Reklama

Reklama

Existuje dôvod, prečo sme už nikdy viac nešli na Mesiac...

Film o reálnej misii do vesmíru, ktorú NASA v roku 1970 zrušila. (JohnRambo)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (383)

viperblade 

všechny recenze uživatele

There's a reason we've never gone back to the moon. Od tohoto filmu jsem moc nečekal, protože nejsem fanda konspiračních teorií, typu Američani nikdy nepřistáli na měsíci (či ještě lépe, 11. září samozřejmě taky bylo v jejich režii, protože ty budovy si poslali k zemi oni, Elvis žije a je na Měsíci či jiné planetě a podobně) ale na konci jsem byl upřímně překvapen. Především to je skvěle nastylizováno, takže není problém uvěřit tomu, že to je opravdu "reálné". Navíc má to poměrně zajímavou myšlenku a opravdu depresivní atmosféru (kde jinde jste víc odříznutí ode všeho než mimo zemi?) která funguje. A i konec nebyl vůbec špatný, jenže… Čekal jsem, jak nám tvůrci vysvětlí to stěžejní (v rámci toho, že bysme měli uvěřit, že ty nahrávky jsou opravdové) a to, jak se ty nahrávky (z kterých vznikl tento film) dostaly zpátky na Zem, když SPOILER! se na konci ty moduly srazily, takže by těžko něco přežilo (speciálně v roce 73, kdy se točilo na film, ne na digitál, jak dnes) a oni se tomu prostě a jednoduše vyhnuli. KONEC SPOILERU! Za tohle body dolů, jinak, jak už jsem řekl na začátku mého komentáře, byl jsem opravdu příjemně překvapený. 70 %. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Forma super, námet super, 2/3 scenára super, ale záver iba konvenčný a v podstate očakávaný. Už podľa plagátu a proma očakávate nejakú nezávislú hororovú bombu, ktorá na nás na konci vybafne niečo obzvlášť šokujúceho. Lenže nestalo sa, záver je síce obstojný, ale Apollo 18 sa asi žiadnou klasikou ani novým Blair witchom nestane. Za zhliadnutie to minimálne fanúšikom žánru rozhodne stojí. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dobrej nápad, ale styl "autentickej záznam" bohužel v tomhle případě ubírá na budování napětí a atmosféře. Tísnivej pocit z malýho prostoru modulu Liberty i z neznámýho prostředí je sice navozenej dobře a kosmonauti jsou přesvědčiví, ale "dokumentární záznam" staví bariéru mezi diváka a kosmonauty. Škoda, že to neni klasickej film. Zaslouží si to spíš 3 *, ale za nápad a protože je to podstatně lepší než všechny ty abnormální aktivity a neviditelný čarodějky, budu tentokrát hodně přející a dám 4. Ad kritika kde se found footage našla. Představte si, že už tenkrát šlo z měsíce vysílat na zem :) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Více než dobře zpracovaný zajímavý nápad, který mi připomněl atmosféru povídek A. C. Clarka. Vyjma filmu Monstrum jsem vlastně neviděl žádný sci-fi či hororový snímek z poslední doby natočený stylem "Našli jsme tuhle pásku a děje se na ní to a to", a nejspíš i proto na mě Apollo 18 tak zapůsobilo. Technické provedení bezchybné, herci bezproblémoví, finále příjemně vygradované, stopáž tak akorát. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Apollo 18 malo na viac. Malo zaujímavý námet a dobrého režiséra. Výsledok však ostal za očakávaním. S dvoma postavami na mesiaci takýto scenár veľa vody nemohol namútiť a ani nenamútil. K čomu je slušná výprava ktorá sa drží dobového oblečania, prostredia, vymožeností, keď to zaklincuje ničím výnimočný dej, ktorý v niektorých momentoch mohol dopadnúť doslova katastrofálne „Huston máme problém, zmizla nám americká vlajka! V******ý rusi!“, nehovoriac o kamerových záberoch nevedno odkiaľ. Tak ako tento rok Grave Encounters vzbudil vo mne záujem o found footage snímky, tak ich Apollo 18 aj zahnal. Ten kto ulietava na found footage hororíkoch toho film pravdepodobne nesklame, no tento rok skôr uverím že na mesiaci pristáli Transformeri. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Oficiální poslední lunární expedice Apolla se uskutečnila v prosinci 1972 a měla pořadové číslo 17. Od té doby se člověk na Měsíc už nepodíval. Program Apollo původně počítal s deseti přistáními na Měsíci – mělo jít o expedice Apollo 11–20. Proto zůstává prostor ke spekulacím a konspiračním teoriím. Zrušení celého projektu Apollo po letu Apolla 17 bylo oficiálně z důvodu zkrácení rozpočtu a poklesu zájmu veřejnosti o lety na Měsíc. (Beastmaster4)
  • Lunární modul LK byl přibližně třikrát menší, než americký modul LM z programu Apollo, a měl v něm letět jeden kosmonaut. (lukano)
  • Sovětský lunární modul, který se objevil ve filmu, je skutečně existující jednomístný lunární modul LK (Lunnyj Korabl – měsíční plavidlo).  Byl součásti sovětského lunárního programu, ve kterém měl přistát jeden kosmonaut a zvítězit v závodu o Měsíc. Nakonec k Měsíci nikdy neodstartoval, protože vývoj nosné rakety N-1 pro tento projekt s lidskou posádkou byl neúspěšný. V lednu 1970 ze sovětského lunárního programu odešli poslední kosmonauti. (lukano)

Reklama

Reklama