Reklama

Reklama

Život v jednom dni

  • USA Life in a Day
Trailer 1

Unikátní internetový projekt, snad dokonce mezník ve filmovém myšlení. 24 hodin sestříhaných do hodiny a půl nabízí pohled na svět očima tisíců lidí z celého světa. 24. 7. 2010 od soumraku do úsvitu zachycen na bezmála 80 000 amatérských kamer v událostech úplně všedních i vypjatých a emotivních. (punchandcoffee)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (145)

E lan 

všechny recenze uživatele

Příjemné, originální, působivé, plné skvělé hudby, všeobecně dobře vybraných videí. Několik scén je opravdu dech beroucích, především díky tomu, že se skutečně staly. Navíc se jedná o dokument, po jehož shlédnutí budete ještě nějakou tu chvilku přemýšlet (o čem jiném než o životě). Příjemné vytržení z filmové průměrnosti a povrchnosti:-) ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Přicházel jsem s výrazným skepticismem, ale odcházel jsem spokojen. Nejsem všeobecně fanoušek různých Bara-qatsi filmů (a bohužel můj zdejší oblíbený Harry Gregson-Williams není můj ještě oblíbenější Philip Glass), ale tohle v průběhu času fungovalo a koukalo se na pěkné záběry hezky. Nic víc, nic míň. Otázku "života, vesmíru a vůbec..." nechal dokument otevřenou, ale jsem zvědavý kolik nápadů nebohým youtube obětem Kevin Macdonald ukradne ve svém příštím snímku. 55 % ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měl zrovna špatnou náladu, ale já jsem v tom viděl jen minimum pěkného, milého či radostného. Až na pár fórků a zajímavých sestřihů, se mi dostalo jen depresivních záběrů, ze kterých tedy rozhodně nemám radost ze života. Pokud bylo cílem tohoto projektu jen ukázat nejrůznější kouty světa a jejich problémy (náboženské, válečné, lidské), tak to funguje dobře. Pokud to však měla být oslava života, tak potom mám chuť akorát tak spáchat sebevraždu. :-((( Po dokoukání jsem z našeho světa zklamaný a smutný. Ach ty moje ideály. 40% ()

Kingi 

všechny recenze uživatele

Tneto dokument mě původně nijak nezaujal, avšak zaskočilo mě poměrně vysoké hodnocení na ČSFD, a tak jsem "Life In Day" zhlédnul. Velmi povedený dokument. Nejlepší na něm dle mého bylo užitá hudba. Nedovedu si ppředstavit kolik práce musel dát výběr z nahraných materiálů. Navíc tento dokument vyvolává v divákovi spousty otázek a troufám si i říct, že některým dokáže změnit pohled na svět. Smekám před tímto dílem. ()

katrk 

všechny recenze uživatele

Nemyslim že byly potřeba housle u scény s lampionama ani tisíc pohledů na bosý nohy atp. Mohlo se tam vejít místo toho pár záběrů z Ruska nebo Japonska místo všude Američanů a housle, pokud byly nutné, mohli vrazit tomu chytrýmu kovbojovi co se bojí politiků. Proč nás musej chtít všichni pořát dojímat když neni přece každá minuta v životě dojemná. Když se vám chobotnice přicucne na ruku tak jí máte chuť zabít, ne se na ní blaženě usmívat. Ale převaha dobrých, účelných záběrů mě obměkčuje. Bylo to vtipné. Ehm.... mělo to být vtipné?:D ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Do soutěže bylo zasláno neuvěřitelných 80 000 videoklipů se stopáží kolem 4 500 hodin. (Ice123)
  • Do experimentu se aktivně zapojili i čeští uživatelé, kteří celkem poslali 472 příspěvků a předstihli tak i země, jako je Indonésie, Čína nebo z evropských zemí Maďarsko. (thecentre)
  • Do celovečerního filmu byl z celého světa vybrán také jeden český videoklip kameramana a střihače Sergeje Kondakova, který zachycuje narození žirafího mláděte v Zoo Praha. (thecentre)

Reklama

Reklama