Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na dnešní státní svátek jsme pro Vás připravili veselou pohádku s písničkami o kouzelnici Valentýně, o zamotaném pátrání po zmizelém baronovi a o síle správného slova. Stačila jedna malicherná hádka, trocha roztržitosti a paní Valentýna z knížecího rodu Rybenských (L. Šafránková) omylem začarovala svého snoubence barona Lumíra Mokřenského (V. Vydra) do podoby osla. Takový malér je ovšem třeba utajit, zvlášť když Valentýna nemá potuchy, jak kouzlo zvrátit… Valentýnin bratr kníže Lev (B. Klepl) zuří, neboť plánovaným sňatkem mělo konečně dojít k naplnění jeho celoživotního snu: propojení rybníčků Mokřenských a Rybenských v jeden velikánský chovný rybník! Proto záhy nabídne ruku své dcery Adélky (M. Issová) Lumírovu bratrovi baronu Rudolfovi (J. Dulava). Adélka se však před časem zamilovala do sympatického cizince Eduarda (V. Dyk) a on její city nadšeně opětuje bez ohledu na jazykovou bariéru. Takový zmatek může vyřešit jen jediné kouzlo – kouzlo lásky. (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

togaf 

všechny recenze uživatele

V každé pohádce je nějaký záporák - čarodějnice, čerti, strašidla nebo aspoň zlý král. V Kouzelné tetičce Valentýně ne. Je tu jen princezna, která chce zhubnout a princ z Anglie. A k tomu zpívají infantilní písničky, možná to bylo to chybějící Zlo. Ale Šafránková je neodolatelná, stejně jako česko-anglická mluva sira Eduarda. Je to taková milá jednohubka na nedělní odpoledne. Opakované shlédnutí ale nedoporučuji. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Valentýno, už jsi četla Zámecký zpravodaj ??" ;) I když zámecká Vydra vypadá jako osel a soudě podle Dyka tahle pohádková inscenace patří mezi ty novější kusy, mezi nimiž těch opravdu dobrých není ani jako Šafrán(k)u, platí Kouzelná tetička Valentýna z pera šikovné veteránky Jarmily Turnovské za nesmírně zdařilou záležitost.. Rozhodně i dík umírněné režii Zuzany Hojdové-Zemanové a její v rámci žánru nezvykle důsledné i zajímavé práci s mizanscénou a intertextovými vtípky.. Uhlíř tradičně bezchybný.. ()

Reklama

Eisenmann odpad!

všechny recenze uživatele

Nalezl-li snad někdo rozumný důvod, proč tento výplod děsivé fantazie televizních tvůrců pustit svým dětem, považuji ho za blázna. Jak dokáží některá díla zničit úroveň jinak skvělých herců, jako je Bohumil Klepl a Libuše Šafránková, je až k neuvěření. Tímto filmem opět tvůrci přispěli k definitivní a neodvratitelné terminaci kvality českých filmových a televizních pohádek, přičemž není tomu tak dávno, kdy rozdíly byly minimální a dodnes si jistě mnozí vzpomeneme na pěkné televizní příběhy pro děti. Tomu je však již nejspíš konec. Smutné, tragické... Tohle je zavrženíhodný pokus. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Poviem vám pravdu, že už som veru dlho nevidel niečo tak primitívne ako bolo toto. Televízna rozprávka "Kouzelná tetička Valentýna", ktorú v roku 2008 natočila akási trojmenná lesba Zuza Zemanová Hojdová je vskutku niečo otrasné. Jarmila Turnovská musela byť totálna piča, keď dokázala napísať tak debilný scénar. Stará Libuše Šafránková v titulnej úlohe urobila zo seba úplnu kravu. Až mi jej bolo ľúto. No a tí ostatní úbožiaci, ktorí jej sekundovali pôsobili dojmom divadelného zboru psychiatrickej liečebne. Kyslá Martha Issova ako princezná? Hrôza! Čuráček Dyk ako anglický princ. Albín Bohumil Klepl ako kráľ. Plus trapní dreváci Dulava, Vydra, Táborský. Príšerná zostava. Otrasná rozprávka. Odpad! ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Je to legrační záležitost ! Libuška je kouzelná,Vydra se mění vosla a ta "angličtina" Vojty Dyka "Helou, najs tů mýt jů" je tam vtipná. Strýček Leo: To by se ti líbilo, vypálit nám rybníky, nebo Jean (Táborský) : Šach mat, sorry sir. Dokoukal jsem, je to blbost, ale při čekání na ježíška, kapra a salát, člověk skousne lecos. Hudba : Jaroslav Uhlíř ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na zámku Dětenice, záběry Sluneční brány byly filmovány na zámku v Hořovicích. (rakovnik)

Reklama

Reklama