině filmu). Jenže zpočátku zajímavý příběh přehlušila až přílišná líbeznost a úhlednost, v ničem si nezadávající s nablýskaností některých hollywoodských filmů. A k tomu náhlý zvrat v jednání matky, díky němuž slibně se rozvíjející drama vyšumělo do ztracena... Málo platné, Children of God, Einayim Petukhoth nebo Ha-buah jsou z úplně jiného levelu. Film se blíží spíš adaptacím příběhů Rosamunde Pilcherové, kde emoce nejsou skutečné, ale předstírané, a jediným vzrušením je poněkud neorganické přeskakování v čase. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Neodolatelný Salim Kechiouche a herečka, co toho už hóódně pamatuje Claudia Cardinale (CC) byly dva taháky, které mě přikovaly k tomto filmu, kde filmová tchýně je v civilu o 15 let mladší, jak její filmová snacha CC. Středomoří, splynutí kultur, francouzský vliv, vše na mě z filmu dýchlo, a to tak moc, že film řadím alespoň u mě velice vysoko a viděl jsem jej už třikrát ... ()

Reklama

Lubos N. 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý příběh shazuje nepříliš dobré zpracování. Chtělo to asi jít víc do hloubky. Oddechovka na sobotní odpoledne. První polovina filmu mi přišla trochu nudná. Sympatičtí herci a především stále krásná a půvabná Claudia Cardinale. Dáma s velkým D a jedna z těch, která dokáže stárnout opravdu s velkým šarmem. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama