Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joseph je veľký a silný muž, trpí však mentálnym postihnutím. Opatruje ho Danny, ktorý sa oňho stará ako o syna a ktorý je pre Josepha ako starší brat. Danny má však problém: dlhuje desaťtisíc libier Curtisovi, šéfovi miestnej mafie. Jediná možnosť, ako dlh splatiť, je presvedčiť Josepha, aby vstúpil do železnej klietky... (sochoking)

(více)

Recenze (16)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skvělý kousek skrývající naprosto klasickou Británii. Nebudu ale skrývat jen to, že mě na tenhle film lákala země původu. Byl jsem i docela zvědavý, co předvede Stephen Graham a Adewale Akinnuoye -Agbaje a musím říct, že byla radost na ně koukat. Takové to klasické drama o životě a jeho problémech, natočené po svém. Výhodou pak budiž i fakt, že Adewale hraje postiženého. A i když to chvíli bylo dost komické, Stephen Graham to hezky po Anglicku srovnával. Bylo to fajn. Nebyla to žádná hvězda, ale na poli dramat to odvedlo hodně slušný výkon. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To bylo spíš drama střihnuté romantikou a krïmoškou s málo úsměvnými momenty. Na Oskara to nebylo, to je pravda, ale mně Ti kluci přirostly během filmu tak nějak k srdci. Každý byl jiný. Jeden mentálně postižený a druhý, který sám nevěděl, co se sebou má dělat, takový zadlužený rošťák, který měl ale to srdce přece jen ještě trochu otevřené. A Joseph ho měl dokořán úplně. Bylo to s nima tudíž docela i náročné. Stephen Graham patřil tady mezi herce sympaťáky, takže jsem ho občas i chápala. No a nakonec jsem si je pustila oba k sobě do býváku bez toho bílýho prachu a hlavně u mě fungovaly emoce a to je podstatný. Je mi úplně jedno, jak to hodnotí IMBD, já jdu na čtverec. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Žáner tohto filmu by som nazval zľahka '' športový, dráma, rodinný, psycho, krimi''. Tie prvé dve sú jasné a tie posledné by naznačovali, že ide o zločin, ak sa dvom spešl osobám povolí založiť si rodinu. Tiež sa mi zdalo psycho obsadenie tých ksichtov do úloh záporákov. Prišli mi ako takí totálni chuji neomalení, trochu seknutí ťažším stupňom demencie. Takže blížiac sa k záverečným titulkom som pomaličky žáner krimi, v čele s alkáčom z pred Lidla Curtisom, vypustil. No a záver dramaticky vyústil v happyend, ked' dvaja chlapi z azylového domu dostali na Vianoce pod stromček peknú káru a k tomu ešte kurvu zadara ! Ale... Je to anglické, je tam môj favorit Tommy, plus pár dobrých hlášok ( napríklad tá, že je to v štádiu dokončovania, alebo i tá s tými drobnými na taxík ) a odpočinkovo sa mi na to dívalo po dnešnej jedenásťhodinovej šichte, takže tie tri hviezdičkysi to zaslúži v pohode. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Přátelství mezi dvěma naprosto rozdílnými muži je centrem příběhu. Černý obr s mentalitou dítěte, kde se jaksi sympatie očekávají automaticky a pouliční hajzlík Stephen Graham, který se svým ksichtem jinou roli nedostane. Taková špinavá britská klasika jakou já rád, plná klení a podzemních bitek v kleci, nicméně tohle frustrující drama je hlavně o vztazích. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem svými čtyřmi hvězdičkami pozvedl hodnocení tohoto povedeného dramatu z 62% na 63%. Best Laid Plans je založený na kvalitních výkonech britských herců, kteří odvádějí kvalitní práci. Film je smutný, hodně emotivní (zejména závěr) a hlavně po celou dobu u diváka vzbuzuje zájem. Stephen Graham zde podal podle mého životní výkon. Je vidět, že nejenom role gangsterů mu jdou. A co se týče Davida O´Hary, je mi čím dál víc sympatický. Vyhledám jeho další filmy. Každopádně doufám, až se dostane film do distribuce, nebo ho zaznamená široká veřejnost, aby ho kritika nesežrala jenom kvůli tomu, že se může zdát, že film hraje na city. Mám tím zejména na mysli vztah mezi dvěma retardovanými lidmi. Taky si přejme, aby po přeložení do češtiny dostal film povedený název. (Navrhuji: "Podle nejlepšího plánu" - to by myslím filmu celkem slušelo). Po prvním shlédnutí hodnotím malinko s rezervou, ale určitě za nedlouho plánuji další shlédnutí. Prozatím 75% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama