Reklama

Reklama

Hranice času

(TV film)
  • Rakousko Time Limits (více)

Přestože je čas nehmotnou, abstraktní veličinou, vnímá člověk jeho existenci poměrně přesně. Vše v našem životě je určováno a ovlivňováno smyslem pro čas. Máme však co do činění s velmi úzkými mantinely. Ale co když tyto dané hranice rozšíříme a začneme s časem manipulovat? Jak by se svět změnil, kdybychom čas urychlili? A co by nastalo, kdybychom čas přibrzdili? Mohli bychom tak objevovat stále nové a překvapivé rozměry reálného světa. Jenže naše přirozené smysly k tomu nejsou uzpůsobené. Teprve využitím techniky dokážeme zviditelnit, co se odehrává mimo rámec našeho smyslového vnímání. K tomu potřebujeme vysoce citlivé zpomalovací kamery a technicky vyspělé urychlovací soustavy. Tyto technické vymoženosti nám umožňují překračovat časové prahy. Za nimi se nám otevírá nová, neznámá skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tak ještě že je aspoň ta jedna jistota, často tak značně nejistá - čas nepočká... :-] - - - - - (Poprvé viděno 4.7.2011 euroatlantické časomíry na >časném prosotru< , hodnocení 19., komentář zde jako druhý - 4.7.2011) ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Od zvířecí říše, po první film, k raketám a urychlovači částic v CERNu. Ať už čas zrychlíte nebo zpomalíte, lidské oko bude vždy jen nástrojem, který se dá lehce ošálit. Poučné a zajímavé vysvětlení pomíjivosti okamžiku a relativní vnímavosti času. 80% ()

ill 

všechny recenze uživatele

Fascinující na vizuálně zpomalených či naopak zrychlených záběrech je možnost spatřit zcela jinou(resp. jinak) realitu. Realitu našemu limitujícímu oku (byť je tento orgán ryzím přírodním zázrakem) skrytou a neviditelnou. I přesto, že jsem už viděl ještě lépe, ještě více dechberoucím způsobem, natočené zrychlené či zpomalené záběry nejrůznějších akcí a reakcí napravuje tento počin svou formou i obsahem Rakousku reputaci, mírně pošramocenou „dokumentem roku 2008“. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama