Reklama

Reklama

Na cestě - Série 10 (2010) (série)


Na cestě po Lanzarote (S10E16)

(epizoda)
Česko, 2010, 26 min

Režie:

Jaroslav Jindra

Scénář:

Jaroslav Jindra

Kamera:

Jaroslav Jindra

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem na jeden z Kanárských ostrovů na lov králíků, za výrobou palmového vína a do kaktusové zahrady... Mystický ostrov Lanzarote je relativně málo známou severní výspou Kanárských ostrovů. Leží pouhých 118 kilometrů od pobřeží jižního Maroka, ale více než tisíc kilometrů od Evropy. Tvoří tak jakousi zeměpisnou i kulturní křižovatku mezi starým kontinentem, Afrikou a Jižní Amerikou. Většinu ostrova pokrývá červenohnědá poušť, tvořená lávovými vyvřelinami. Ze všech Kanárských ostrovů bylo Lanzarote pravděpodobně obydleno jako první – už kolem roku 1100 př. n. l. se zde usídlili Féničané. První zmínky o ostrově přináší ve svém díle Historia naturalis římský válečník a filozof Plinius starší. Dnes je ostrov oblíbenou turistickou destinací s plážemi, skýtajícími nejen příjemné koupání, ale také úchvatné scenérie. Vnitrozemí ostrova sice postrádá vegetaci, krajina je však dechberoucí a její nevšední odstíny skýtají působivý kontrast k tradiční bělostné architektuře přívětivých městeček. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý - dávám 4 a půl * a 72 % . Připojím jen poznámku : na celých Kanárských ostrovech dodnes mezi kanárskými Španěly žije několik stovek lidí smíšeného guančsko-španělského původu..... . ()

bulawaio 

všechny recenze uživatele

Poutavé, poučné a dokonce i vtipné. Obsahují vše, co je na Lanzarote krásného. Vzhledem k tomu, že jsem tam byl, tak můžu všem doporučit návštěvu. Ideální tip na spíše odpočinkovou dovolenou. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama