Reklama

Reklama

Láska přichází o Vánocích

(TV film)
  • Německo Die Liebe kommt mit dem Christkind (více)

Obsahy(1)

Kuchař Martin Haller má milující ženu, krásnou malou dceru Katrin a konečně si otevřel vysněnou restauraci. Jednoho dne se však k němu osud otočí zády. Při tragické explozi plynu přijde nejen o restauraci, která vyhoří, ale také o manželku, která právě byla v kuchyni. Zadlužený a žalem zdrcený vdovec odmítá vzít do ruky vařečku a raději se stane taxikářem, aby mohl splácet dluhy a postarat se o Katrin, s níž mu pomáhá jeho otec Joseph, u něhož našli útočiště. Život jim přitom ztrpčuje njen řada každodenních starostí a konzervativní paní Zeilerová z Úřadu péče o mládež, které se Martinova domácnost vůbec nelíbí. Situace se stane opravdu vážnou, když Martin v nouzi ujede od banální nehody a přísná soudkyně Annemarie mu zabaví řidičský průkaz, čímž ho připraví i o licenci, takže hrozí, že zůstane bez prostředků a přijde o Katrin. V beznadějné situaci se Martin znovu setká se zdánlivě bezcitnou soudkyní, která se do města přistěhovala teprve nedávno a sama pečuje o syna Petera. Náhoda tomu chce, že si Katrin s Peterem rozumějí a stanou se z nich přátelé, takže se Annemarie s Martinem setkávají častěji, než je oběma milé. Alespoň zpočátku, protože Martin překvapeně zjistí, že ho energická žena přitahuje, a zdá se, že ona je na tom stejně. Aby vyjádřil své pocity, rozhodne se znovu chopit vařečky. Jenže právě když by mohla nová láska dostat šanci, objeví se nečekaně Annemariin bývalý přítel, odhodlaný získat ji zpět. Situaci komplikuje i Martinova švagrová, která má zjevně podíl na jeho potížích. Naštěstí je tu Joseph, který se s přítelkyní Carmen rozhodne splnit Katrin a Peterovi jejich velké vánoční přání. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

nash. 

všechny recenze uživatele

Taková malá televizní pohodovka s rakouskou verzí Banderase stříknutého Rathem, pohlednou soudkyní a spoustou vánoční romantiky, která spěje k závěru jasnému už od úvodní scény. Lehce naivní, velmi německo/rakouské a velmi televizní, s poněkud ochotnickými hereckými výkony a prostoduchou režií, přesto v tento předvánoční čas docela příjemné a milé. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Láska je krásna, ušľachtilá, ale zároveň aj nevypočitateľná. Môže z nenazdania hoci kedy prísť a vstúpiť do srdca každého človeka. Je to o to čarovnejšie a poetickejšie, keď sa to stane práve na Vianoce. Môže sa to odohrať aj tak nejak, ako to bolo v nemecko-rakúskom televíznom filme "Láska prichádza na Vianoce" (Die Liebe kommt mit dem Christkind), ktorý v roku 2010 natočil režisér Peter Sämann. Je to nenáročný, jednoduchý, ale zároveň aj pohodový, príjemný, milý príbeh, pretkaný vianočnou atmosférou a posolstvom lásky. Predvianočný čas a i samotné vianočné sviatky majú na mňa vždy blahodárny vplyv. Menia ma z prísneho, nekompromisného kritika na zhovievavého vianočného romantika, a zrejme predovšetkým preto oceňujem tento titul peknými tromi vianočnými hviezdičkami. *** ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Ano, láska někdy může přijít i o Vánocích, což se stane právě v tomto příjemném a sympatickém vánočním filmu z Rakouska. Jistě, samozřejmě se jedná o příběh předvídatelný, příběh plný klišé a příběh neoriginální, ale to je v tomhle případě úplně jedno, protože je to zvládnuté zajímavě, film působí příjemně a v předvánoční atmosféře je to ten ideální film k vánoční pohodě. Většina postav je zde velmi sympatická a já osobně jsem si je oblíbil skoro všechny a byl jsem rád, že mohu sledovat zajímavý film, kde dvě osamělé duše našly o Vánocích lásku. Jistě, pro někoho to bude možná příliš kýčovité, pro někoho jiného to nebude originální, někdo další film označí za předvídatelný, a každý z těchto diváků bude mít jistě pravdu, ale v tomto případě záleží na tom, jak chce ten který divák tento film vnímat. Já ho vnímám jako pohodový příběh, který před Vánoci potěší a jehož nedostatky jsou čímsi druhořadým a něčím nedůležitým. Je zkrátka důležité, že to funguje tak, jak má, a to se v mém případě skutečně stalo, takže nevidím důvod hodnotit podprůměrně, ovšem nic výjimečného to také není, je to jen obyčejný mnohokrát viděný příběh, který nevybočuje z dlouhé řady průměrných filmů, a proto i mé hodnocení je průměrné. Tomuto filmu uděluji tři hvězdy. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Potom ako mi s nadšením film doporučila osoba každému normálnemu človeku najbližšia, nakoľko mu dala život som si ho pozrel aj ja a naozaj to bol milý príbeh, určený skôr staršej generácii Áno, aj títo starší ľudia si radi pozrú filmy a nemusí to byť iba Zwnský zákon, Sváko Ragan či film s náboženskou tématikou alebo Senzi Senzus. ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Snímek Láska přichází o Vánocích se zařadil mezi nemnoho rakouských počinů, které jsem měl tu čest shlédnout. A vůbec toho nelituji, protože tento příjemný film z roku 2010 mne příjemně překvapil a skoro celou dobu mne dokázal udržet před TV obrazovkou. A to navzdory tomu, že jsem byl spíše zvyklý na české pohádky a jakákoliv jiná světová produkce málokdy přijde s milým vánočním filmem. Navíc mi v celku logicky žádné jméno z uvedených herců nic neříkalo a i podle průměrného hodnocení zde na ČSFD se mohlo zdát, že snímek Láska přichází o Vánocích může patřit mezi nezáživné. Po uplynutí 89 minut si to však rozhodně nemyslím, jelikož když jej srovnám s jinými vánočními počiny, byl to diametrální rozdíl. Nechyběl zde sníh, krásná zimní krajina v podhůří rakouských Alp, jednoduchá ale zajímavá zápletka či sympatičtí hlavní hrdinové. Romantika si zde rovněž našla své důležité místo a také mne potěšilo, že tvůrci obsadili do nejdůležitějších rolí slušné herce. Sympatickým mi byl Erol Sander alias bývalý kuchař Martin Haller, kterému v malém městečku pod Alpami při výbuchu ve vlastní restauraci zahynula před 10 měsíci přítelkyně. Osamělý muž se nastěhoval k vlastnímu otci do pěkné chaloupky, kde společně vychovávali dceru, kterou měl Sander se svou přítelkyní. Kvůli ztrátě restaurace měl dluhy a tak se živil jako taxikář, jenže jednoho dne ujel od malé nehody a za to jej přísná soudkyně Annemarie v podání moc hezké Valerie Niehausové potrestala zabavením řidičského průkazu na 8 týdnů. Aby uživil rodinu, musel vzít dvě práce najednou a tak od rána pracoval u technických služeb a odpoledne jako Santa Claus na vánočních trzích v centru města. Od té doby se několikrát setkal se sympatickou soudkyní, se kterou se pomaličku začal sbližovat a postupně mezi nimi vzniklo silné pouto. Rozuměli si i jejich děti, zmíněná Martinova dcera Katrin a syn soudkyně Peter a tak se spolu začali scházet čím dál více až se k sobě nastěhovali do chaloupky. To bylo důležité, protože na Martina zle dotírala konzervativní paní Zeilerová z Úřadu péče o mládež, které se Martinova domácnost vůbec nelíbila a chtěla mu dceru odebrat. Zbývalo vyřešit ještě potíže s bývalým přítelem milé Annemarie a bylo vymalováno. Jak jsem psal na začátku, rakouský film s jednoduchým dějem se mi hodně líbil a tak jsem ho viděl už několikrát. Pokaždé u nás doma dokázal nastolit pohodičku, zejména v čase předvánočním a to bylo i jeho úkolem. Suma sumárum, film Láska přichází o Vánocích ode mne získal čtyři zaláskované hvězdy pod Alpami ****. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama