Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslat svatební gratulaci na formuláři pro smuteční oznámení, s tím Bedřich Kalous na místní poště neuspěl. Zato se tu prvně setkal s Hankou, i když je v tu chvíli dělila přepážka. A byla to lenost staré paní Hrůzové, která stála za náhodou jejich druhého střetnutí. Bedřich zrovna pracoval s parťákem Mirkem na mostě, když se hluboko pod ním na balkoně starého činžáku krásná poštmistrová zjevila podruhé. Od té doby chodil na poštu stále častěji a vymýšlel si pořád infantilnější výmluvy. Zdálo se, že u ní se svou dotěrností nemá nejmenší šanci, ale co se škádlívá… (dopitak)

(více)

Recenze (10)

evangelik 

všechny recenze uživatele

Na to, že autory jsou "Cimrmani" Svěrák a Čepelka, neuvěřitelná slabota. Banální zápletka "není kde" (souložit), písničky strašně nechytlavé, kýčovitý heppy end... Nedokážu si vysvětlit, proč se autoři k takové slátanině propůjčili? Snad aby splnili nějaké zadání neškodné zábavy výměnou za větší vstřícnost cenzury k jejich hrám?? ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavná jednoaktovka, kde prim hrají půvabné oči Jeleny Šebestové a psí oči Jana Hrušínského. Atmosféru dolaďuje přísný lovec křepelek v podání FF a zapřísáhlý stoupenec svatebních obřadů Jan Libíček. Chybu nemá ani Hančin děda-sadař (Václav Trégl) a babka pozorovatelka (Josefa Pechlátová). ()

Reklama

Peabody 

všechny recenze uživatele

dost nevalná romance s Janem Hrušínským v dobově typické roli, takových mladíků hrál tuny. Hlavní ženská role je Jelena Šebestová, později Juklová, roztomilý jako vždy je Jan Libíček, F Filipovský a Nataša Gollová s omlovávacích figurkách kolem vztahu dvou maldých, ale jinak je to tak zoufale o ničem, že i ty dvě hvězdičky se mi zdají moc. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Jelenu Šebestovou mám rád od doby jejího působení v angažmá v ústeckém Činoherním studiu, které jsem navštěvoval častěji dříve než dnes. Televizní komedie připomíná bakalářskou povídku v rozšířeném formátu. Vynechat několik vedlejších postav a zimní idylku návštěvy u prarodičů na horách, což je mimochodem asi nejpodařenější část, vyšlo by to i časově. Zaujme Jan Libíček (alespoň mne) v jedné ze svých posledních rolí jako otec Hanky a svatební nadšenec, což vzhledem k jeho povolání není žádné překvapení. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Myslím na ni, myslím na ní, pomalu nevím už čím jsem. Teď zmámila mě štíhlost laní a v očích temná zář. Myslím na ní, myslím na ní, čerte pojď sem s tím úpisem. Myslím na ní, nemám zdání, má v očích temnou zář." Tak se obávám, že i když je pod tímto televizní snímkem s vcelku příjemnými písničkami scenáristicky podepsán Zdeněk Svěrák, úplně mě to nezmámilo. Příběh o "netečné" slečně a mladíkovi (roztomilý Jan Hrušínský), kterak spolu nakonec u oltáře skončili, je vcelku předvídatelný. Svěrákův humor bych viděl hlavně v onom jakémsi skeči s hajným, co má strach z požáru v zasněženém lese. Jedna vlaštovka ale jaro nedělá... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Filmovalo se v těchto lokalitách: Vesec u Sobotky, Praha - Vršovice, Nusle. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama