Reklama

Reklama

Existuje dôvod, prečo sme už nikdy viac nešli na Mesiac...

Film o reálnej misii do vesmíru, ktorú NASA v roku 1970 zrušila. (JohnRambo)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (383)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tohle je o trochu inteligetnější  Moontrap, ale fakt jen o trochu, protože i zde postavy neoplívají inteligencí a nebo pudem sebezáchovy. A byť se první polovina fakt vleče, tak ta druhá to všechno, dost vynahrazuje a to hlavně atmosféricky. Potvory to má slušný, škoda že sou to jen takový krátký záběry na ně a místy to je lehce nechutný. Ale ve výsledku je to průměrnější film, který opět a zase má nějaký potenciál, ale ten nedokáže plně využít a tak spadne do klasických hloupých klišé. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Kurevsky dobrý film s kurevsky stupidním rozuzlením. Atmosféra na jedničku, mnohem lepší než třeba v Moon, ale ten konec? SPOILER: To si snad dělali prdel ne? Člověk celou stopáž čeká nového propracovaného Aliena s vystřelovací čelistí a ono se nebezpečí skrývá v šutrech, které se mění na kraby? Proboha... 65% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Paranormal Activity na Měsíci. Nápad dobrý, technické provedení (moduly, vozítka, povrch Měsíce) velice slušné. Ale chladné je to jak psí čumák, nemá to atmosféru, nějaký pocit pro diváka, nic. Vlastně mi i to tajemství, co se tam děje, bylo časem tak nějak jedno. Mám pocit, že tomu chybí prostě schopnost budovat napětí, což je umění. Tady prostě vše tak nějak teče a zvraty jsou podány nanicovatě. Tam, kde by před 30 lety filmy Johna Carpentera začínaly, tady se už skoro končí. MOŽNÝ SPOILER! Jinak teda taky nějak nechápu, jak by se kdo dostal k těmhle nahrávkám, hlavně po tom Bum (btw, super titulek! .-)) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

There's a reason we've never gone back to the moon. Od tohoto filmu jsem moc nečekal, protože nejsem fanda konspiračních teorií, typu Američani nikdy nepřistáli na měsíci (či ještě lépe, 11. září samozřejmě taky bylo v jejich režii, protože ty budovy si poslali k zemi oni, Elvis žije a je na Měsíci či jiné planetě a podobně) ale na konci jsem byl upřímně překvapen. Především to je skvěle nastylizováno, takže není problém uvěřit tomu, že to je opravdu "reálné". Navíc má to poměrně zajímavou myšlenku a opravdu depresivní atmosféru (kde jinde jste víc odříznutí ode všeho než mimo zemi?) která funguje. A i konec nebyl vůbec špatný, jenže… Čekal jsem, jak nám tvůrci vysvětlí to stěžejní (v rámci toho, že bysme měli uvěřit, že ty nahrávky jsou opravdové) a to, jak se ty nahrávky (z kterých vznikl tento film) dostaly zpátky na Zem, když SPOILER! se na konci ty moduly srazily, takže by těžko něco přežilo (speciálně v roce 73, kdy se točilo na film, ne na digitál, jak dnes) a oni se tomu prostě a jednoduše vyhnuli. KONEC SPOILERU! Za tohle body dolů, jinak, jak už jsem řekl na začátku mého komentáře, byl jsem opravdu příjemně překvapený. 70 %. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Bol to dobrý nápad sfilmovať osudy posádky Apollo 18 a poodkryť tak tajomstvo, prečo sa celý projekt zastavil. Nakoľko je zachovaná autenticita a nakoľko funguje fikcia je otázne, prinajmenšom sa jedná o zaujímavý snímok. Aj systém natočenia ( found-footage ) je vhodne zvolený, vzhľadom ku krátkej minutáži ( bez záverečných tituliek je to cca. 70 minút ) nepôsobí rušivo. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Dřívější verze filmu obsahovala obří měsíční kamenná monstra. (Cheeker)
  • Film nebyl promítán kritikům. (SidneyP)
  • Lunární modul LK byl přibližně třikrát menší, než americký modul LM z programu Apollo, a měl v něm letět jeden kosmonaut. (lukano)

Reklama

Reklama