Reklama

Reklama

Horečka

  • USA Fever
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní / Hudební
Československo, 1964, 9 min

Obsahy(1)

Odraz moderní technické doby v hudbě mladých. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

(DČKIII - dok.) Krátkometrážní dokument - vystoupení zpěváků a diváckých reakcí na ně, prostříhávaný se záběry lidí z ulic. Z hlediska stylu zajímavá devítiminutovka, která záznam několika songů Pavla Bobka a spol. ozvláštňuje nápaditě řešenými úvodními titulky (název naskočí spolu s jeho zazpíváním, titulky reagují na hudbu), akustickými vlnami a závěrečnou slideshow fotografií (nebo to byly freeze-framey?). Odvázanost celého dílka (s anglickými písněmi!) je pak příznačná pro dokumenty z této dekády. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Chytlavé beatové melodie, nadšené divácké reakce a také „elektronický“ pohled na věc. Zároveň lehce úsměvné, slabší 4*. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Devítiminutový pohled na rocknrollové Československo. Olympic doprovází Yvonne Přenosilovou, Pavla Bobka, MIkiho Volka a Josefa Laufera, davy lidí křepčí, úvodní titulky poskakují do rytmu, střihač šílí. Paráda. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Krátký návrat ke zlatým šedesátým létům minulého století. Všechno je opravdové a skutečné, žádný fejk. I ten big beat. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Český bigbít těsně před nástupem beatlemánie. Možná první český film, kde by se dalo mluvit o klipovém střihu. Působí velice dynamicky. Zaujme i velice formální oblečení účinkujících i fanoušků, kde jedinou výstředností jsou černé brýle. ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Laufer dramaticky předvádí song Fever ještě s Olympicem, v časech kdy měl Olympic přes 20 členů. Většina zpěváci. ()

Reklama

Reklama