Reklama

Reklama

Životopisy: Robin Williams

(TV film)
  • USA Biography: Robin Williams
všechny plakáty

Obsahy(1)

Robin Williams přišel na česká filmová plátna už jako hotová hollywoodská hvězda. Prakticky nikdo neznal jeho televizní začátky, kdy ohromoval Ameriku svými klaunskými výstupy a gejzíry vtipů. Traduje se i historka, že slavný režisér Steven Spielberg Williamse volával v rpůběhu natáčení svého dramatu Schindlerův seznam a žádal ho, aby mu chvíli vyprávěl vtipy. Přesto nelze o Williamsovi říct, že by to byl prototyp komika. Na rozdíl od mnoha svých kolegů totiž obstojí i v rolích výsostně dramatických - a ani jeho život dětstvím počínaje nebyl procházkou růžovým sadem. Jako synek bohaté rodiny se cítil izolován od vrstevníků i běžného života, a když se stal slavným, musel několikrát bojovat s démonem závislosti (alkohol a drogy). Nevydrželo mu ani jedno ze dvou manželství. V jeho filmografii najdeme jak slavné komedie typu Táta v sukni, Ptačí klec či Pepek námořník, tak dramata jako Král Rybář, Čas probuzení, Dobrý Will Hunting a mnohá další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

castor 

všechny recenze uživatele

Konečně životopis, který nevyplňují jen stále se opakující fotografie, ale i několik ukázek Williamsových komických začátků i ukázek z nejvýraznějších partů. Komediální i dramatický herec (4 nominace na Oscara, jedna proměněná, 11 nominací na Zlatý glóbus, pět proměněných plus jedna za celoživotní dílo), který, ač v posledních letech nemá úplně nejsilnější role, díky nim i jiným navždy bezpochyby zůstane mezi mými TOP herci.. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Podobný dokument o tomto herci byl spíše zaměřený na jeho soukromý život jaký byl špatný otec. Tento je o jeho profesním životě. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď nám väčšinou ukazujú mrtve fotografie, v tejto časti doku-seriálu sa objavujú aj nejaké filmové scénky a skeče, ktoré nám ukazujú zábavný život Williamsa. Škoda, že si nemožno pozriet jeho prvú rolu v seriáli Mork & Mindy aj niekde s dabingom. Zaver dielu je už len strohý výpočet jeho rolí vo filmoch. Hodnotenie: 65% ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Typický špatný americký komerční dokument.Bleskový střih,kulometný komentář,zoomování fotografií a neustále se opakující scény i fotografie. ()

typa 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi vydařený dokument. Trpělivě a poctivě objasňující všechny aspekty života a talentu R.W. ()

Reklama

Reklama