Reklama

Reklama

Kouzelný svět Karla Zemana

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1962, 15 min

Obsahy(1)

Dokument o natáčení náročných trikových scén filmu Baron Prášil natočil blízký spolupracovník Karla Zemana - výtvarník Zdeněk Rozkopal. (oficiální text distributora)

Recenze (7)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Karel Zeman byl génius. Filmaři jsou podvodníci! To mi vždycky mi v dobrém říkala mamka (třeba když jsem film obrečel) a Karel Zeman byl král podvodníků. Tenhle dokument nám tak trochu poodkrývá jeho kouzla, ale ruku na srdce... neměla zůstat navždy skryta jen v jeho ateliéru? Neztrácí kouzlo svoji kouzelnost vyzrazením? Nestává se pak jen řemslně provedeným, ale obyčejným trikem? :-). * * * * * ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkně zpracovaný dokument, který nás nechá, bohužel jen trošku, nahlédnout pod pokličku mysli filmového génia Karla Zemana. Máme příležitost poznat některé filmové triky a natáčecí postupy, díky nimž dokázal natočit své nezapomenutelné snímky. Ale já bych chtěl vidět ještě víc! ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Film o filmech Karla Zemana, kde je přiznána inspirace filmy Georgese Mélièse, a kde jsou ukázány některé z těch triků, které tvoří velkou část kouzla Zemanových filmů. Velice hezký komentář čtený Václavem Voskou. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Snad zadny reziser u nas neni tak nedoceneny jako Karel Zeman, je smutne, ze Japonci ho oslavuji vice nez my... Skoda, ze dokument neni delsi, zvladnul bych i dve hodiny:-). ()

Reklama

Reklama