Reklama

Reklama

Aussig

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Aussig, černá komedie jejíž příběh se odehrává v Ústí nad Labem, pojednává o vztahu ruského a amerického lektora na místní univerzitě. Oba jsou nuceni bydlet spolu v jednom malém pokoji na kolejích. Vzrůstá mezi nimi velké napětí, které je podněcováno propastnou rozdílností jejich povah a vzájemnými antipatiemi. Rozpory vznikají z banálních hádek a neshod – od přidávání kečupu do jídla až po způsob jak jednat se ženami. Je to, jako by se další studená válka rozpoutala na bojišti jejich těsného kolejního pokoje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Tahle hořká komedie měla docela slušnej říz.Viděl jsem jak to vysílali na PrimaCoolu, ovšem bylo to zhruba uprostřed filmu a tak jsem se rozhodl film stáhnout a shlédnout to, protože to vypadalo docela zajímavě.Rozhodně jsem udělal dobře, protože jsem se docela příjemně pobavil.Docela hodně zvláštní komedie, ale dobrá.70% ()

feryk odpad!

všechny recenze uživatele

Proč proboha Aussig? Má to být komedie odehrávající se v ústí... ehm.. fajn, areál chemičky a hnusné okolí staré zástavby je taky ústí, ale vydávat to za něco, co neni? Studenti ujepu a ti, co ústí neznají dají možná pár hvězdiček, ostatní musí dát odpad. Marně jsem ve filmu hledal nějaký smysluplný děj a humor. Příjezd na západní nádraží vydávaného za hlavní nádraží?? wtf? To má být ten humor? Angličan který používá německá slovíčka? Hraní ve stylu home videa? Pokud chtěli udělat film o smyšlené univerzitě ve smyšleném městě, neměli to nazývat ústí, pak by to možná vyznělo celé jinak. Takhle jde jen o amatérský počin, který je objektivním měřítkem strašná sračka a jeho jediný vývod je to, že z ústí dělá hnusnější město, než ve skutečnosti je. ()

Reklama

Lapacka 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to v podstatě amatérský film jen s několika profi herci, je to docela OK. Závěr mohl vyznít torchu líp, studentka se třeba mohla probrat nebo nějak tak. Bohužel to chtělo nějakého lepšího dramaturga nebo nějakého "poradce pro příběh", kteří by byli možná schopni přesvědčit autora scénáře, aby storyboard udělal pro diváky trochu vstřícnější a nemixoval žánry do právě téhle podoby, která v podstatě chutná bezdomovectvím, neukotveností a laciným jablečným vínem. Takhle je to slabší. Viděl jsem pár filmů podobného druhu z oblasti Krušných Hor, autory místní tahle krajina vyloženě láká, problém s amatérismem při psaní scénáře a s dramaturgií měly snad všechny. To až teprve musel přijet do oblasti natáčecí team České televise a udělat 1-2 psycho seriály... v porovnání s těmito seriály oceňuju lidskost a snahu o humor aspoň v části úvodní tohoto filmu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 3/10 Hudba 4/10 Prostředí 2/10/// +Hana Vagnerová a Ondřej Brzobohatý jistě potěší, stejně tak i titulky, respektive možnost poslechnout si v českém filmu angličtinu -hodně zvláštní a divně se chovající postavy, kamera zabírající převážně nehostinou část Ústí nad Labem, působí to hodně sklíčeně a nepříjemně, rovněž kvalita obrazu vypovídá o levném natáčení/// Začátek byl zajímavý, snad až do doby než jsem si začal říkat "what's going on". Prostě jsem to nechápal. A ten závěr je taky divný. Takže z filmu jsem spíš rozčarován./// Celkem 33%/// ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Máš štěstí, žes nevyrůstal v Americe.. Určitě bys chodil na terapie !!" ;) Přinejmenším terapeuta budu muset brzy vyhledat já, jako abstinent, pokud ještě párkrát natrefím na podobnou bizarní zvrácenost !! Titulky v českém filmu ?? Proč ?? No, dobře !! Odpudivá czenglish ?? Proč ?? Proboha proč ?? Aussig, jako nechutný slepenec trapné crazy taškařice a home videí, budu vstřebávat nejspíš ještě velmi dlouho !! Naprosto absurdní brutálně za vlasy přitažený příběh s ještě absurdnějšími postavami, které se většinou chovají tak hloupě a prvoplánovitě, až to bolí, přičemž ten střet Američana a Rusa v tuzemském prostředí naprosto černobílýma českýma očima s hlavou plnou předsudků, byť lokace Ústí nad Labem navíc v tomto (ne)řemeslném zpracování vyvolává velmi skličující a odpudivé dojmy, mi přišel velmi dobrý.. Ta neustálá dějová linka s Big Bossem však už hraničí se (sebe)parodií a totálním nevkusem a nabízí otázku, o jakou že tu vlastně jde univerzitu.. Magnuskova univerzita filmového diletantismu, kterou navštěvoval i sám "režisér" ?? Po herecké stránce ansámbl naprosto nesympatických ochotníků v čele s čtyřicetikilovou Vagnerovou coby sebevědomou šlápotou, do níž se oba lektoři pro mě nepochopitelně zamilují, nepřekvapí naprosto ničím, závěr se snaží překlopit "film", který však osciluje na hraně dokumentu pořádného retarda, do roviny černé komedie, leč ani trochu se nevyvedl, a tak zaujme snad jen práce kameramana a ne zřídka vtipné hlášky i některé situace, které sice naprosto nedrží pohromadě, ale občas i slušně pobaví.. Celkově velmi špatná a dost nezařaditelná záležitost !! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Většina filmu byla natočena v prostorách Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. (Brůny)
  • Scénář filmu vznikl na motivy povídek Nika Pitetského, který zároveň ztvárnil jednu z hlavních rolí. (skudiblik)
  • Hana Vagnerová a Tony Laue nastupují do starého autobusu MHD. V jednom z dalších záběrů ale vystupují ze scela jiného typu autobusu. (Brůny)

Reklama

Reklama