Reklama

Reklama

Recenze (1)

balone 

všechny recenze uživatele

Dnešní rok nám přinesl z Koreje dva historické block bustery, tento a Detective K, obě to jsou komedie, nemohu říci, jestli je jedna povedenější než druhá, ale Detective K je občas trochu vážnější, tady mam pocit, že si udělali srandu úplně ze všeho a já se taky tak bavil. Rozesmálo mě jejich společné kálení, jejich "nebojácnost" a další prvky. Hlavně se mi líbilo, že byl zde ukázán příběh vojáka, který byl nahnán do války, bojí se a chce jí přežít. Totiž né každý chce vlítnout proti šípu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Snímek, stejně jako jeho předchůdce, Once Upon A Time In A Battlefield (2003), je inspirovaný skutečnou politickou situací rozpolceného korejského státu okolo roku 1995, která měla fatální vliv na budoucí vývoj ekonomicko-politické situace země. Režisér Joon-ik Lee tak divákům předkládá zveličenou podobu nastalé politické situace, místy takřka politickou satiru, kterou, dle jeho vlastních slov, vyprovokoval nátlak trojice panovačných zemí - Japonska, Číny a Spojených států amerických. (Conspi)
  • Snímku se po jeho oficiálním vydání, které proběhlo 27. 1. 2011, nevedlo ani zdaleka tak dobře, jak se od něj původně očekávalo. I díky tomu se režisér Joon-ik Lee rozhodl ukončit svoji režisérskou kariéru. V jeho oficiálním prohlášení, které se objevilo na jeho oficiálním Twitter účtu, stálo: „Z důvodu nízké návštěvnosti snímku, která nečinila ani dva celé miliony diváků, natož pak miliony tři, které jsme původně očekávali, nadobro končím s režírováním." Ať už se jednalo o jakousi medializaci snímku, či o cokoliv jiného, režisér se v roce 2013 vrátil s příznačně pojmenovaným snímkem Hope (2013). (Conspi)

Reklama

Reklama