Reklama

Reklama

Existuje dôvod, prečo sme už nikdy viac nešli na Mesiac...

Film o reálnej misii do vesmíru, ktorú NASA v roku 1970 zrušila. (JohnRambo)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (383)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Autentický styl found footage v efektu, děsivou atmosférou s řetězovou sekvencí kamer, naprosto působivým ZVUKEM a prolínáním střihu s prostorem tajuplného prostředí Měsíce, kdy se ve zlomku vteřiny divák přesune na každý detail v bezprostřední blízkosti (tohle stálo jen 5 milionů?!). Čím více se blížíme k závěru tím v nás roste napětí za kterým G.L-Gallego směřoval a i když neudržel závěr na maximum vytvořil velmi silný snímek s dějovou strukturou, která jde především za svým primárním cílem, za kterým film hororově s velkou dávkou dokumentárního cíle směřoval. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

SPOILERy! Nič proti štýlu, vzniklo v ňom niekoľko výborných filmov, ale všetkého veľa škodí. A pri tomto tempe sa čoskoro vo found footage budú točiť aj komédie. On to nie je vyslovene zlý film, ale ja som im to tentokrát proste už nežral. Teraz vážne, keď ste na mesiaci, koľko kamier vás môže naraz snímať? Všimnite si tie strihy. A hlavne, keď posádka zahynula na orbite, ako sa vôbec niekto dostal k tomu filmu? Pri hororoch väčšinou nejaké tie diery v logike prekusnúť dokážem, ale muselo by ma aspoň zaujať spracovanie a toto bolo zmätené a otravné. A príšery nestáli za nič. Iron Sky rulez. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Je důvod, proč jsme Měsíc už nikdy víc nenavštívili...... Nízkorozpočtový horor odohrávajúci sa na mesiaci? Nebol by to úplne márny nápad tvorcov, keby toho ukázali viac a použili normálnu kameru. Takto sa dá pravým hororom nazvať len práca kameramanov. Je to síce autentické, ale jednoducho nič nevidno. Neprehľadná nuda. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Oblíbenost žánru pseudodokumentu, zatím ještě neochabl a tvůrci přináší stále nové a nové strašidelné příběhy o nalezených páskách, které ukrývají to co nikdo neměl vidět. Ať už to jsou zombie v činžáku, duchové v ložnici nebo monstra ničící New York. Tentokrát se ale tvůrci odhodlali ke kousku, který na první pohled nepůsobí vůbec špatně (ačkoliv je dost absurdní) a pokouší se nám "realistickým" způsobem vnuknout myšlenku, že Měsíc je opravdu nebezpečné a vůbec ne prázdné místo. Film začne standardním prologem a nalezených záznamech kosmonautů, které nám postupně ukazují, proč se NASA rozhodla, že už žádný kosmonaut na povrch Měsíce nevstoupí. Film využívá standardních postupů těchto nízkorozpočtových snímků, takže nechybí neznámí herci, roztřesená a nepřehledná kamera a minimum viditelného. Bohužel však tvůrci mnoho talentu nepobrali, takže se z celkem zajímavého konceptu nepovedlo vyždímat nic než jen nudná a naivní báchorka o něčem "co se skutečně stalo", ačkoliv by tomu neuvěřil ani ožralý ruský kosmonaut z orbitální stanice, ve které strávil několik měsíců. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Ať žijí Měsíčňané!" - lyrics: V naší, v naší, na naší luně straší, tak do skafandrů, braši, jsme v nestrašidelný kaši! Naším nevzduchem se prohání ufon s duchem, jsou slyšet pouhým uchem, na tomto šutru suchém. Ufon se tuží, proleze tvou kůží a kolega jeblý shání svou oběť na mlsání! Vědecky vzato měsíční ufon neexistuje. A co když tu je? NEEXISTUJE! Vědecky vzato jeblý kolega e-existuje. A co když tu je? Tralalalala... (soundtrack pokračuje opakováním). Zatímco fenomén "Blair Witch" na spoustu lidí fungoval, v tomto případě veškerá snaha o dokumentární věrohodnost selhává. Všechny ty blbinky s kamerou mě sice prděly méně, než bych čekala, ale zvuky nelekaly, ufonské stopy jsem v té neostré změti měla potíže rozeznat, ufonský vzhled neděsil a osud posádky jsem měla v paži. Schopnost hlavního hrdiny číst ruské texty a ovládat modul Sovětů, komunikace s Houstonem bez prodlev v reálném čase, šíření zvuku ve vakuu a další perličky, ty mají na rozpačité hodnocení malý vliv. Nevím, jestli "Apollo 11" přistálo na měsíci, ale jisté je, že pro zrychlení srdečního tepu diváka a iluzi reality "Apolla 18" udělali filmaři málo: nepatrný krůček pro tvůrce a přešlapování na místě pro lidstvo. 59% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Na začátku je zmíněno, že Apollo 17 přistálo na Měsíci 7.12.1972. Ve skutečnosti jde o datum začátku mise. Apollo 17 na Měsíci přistálo 11.12.1972. (Hal_Moore)
  • Scénář byl během natáčení neustále přepisován. (Cheeker)
  • Úvodná scéna filmu bola v skutočnosti natočená až v úplnom závere. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama