Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(62)

Obsahy(1)

Cestování červí dírou s Morganem Freemanem je americká vědecko-populární dokumentární série kterou uvádí herec Morgan Freeman. Cestování červí dírou se zaměřuje na největší záhady vesmíru. Prostřednictvím nejnovějších poznatků NASA, soukromých laboratoří, nejnovějších teoretických poznatků akademiků a výsledků vesmírného výzkumu se tento seriál zaměřuje na černé díry, kolonizování planet, teorii strun mnoho dalších. Přidejte se k Freemanovi na této jedinečné cestě prozkoumávání nových hranic nacházejících se mimo planetu Zemi a následujte ho při hledání odpovědí na závažné otázky: „Jsme ve vesmíru sami?“, „Odkud jsme se vzali?“, „Existuje život i na jiných planetách?“

Seznam epizod: 1. Co bylo před počátkem všeho?
2. Jsme sami?
3. Je možné cestovat časem?
4. Kde jsme se tu vzali?
5. Z čeho se skládáme?
6. Záhady černých děr
7. Co se skrývá v temnotě?
8. Existuje Stvořitel? (Intersonic)

(více)

Recenze (61)

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Jak již napsal Bram Stoker, co je od počátku špatné, to nikdy nemůže být dobré. A pokud v tomto seriálu je například existence paralelních světů založena na fantastických úvahách, pak se nemůže tato "teorie" tvářit vědecky, respektive z nedůvěryhodného základu není možné dokazovat návazné pravdy. A právě tohle seriál činí a nehraje tak s divákem férovou hru. ()

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument kterým neprovází nikdo jiný než Morgan Freeman. Věda vás bavit nemusí (ale pokud baví jedině lépe) a stejně si to užijete. 5 hvězd mu nedávám, ty by si u měl vysloužil téměř identicky zaměřený dokument Stephen Hawking's universe. Ale to bude tím že Stephen Hawking je pro mě větší autorita v oboru než třicetiletý surfař z Havaje který se po dni blbnutí na moři snaží najít teorii všeho. Pokud jste někdy četli něco od Stephena Hawkinga tak si seriál užijete a nabízí i nějaké myšlenky navíc. Nutnost pro nás materialisty, ateisty a odpůrce náboženství a všech religiózních blbin. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

V podstatě bych měl jedinou, ale o to razantnější výtku. Dokument je založen více na spekulacích než na faktech. Seznámí nás s mnoha teoriemi týkajících se určitého problému, ale člověk by čekal, že ty teorie budou alespoň něčím důvěryhodným podložené, když už se o nich někdo zmiňuje. Jinak je to dokument velmi vydařený. Po audiovizuální stránce je precizní. Zpracovává velmi zajímavá témata nejen přímo kosmického ražení. Zabývá se i například záležitostmi týkajících se nesmrtelnosti, šestého smyslu a mnoho dalšího. Rovněž však musím odkázat na výše zmíněné spekulování. V pár dílech dokument narazí také na problém, o kterém se skoro nic zatím neví, a tak nastane ta nepříjemná situace, kdy vám dokument servíruje více otázek než odpovědí. Rozhodně nás však nutí k zamyšlení, za což jsem osobně velmi rád. P.S. Doporučuji v HD rozlišení, protože vizuální stránka dokumentu si to prostě zaslouží. P.S.2. Časem vám asi také začnou ty ,,vatové" záběry dost vadit. Mě osobně více zajímá co vědci účinkující v dokumentu objevili nebo zjistili. Dívat se u každého z nich několik minut na to, jak tráví svůj volný čas mi přijde minimálně zbytečné. Výsledný verdikt: Zajímavost jednotlivých dílů kolísá. A moje hodnocení ke každému dílu jednotlivě by bylo asi hodně divoké. Celkově to však vidím na takové hezčí 3*. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Je pochopiteľné, prečo má Through The Wormhole taký úspech. Síce za to čiastočne môže účinkovanie Morgana Freemana, ale hlavne sú všetky informácie podané nanajvýš zrozumiteľne a logicky s účasťou špičkových vedcov vo svojom obore, tak aby ich pochopil aj bežný „smrteľník“. Zároveň ponúka aj najnovšie, neraz až revolučné názory a myšlienky na vesmír a s ním spojené udalosti, ktoré doteraz neboli prezentované a dokonca núti k nejednému zamysleniu. Úroveň trocha zrážajú nedokonalé, ba priam na dnešnú dobu slabučké CGI efekty. Mne osobne však najviac vadili animované vsuvky. Prvá sezóna takmer dokonalá, druhá sezóna síce viac krát omieľa to, čo už bolo povedané aj v tej prvej, stále si však drží vysokú informačnú úroveň. Tretia séria po trocha slabšej "dvojke" opäť zvyšuje úroveň na maximum, zlepšili sa aj tie drobné nedokonalosti, ktoré mi vadili - CGI sú odteraz na špičkovej úrovni a ubudli aj animované vsuvky. Navyše témy sa neopakujú, ale pribúdajú stále nové. Nenaskytla sa epizóda pri ktorej by som sa nad nejakým názorom nezamyslel. Zatiaľ najlepšia séria. CELKOVO: 4,5* / Season 1 = 4,5* (9/10) / Season 2 = 4* (8/10) / Season 3 = 5* (10/10) / Season 4 = 4* (8/10) / Season 5 = 4* (8/10) / Season 6 = 3,5* (7/10) ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Nechápete dnešní fyziku či astrofyziku a chcete jí pochopit? -Výborně, pusťte si tento seriál.. Ten Vám také řekne zajímavosti co se dnes probírá v tomto vědním oboru. .. Ale určitě nečekejte, že Vám seriál řekne dopodrobna všechny zákoutí dnešní fyziky a astrofyziky. Na to se stát zběhlým v tomto oboru potřebujete víc jak nějaký seriál, nýbrž tento seriál Vám může dát velmi dobré základy, které můžete nadále třeba i rozvíjet. ... P.S.: Morgan Freeman je nakonec dobrá volba jako vypravěč, no bral bych raději Michio Kaku. .... HODNOCENÍ: 85% (4*) ()

Galerie (148)

Zajímavosti (1)

  • Titulnú skladbu k seriálu zložil známy hudobný skladateľ Hans Zimmer, ktorý sa podieľal aj na hudobnom podklade viacerých epizód. (TonyM)

Reklama

Reklama