Reklama

Reklama

Existuje dôvod, prečo sme už nikdy viac nešli na Mesiac...

Film o reálnej misii do vesmíru, ktorú NASA v roku 1970 zrušila. (JohnRambo)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (383)

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Ať žijí Měsíčňané!" - lyrics: V naší, v naší, na naší luně straší, tak do skafandrů, braši, jsme v nestrašidelný kaši! Naším nevzduchem se prohání ufon s duchem, jsou slyšet pouhým uchem, na tomto šutru suchém. Ufon se tuží, proleze tvou kůží a kolega jeblý shání svou oběť na mlsání! Vědecky vzato měsíční ufon neexistuje. A co když tu je? NEEXISTUJE! Vědecky vzato jeblý kolega e-existuje. A co když tu je? Tralalalala... (soundtrack pokračuje opakováním). Zatímco fenomén "Blair Witch" na spoustu lidí fungoval, v tomto případě veškerá snaha o dokumentární věrohodnost selhává. Všechny ty blbinky s kamerou mě sice prděly méně, než bych čekala, ale zvuky nelekaly, ufonské stopy jsem v té neostré změti měla potíže rozeznat, ufonský vzhled neděsil a osud posádky jsem měla v paži. Schopnost hlavního hrdiny číst ruské texty a ovládat modul Sovětů, komunikace s Houstonem bez prodlev v reálném čase, šíření zvuku ve vakuu a další perličky, ty mají na rozpačité hodnocení malý vliv. Nevím, jestli "Apollo 11" přistálo na měsíci, ale jisté je, že pro zrychlení srdečního tepu diváka a iluzi reality "Apolla 18" udělali filmaři málo: nepatrný krůček pro tvůrce a přešlapování na místě pro lidstvo. 59% ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Styl kamery samozřejmě už dávno originální není, ale místo kde se děj odehrával je sakra zajimavý. Ano vím, že rušivé, rozmazané a přerušované záběry jsou záměr, ale ve velkém množství scén nejde vidět téměř nic a to je škoda. Technické a trikové provedení je skvělé vzhledem k rozpočtu. Jinak by mě zajímalo jak NASA získala záběry z ruční kamery od posádky. ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Páćilo : Konečne sa H-námet vystrelil na inú planétu , ako je tá naša, preťažená Matka Zem. Malo to skôr audio , ako vizuálne volume, ale interiér FX - OK.Presvedčivý cast ( postačilo duo ). Gonzalo potvrdil , že nie je bezradným režisérom. Strach z neznáma. Nepáčilo : Apollo téma Ma zaujíma asi ako denný režim súčastného guvernéra v Barbadose. Scifi háky nepotrebujem , mimo tých naj ! Tie F. footage mám už rozsypané úplne všade a teplo uberá na energii , celé to vypratať. V podstate zbytočná vykrádačka starej témy , nasekať už dávno použitý finiš, upravený pre dnešného konzumenta. Svoju klaustrovoltáž si ale drží nad vodou.Je však ďaleko viac lepších SF frightov , ktoré je zbytočne recyklovať , len preto, že...you know. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Za mne určitě spokojenost, byť to není nic objevnýho. Možná proto, že mám rád sci-fi. Každopádně rozhodně povedenej film navázanej na populární historickou spekulaci, s pustou měsíční atmosférou, krásně praskajícími a škrčícími vysílačkami a komorním hereckým obsazením. Líbilo se mi na tom, že se film na rozdíl od podobných současných found footage drží sympaticky při zemi v duchu hrubozrnné reality jako dnes již old school found footage klasiky typu Blair Witch Project nebo Det okända. Není třeba se tedy obávat nějakých pitomých poloastrálních deformací handy-kamerou točené reality a´la Grave Encounters etc. Cizorodý prvek zde samozřejmě přítomen je, ale skutečně spíše v duchu sci-fi upgradované racionality než v nějaké rušivé formě jako uvedený příklad. Takže ve výsledku se v podstatě jedná o více než sympatický mix snímků typu Event Horizon, Europa Report nebo Last Days on Mars s old school found footage ve vínku zmíněných Blair Witch Project a Det okända. A to jsou obě dvě skupiny subžánrů, které můžu. 7/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

SPOILERy! Nič proti štýlu, vzniklo v ňom niekoľko výborných filmov, ale všetkého veľa škodí. A pri tomto tempe sa čoskoro vo found footage budú točiť aj komédie. On to nie je vyslovene zlý film, ale ja som im to tentokrát proste už nežral. Teraz vážne, keď ste na mesiaci, koľko kamier vás môže naraz snímať? Všimnite si tie strihy. A hlavne, keď posádka zahynula na orbite, ako sa vôbec niekto dostal k tomu filmu? Pri hororoch väčšinou nejaké tie diery v logike prekusnúť dokážem, ale muselo by ma aspoň zaujať spracovanie a toto bolo zmätené a otravné. A príšery nestáli za nič. Iron Sky rulez. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Tvorcovia filmu používali techniku (predovšetkým kamery a fotoaparáty) pochádzajúcu ešte zo 70-tych rokov. (MikaelSVK)
  • Sovětský lunární modul, který se objevil ve filmu, je skutečně existující jednomístný lunární modul LK (Lunnyj Korabl – měsíční plavidlo).  Byl součásti sovětského lunárního programu, ve kterém měl přistát jeden kosmonaut a zvítězit v závodu o Měsíc. Nakonec k Měsíci nikdy neodstartoval, protože vývoj nosné rakety N-1 pro tento projekt s lidskou posádkou byl neúspěšný. V lednu 1970 ze sovětského lunárního programu odešli poslední kosmonauti. (lukano)
  • Dřívější verze filmu obsahovala obří měsíční kamenná monstra. (Cheeker)

Reklama

Reklama