Reklama

Reklama

Život v jednom dni

  • USA Life in a Day
Trailer 1

Unikátní internetový projekt, snad dokonce mezník ve filmovém myšlení. 24 hodin sestříhaných do hodiny a půl nabízí pohled na svět očima tisíců lidí z celého světa. 24. 7. 2010 od soumraku do úsvitu zachycen na bezmála 80 000 amatérských kamer v událostech úplně všedních i vypjatých a emotivních. (punchandcoffee)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (145)

iHyik 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu, či spíše projektu, jsem silně fandil už jenom kvůli tomu skvělému nápadu, že každý z nás může být součástí něčeho "tak velkého". Přesto ale musím říct, že po obsahové stránce a vůbec celkovým provedením mě tento život v jednom dni - v hodině a půl - docela nudil. Chytrý nápad, pokulhávající ztvárnění. ()

Florfila 

všechny recenze uživatele

Ač je to docela průměrná záležitost, musím pět chválu... Film který mě dokázal rozesmát, dojmout až k slzám, vyděsit, otevřít mi ústa úžasem a celkově ve mě vyvolat tolik emocí během necelých 2 hodin si zaslouží přinejmenším aplaus. Tenhle youtubovský nápad se mi velmi líbil. Na dnešní dobu plnou prázdných hollywoodských přetáček a inovací mi tahle záležitost připadala docela osvěžující a originální. Záměr, který chtěl ukázat, že na světě je toho hodně co vidět, hodně co poznat, že je tu přecejen zatraceně krásně, se tady vede opravdu výborně... Člověk vypadne ze sálu a všechno je barevný...i ta šedá zastávka, i to pochmourné a uspěchané metro... :o) P.S. Nikdy jsem neviděla šneka jíst a už vůbec ne kus popsaného papíru... to bylo fakt dobrý... :oD ()

Reklama

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Zajímavý projekt, zbytečně podkreslený dojímavou hudbou, záběry, které mají záměrně udělat díru do srdce a obklopit diváka sentimentem. Některé epizody jsou povedené, ale celé je to spíše na shlédnutí u televize či na netu. Nechápu uvedení ve velkém sále kina Thermal, zcela zbytečné uvádět film do české distribuce. Sečteno, podtrženo-vcelku povedený portrét života na naší planetě, který si vás s každou uběhnutou minutou získá víc a víc, ale jinak nic převratného. ()

Clu 

všechny recenze uživatele

"Tohle není jen Váš obvyklý dokument". Fascinovala mě ta představa, že se tolik zajímavých, krásných a smutných věcí stane za JEDEN DEN. Jasně, je to logické, asi jsem to vždycky věděl, ale tenhle film vám to jako první dokáže! Není to přehnaně klišovité, ani přehnaně depresivní. Střídání tempa mezi rapidmontážemi a oddychovými pasážemi se po hodině a půl ohraje, ale nevadí. V žánru dokumentu to u mě zvítězilo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se docela těšil. Čekal jsem takovou nějakou koláž oslavy života. Dočkal jsem se pouze koláže kde si uplakaní američani vylévají srdíčko do kamery. Já ty lidi nechápu, takové nesmysly je hřích vůbec točit, tak co je potom teprve to je někde publikovat. Bohužel takové záběry zde výrazně převršovaly ten někdy i docela zajímavý zbytek ze zbytku světa. Pro mě je to obrovské zklamání. * za hudbu. Více z toho opravdu nedostanu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Do soutěže bylo zasláno neuvěřitelných 80 000 videoklipů se stopáží kolem 4 500 hodin. (Ice123)
  • Do celovečerního filmu byl z celého světa vybrán také jeden český videoklip kameramana a střihače Sergeje Kondakova, který zachycuje narození žirafího mláděte v Zoo Praha. (thecentre)

Reklama

Reklama