Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krvavé indiánské nájezdy na malé městečko donutí obyvatele obrátit se o pomoc a ochranu na místní vojenskou pevnost. Avšak kapitán pevnosti má jen hrstku mužů a navíc mu svazuje ruce armádní byrokracie. Požádá o pomoc Clinta McPhearsona, aby mu pomohl zjistit, proč jsou Komančové s náčelníkem Černým orlem na válečné stezce. (Mariin)

(více)

Recenze (5)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Připomněl jsem si staré dobré "Mayovky"... jen pro fajnšmekry.!! :-) ´Černý orel ze Santa Fe´... Bandité, Indiáni, vojáci, dva hrdinové a slušné přestřelky i konečná smrt hlavního padoucha Mortona.. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Západonemecká akčná indiánka, ktorú môžem odporučit hlavne kvôli kamere, hudbe a celkom aj akcii. Čo sa týka príbehu, ten je ťažkopádnejší a dialógy slabučké, ale aj tak patrí medzi tie lepšie ne-vinnetouvské nemecké westerny 60. rokov. Hodnotenie: 65% ()

Reklama

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Brad Harris opět bezhlavě zamilován (seznámení s Olly protentokráte probíhající ve vaně) a opět bezmezně odhodlán prosadit spravedlivé právo proti opravdu chladnokrevným záporákům v čele s ne příliš výrazným otylým Wernerem Petersem. Nápomocný mu k tomu bude osvědčeně osamělý vlk - novinář Horsta Franka, zde sarkastickým humorem opět nešetřící, společně se svým kámošem Bradem provádějící rozličné skautské kousky od stopování po podpalování obydlí, opatřen schopností vždy v pravou chvíli levou rukou tohoto prkenného moulu vytáhnout z maléru a stále v neumazatelné červené vestě do tanečních. Krajina se nám od Berounky propracovala až do Španělska, což vypadá taky velice dobře, jen zapříčiňuje nulový výskyt českých talentů (ale zase se tu mihne i nějaký ten špageťák - zejména sympatičtí bandité Blackie a Slim (S. Marquand a E. Girolami) ve vtipném partu, škoda, že neměli víc místa, a nelze opomenout jako vždy skvělého Eggera). Většina děje odehrávající se v jedné vojenské pevnosti může přinést střety mnoha intelektů rozhodnutých si namlít, hlavní zápletkou zůstávají německy mluvící indiáni střetávající se s více či méně poctivými bílými bratry, přesto se to celé k dobru věci jen kolem nich netočí. Poměrně drsný závěr a hudba podobná Böttcherovi (až na nevídané novum, Ronnyho zpívajícího uprostřed ne příliš hudbě nakloněné skupině osadníků násilně s ním uzavřené v pevnosti), brané s nadsázkou snad ještě víc, než Arkansas a opět se mi zamlouvající víc, než většina Vinnetouovek – a kdo by řekl, jaká že to zábava je s věčným záporákem Horstem? ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Tak tohleto je dno západoněmeckého westernu 60. let (znovu opakuji: ó, jak byl Harald Reinl se svým Vinnetouem proti těmto béčkům, či céčkům -schopný!). Žádná škoda, že to k nám za komoušů nepustili. Neskutečně naivní a pitomoučké, bez dějového spádu a romantiky. Snad nejhorší je závěr - inteligence indiánského náčelníka Černého orla nepřevyšuje IQ popundeklového kaktusu (a nejspíš odpovídá i režisérským schopnostem Ernsta Hofbauera). Olga Schoberová opět ve zcela okrajové roli. Podle mne to byla spíš než herečka česká buchta, která byla ochotna udělat, co po ní Němci chtěli. Zde dostala nejspíš honorář za to, že byla ochotna koupat se v dřevěné vaně. Ty dvě hvězdičky jsou za fakt, že film je jinak neškodný a morálně nezávadný - (25.10.2010) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

A zase jeden z těch německých westernů éry "Vinnetoua", který ale neměl tak dobrou předlohu a prostě jen čerpal z toho, co se v žánru urodilo. Je zde klasika - indiáni útočí, ale možná nemají ani důvod, bílí jim jdou po krku a je jen pár těch, kteří jsou skutečně na straně dobra. Nebo to tak alespoň vypadá. Olga Schoberová v ženském obsazení krásou neskutečně vyniká. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama