Reklama

Reklama

Batman Rok jedna

  • USA Batman: Year One
Trailer

Obsahy(1)

Když Gotham City zoufale potřebuje hrdiny, dva muži se ujmou spravedlnosti... ovšem na opačných stranách. Bruce Wayne se po letech v zahraničí vrací domů a stává se bojovníkem proti zločinu, zároveň se do Gothamu stěhuje stejně čestný policista, poručík James Gordon, aby zjistil, že zde bují všudypřítomná korupce. Když se Bruce stane maskovaným mstitelem Batmanem, město exploduje! Kolem se stahují jeho nová nemesis Catwoman, gangsteři i Gordon! Nenechte si ujít tento strhující originální animovaný film DC Universe, který vznikl podle průkopnického příběhu Franka Millera a jemuž své hlasy propůjčili trojnásobný vítěz Emmy ® Bryan Cranston, Ben McKenzie, Katee Sackhoff, Eliza Dushku a Alex Rocco. Užijte si odvážnou a dynamickou vizi prvního roku Temného rytíře a začátku jeho trvalého přátelství s Jimem Gordonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

donnie22 

všechny recenze uživatele

Už davnejšie som si prečital komiks Rok jedna.Komiks bol jedinečný tak som bol kolosálne zvedavý aj na animovaný film.Síce som vyrastal na Batman-The animated series ale toto bolo bezchybné.Začiatok legendy o Temnom rytierovi sa nemohol natočiť lepšie.Charakter Jima Gordona Brucea Waynea alias Batmana a Catwoman si predstavujem takto.Temné drsné dospelácke a človeka to vtiahne do deja.Určite pre dlhoročných fanušikov Batmana to poteši najviac.Fanušik som aj ja a zostanem ním...90% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Super. Proč? Protože Batman je vedlejší postava, tou hlavní je komisař Gordon a skvěle mu to sedne, přeci jen, batmanův zrod a jeho první kroky jsme viděli už mnohokrát a ani výborná předloha by nezaručovala, že se nebudu nudit. Tady je ovšem předloha skvělá a i ona se nebojí omezit Batmana na vedlejší kolej. Co se povedlo náramně jsou některé kontaktní souboje, obzvlášť duel Gordon × ten-úplatnej-bastard-na-jehož-jméno-si-nevzpomenu patří k absolutní superhrdinské animované špice. Přesto ale není atmosféra dokonalá, scénář má značné mezery a některé postavy nemají snad žádný účel, krom toho, aby prostě byli přítomny (Catwoman). Výtvarná stránka je fajn a občas vybočuje s nechutně rutinního snímání superhrdinskejch komiksáren, možná škoda jen občasného zadrhnutí v modelech aut. Pomáhá i nenatahovaná minutáž. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Škoda že to nebylo delší. Ale jinak je to dobré. Popisuje to začátky působení Batmana a Gordona v Gothamu. Gordon to ze začátku nemá jednoduché, protože je proti němu celý policejní sbor. A Batman se taky snaží nějak prosadit. Policie po něm samozřejmě jde. Ani bych neřekl, že je Gordon takový bouchač. Možná měli dát větší prostor Catwoman, protože tam byla dost nevýrazná. Ani tam nebyl pořádný záporák. Oproti nadcházejícím filmům je to opravdu jenom úvod. :) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Za 5(ikdyž slabších) ..Proč taky né(?), když je to další perfektní animák, který s přehledem strčí do kapsy jakýkoliv hraný film o batmanovi(včetně nolanovských poloonanií).....Jinak perfektní dojem trochu kazí snad jen pocit, že jde o jakési intro k seriálu nebo sérii filmů=člověk by chtěl-přímo se nabýzející-pokračování a rozkreslování načrtnutých postav-ale toho se asi jen tak nedočkáme :/ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Frank Miller dokázal s Batmanom to, čo málokto pred ním aj po ňom. Jeho Rok Jedna patrí k mojim najobľúbenejším zväzkom aj keď som väčší fanúšik toho hrdinu z Metropolisu. Tento animák krásne predostiera príbeh napísaný Millerom. Aj na malom poli dokáže zápletku pekne rozviť. Je to prakticky bez hluchých miest a celé sa to nesie v tej tradične atmosfére 2D animákov, na akých som vyrastal. Som spokojný. Akurát, že zostanem skôr fanúšikom predlohy než tohto animáku. Dôvod? Nuž otáčanie stránok komiksu ma dokázalo vždy vtiahnuť viacej do imaginárnych svetov. Aspoň v tomto prípade určite. Stále sa ale jedná o nadštandartnú vec. Z porovnaním z ostatnými kreslenými dobrodružstvami tohto superhrdinu. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (7)

  • Bryan Cranston původně odmítl roli Jima Gordona, protože si myslel, že byl tento projekt založen na seriálu Batman (od r. 1966). Nakonec ji přijal poté, co si přečetl scénář. (JORDY)

Reklama

Reklama