Reklama

Reklama

Rock of Ages

  • USA Rock of Ages (více)
Trailer 2
USA, 2012, 123 min (Director's Cut: 136 min)

Režie:

Adam Shankman

Kamera:

Bojan Bazelli

Hrají:

Julianne Hough, Diego Boneta, Tom Cruise, Russell Brand, Mary J. Blige, Eli Roth, Paul Giamatti, Catherine Zeta-Jones, Bryan Cranston, Malin Åkerman (více)
(další profese)

Sherrie se rozhodla odejít do Los Angeles a chce se stát zpěvačkou. Netrvá dlouho a ulice drsného velkoměsta jí ukáže pravou tvář - na Sunset Trip ji okradou o sbírku elpíček. Potká ale barmana Drewa, který jí pomůže a u majitele podniku, v němž pracuje, jí domluví místo servírky. Klub ale prochází finanční krizí a jeho majitel musí vymyslet, jak podnik zachránit. Rozhodne se proto pozvat na koncert slavnou rockovou hvězdu Jaxxe, který nemá jen příznivce, ale i odpůrce. Tím největším jsou starostova žena a její muž Mike Whitmore. Oba organizují protesty před klubem s úmyslem ho uzavřít a tak vymítit "Sex, drogy a Rock 'n' Roll" z Los Angeles. Drew a Sherrie se do sebe zamilují a on začne skládat píseň, ve které jí vyznává lásku. Jaxx v den koncertu není v takové kondici, aby mohl vystoupit. Sherrie ho ale přesvědčí, aby poslal na jeviště Drewa a jeho skupinu Wolfgang von Colt. (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 2

Recenze (360)

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Na žádný jiný muzikál jsem se asi nikdy tak netěšil jako na Rock of Ages. Kdybych někomu chtěl popsat hudební styl, který je mému srdci nejbližší, z 80% by tento film jako názorná ukázka stačila. Většinu songů poslouchám pořád dokola, jiné jsem si ještě dohledal, ale nehodnotí se jen hudební stránka, ale i ta filmová, která není podpořena slušným příběhem. Ten se pohybuje na úrovni Glee klubu, Muzikálu ze střední. Místo toho, aby to vzali do rukou nějací ostřílení mazáci, tak jsou tu v hlavních rolích zase postavičky pro náctileté. Nechápu proč, dyť tyhle poctivý hitovky už dnes z mladých ani nikdo neposlouchá, takže oslovit tuto skupinu diváků bude stejně z velké části marný. 60% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Po nabušeném Hairsprayi až na pováženou nudná srajda, tvářící se jako nejdrsnější pocta metalu, a přitom se v ní jen střídají hity osmdesátkového pop-rocku, které doprovácí vizuál sladší než cukrkandl. Ale ono by to ani nevadilo (z traileru bylo jasně patrné, že se pojede na disneyovskou notu), kdyby alespoň jedna postava byla charakterizována více než jednou prostou větou (je divný, je gay, je hodný, je zamilovaný atd.) a většina děje se nedala shrnout do deseti slov. Je to zkrátka povrchní, bezduché a na dlouhatánské dvouhodinové stopáži tím pádem i nekonečné. Což ještě umocňuje zařazení snad dvacítky songů, mezi něž se kolikrát nedostane ani ždibíček obyčejného dialogu. O ty aby člověk přímo prosil. A vyjetý Cruise a stále šťabajzoidní Kačka Z-Jonesová už bohužel dostatečnou příchuť nedodají. Zvlášť když na ně - stejně jako na ostatní postavy - zbývá nějakých 8 minut stopáže. P.S.: Malin Akerman už asi nemohla být hnusnější. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Mám k tomuto muzikálu velké výhrady, opravdu velké - vzápětí je vyjmenuji - ale nemůžu si pomoct, fakt jsem se u toho bavila a tak dávám 4*. Takže ty výhrady? Tom Cruise a rocker? No děs běs....už tak ho nemám vůbec ráda v čemkoli, ale řekla jsem si, bude to muzikál s parádními hity, přežiju ho..sice jsem to přežila, ale s velkým utrpením. Neumí to vůbec hrát, vypadá to hrozně a jako polonahý v kožených kalhotách a totálně pomatený magor mi nesedl. Co měl jako být zač ten románek mezi Russellem a Baldwinem? Jakože naprosto mi to nesedlo k jejich postavám, to jak se na konci pak chovali...to z toho zas někdo chtěl udělat možná nějakou propagandu a tak si řekli "hoďme tam nějaké odhalené homosexuály" (tím odhalené teď nemyslím bez oblečení, ale že odhalili, že jsou na stejné pohlaví;). Ta bloncka že má být rocková fanynka? V těch růžových šatečkách co přijela jo? To určitě....jakože dobře potom už se začala oblíkat tak, aby to nějak sedělo do stylu. Upřímně proti Diego Bonetovi jsem nic moc neměla...jakože oblečený jako "raper/popová "hvězda"" vypadal hrozně ale co už. Zeta-Jones tak to byla asi jediná bomba postava a ona ji ztvárnila výborně.... té opravdu tleskám, s jejími scénami jsem se perfektně bavila (hlavně scéna Hit me with your best shot). Giamatti postavu podrazáckého vymaštěného odpudivého agenta zahrál dobře...naprosto mi byl protivný, což byl záměr, takže taky dobré. No všeobecně tedy hodně výtek, ale na druhou stranu se mi to moc moc líbilo a přišlo by mi nefér, tomu dát hůř jak ty 4*. 10. 5. 2014: Viděno znova v buse z Paris a utvrdila jsem se, že i po tom čase s emi to líbí a moc a ty 4* jsou naprosto oprávněné... úplně ve mě při těch písních vřela krev a mírně jsem si tančila na sedačce někdy kolem 2 ráno:D A na co, že jsem si to trsala mimo už zmíněnou Hit me with your best shot? Třeba We build this city/We're not gonna take it nebo Any way you want it a samozřejmě Don't stop believin. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Takto vypadá rocknroll pro Disney Channel, pro všechny rádoby celebrity, pro všechny popové hvězdičky, které ku*ví klasické hity a pro scientology. Cruisovy jsem tu rockstar nevěřil a zpěvem by dohnal k ejakulaci leda mrtvého ledního medvěda. Ke všemu ta limonáda kolem mladé dvojice. Divil jsem se proč se tolik kapel nechalo ukecat, aby jim zgleelovaly největší pecky. Jako rocker,metalista a milovník rocknrollu jsem slušně znechucen! Velký výsměch rocku, když jediné rockové postavy Brand a Baldwin jsou pak gayové. Važně?! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zasloužilí rockeři sobě. Zlatý věk rocku oslavuje režisér Adam Shankman ve dvouhodinové rockové operetě plné známých rockových vypalovaček především z let osmdesátých. A není na to sám. Do jeho rockové show přijal, mimo jiných, pozvání Tom Cruise, který se zcela oprostil od svých typických "cruiseovských" hereckých manýrů a jeho alkoholem věčně sjetá rock star Stacee Jaxx s početným zástupem nadržených fanynek padajících přímo k jeho poklopci, je další perlou v jeho postupně se rozrůstajícím hereckém rejstříku. Řečeno zprofanovaným výrazem osmdesátých let, který se sem hodí, byl zkrátka boží. A to platí i o ostatních hercích, kteří si ve svých dokonalých performance odzpívali a odtančili své. Vlivem zajímavě podaných cover verzí do jisté míry překonali i originály, které bych si až na několik málo výjimek nepustil, protože rock music moc neprožívám. Jenže tady, když Cruise zazpíval Bon Jovi nebo klasickou pecku od Journey, tak se nedalo odolat. Odolat se ovšem nedalo hlavně blond kočičce Sherrie, která přijíždí do L.A., aby tady nastartovala svoji pěveckou kariéru po které touží a skončila jako striptérka a přitom se zakoukala do cool rockera Drewa. Ve skutečnosti se však zamilovala a později zasnoubila se mnou, a já dal tak konečně vale všem svým fanynkám a nudným brunetám, a definitivně se s ní usadil. Pak jsem jí byl nevěrný s Malin Ackerman, která to ve spodním prádle coby usedlá reportérka prestižního hudebního časopisu, pořádně žhavě rozjela. Roztomile působila i (zřejmě) homosexuální dvojka Alec Baldwin s Russellem Brandem, dále nažhavená a pokrytecká žena starosty Catherine-Zeta Jones a vše uzavřel Paul Giamatti se svým hudebním nevkusem pro rapující chlapecké boybandy v roli vypočítavého manažera. Film měl náboj, byl sexy a měl vychytaná hudební čísla ve kterých se super zpívalo a Mary J.Blige možná všechny s přehledem přezpívala. Rock je mrtev, ale v tomhle hudebním filmu, žije dál. Mé hodnocení: 100% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (21)

  • V rámci sžití se se svou postavou si Tom Cruise v rámci přípravy přečetl mnoho knih s historií různých skupin z inkriminovaného období, biografie hudebníků a historii rock and rollu obecně. (Miro_CZ)
  • Ve scéně, kdy jede Patricia Whitmore (Catherine Zeta-Jones) autem a listuje sepnutými papíry, poloha skřipce na papíry se mění. (Geriel)
  • Tom Cruise kvůli filmu cvičil 5 hodin denně zpěv a hodinu denně tanec. (Miro_CZ)

Související novinky

Blíží se návrat Lese Grossmana?

Blíží se návrat Lese Grossmana?

09.08.2022

Zatímco Top Gun: Maverick nedávno překonal hranici 1,3 miliardy dolarů a vyšplhal se na 13. místo na celosvětovém žebříčku historických tržeb, hlavní hvězda filmu Tom Cruise a producent a režisér… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Pátá Nemožná mise možná

Pátá Nemožná mise možná

27.12.2011

Čtvrté misi Ethana Hunta se daří. Kritici ji chválí a dolary se sypou. Minulý týden měla premiéru ve čtyřech stovkách amerických IMAXů a nasbírala z nich krásných 13 milionů dolarů (třeba třetí Alvin… (více)

Reklama

Reklama