Reklama

Reklama

Vesmír - Série 5 (2010) (série)


Sedm divů sluneční soustavy (S05E01)

(epizoda)
  • USA 7 Wonders of the Solar System

Obsahy(1)

Ve sluneční soustavě najdeme mnoho udivujících, dramatických a mimořádných jevů. Tvůrci cyklu se rozhodli vybrat z nich sedmičku těch nejlepších po vzoru antických sedmi divů světa. Například úžasnou planetu, v jejíchž slavných prstencích se tyčí hory soupeřící svou výškou s Alpami. Třpytivý měsíc, z jehož povrchu tryskají do kosmického prostoru obrovské gejzíry vody a ledu. Největší vulkán, pás planetek, sluneční protuberance či orkán zuřící už stovky let. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Na počátku byla tma......... ...................7 - Encelodus (Saturnův Měsíc). .....................6 - Saturnovi prstence. ...................5 - Jupiterova skvrna. .......................4 - Pás asteroidů. ....................3 - Olympus mons na Marsu. ......................2 - Slunce. .......................1 - Gaya. CITÁT - Plně tomu nerozumíme. Mohla by, možná, asi, nevíme....atd. Vizuálně velice nádherné. Ale absolutně se však jen domníváme, že se jen domníváme. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dokument mapuje 7 z několika mnoha 1000 už nejspíš objasněných záhad vesmíru. Těmi šťastlivci jsou konkrétně: Země, Slunce, Jupiterovy skvrny, kde probíhá pár stovek let bouře(asi 400), Saturnův měsíc Enceladus, který chrlí nejspíš vodu, Saturnův prstenec, pás meteoritů a jestli správně počítám, tak ještě něco, na co si už nemohu úplně vzpomenout. Nějaké úplně zázračné informace se rozhodně nedovíte. Spíše se jadná o takové lahůdkové zajímavosti, které určitě vědět potěší. Po obsahové stránce existují tedy mnohem lepší dokumenty o vesmíru. Ovšem v tom 3D je to zážitek vskutku exkluzivní. Kde jinde si prohlédnete detailně slunce ze vzdálenosti asi metru či kdy jindy se vám poštěstí, aby vám po pokoji poletovaly meteority. Dokonce i ty samotné rozhovory s vědátory jsou dokonale trojrozměrné a frajer vám povídá ve vašem pokoji. A vůbec to 3D je celkově moc pěkně udělané. Já bych se na něj dovedl dívat třeba i 4 a 1/2 hodiny v kuse. Všem dokument doporučuji v té nejvyšší možné kvalitě, kdy 3D je samozřejmě nutností. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama