Reklama

Reklama

Život v jednom dni

  • USA Life in a Day
Trailer 1

Unikátní internetový projekt, snad dokonce mezník ve filmovém myšlení. 24 hodin sestříhaných do hodiny a půl nabízí pohled na svět očima tisíců lidí z celého světa. 24. 7. 2010 od soumraku do úsvitu zachycen na bezmála 80 000 amatérských kamer v událostech úplně všedních i vypjatých a emotivních. (punchandcoffee)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (145)

ghatos odpad!

všechny recenze uživatele

Strašlivě ubohý pseudodokument, jestli tohle je oslava života na planetě Zemi, tak ať to tady všechno vybouchne. Ty směšné podtexty (práce děti, chudí lidé, megadebilní američani atd.), takový mix emocionálního hnoje jsem snad neviděl ani u Justina Biebera. Divím se, že tam nebyl. Absolutní peklo... -98%...septik! ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Life, I love you. Emocionální masáž pro generaci YOUTUBE aneb jíst meditovat, milovat v jednom dni ve snímku, který dokáže vyplavit tolik endorfinů a emocí všeho druhu jako už dlouho žádný. Mnoho chutí, barev a nálad na ploše 95-ti minut připomínající (v tom nejlepším slova smyslu) natažený konec 127 hodin nebo podobně laděný krátkometrážní Where the hell is Matt. Nejoptimističtější kousek široko daleko. Ačkoliv se může zdát, že emoce ždímá prvoplánově za pomocí dobře zvolené hudební stránky. ()

Reklama

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Zajímavý projekt, zbytečně podkreslený dojímavou hudbou, záběry, které mají záměrně udělat díru do srdce a obklopit diváka sentimentem. Některé epizody jsou povedené, ale celé je to spíše na shlédnutí u televize či na netu. Nechápu uvedení ve velkém sále kina Thermal, zcela zbytečné uvádět film do české distribuce. Sečteno, podtrženo-vcelku povedený portrét života na naší planetě, který si vás s každou uběhnutou minutou získá víc a víc, ale jinak nic převratného. ()

iHyik 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu, či spíše projektu, jsem silně fandil už jenom kvůli tomu skvělému nápadu, že každý z nás může být součástí něčeho "tak velkého". Přesto ale musím říct, že po obsahové stránce a vůbec celkovým provedením mě tento život v jednom dni - v hodině a půl - docela nudil. Chytrý nápad, pokulhávající ztvárnění. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Unikátní youtube projekt pod producentskou střechou bratrů Scottových v režii Kevina Macdonalda, ukazující život obyčejných lidí, z různých krajů a poměrů s jinými prioritami, přáními i životními problémy. Rozhodně je zajímavé sledovat životy lidí z různých vrstev a Zemí, stejně jako jsou zajímavé jejich životní priority, ale na druhou stranu se jedná o amatérské záběry a ne všechny "příběhy" jsou natolik zajímavé, aby ve filmu měly svůj vlastní prostor. Ne tak poutavé jako výborně zpracovaný trailer, ale rozhodně zajímavé. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Do experimentu se aktivně zapojili i čeští uživatelé, kteří celkem poslali 472 příspěvků a předstihli tak i země, jako je Indonésie, Čína nebo z evropských zemí Maďarsko. (thecentre)
  • Do celovečerního filmu byl z celého světa vybrán také jeden český videoklip kameramana a střihače Sergeje Kondakova, který zachycuje narození žirafího mláděte v Zoo Praha. (thecentre)

Reklama

Reklama