Reklama

Reklama

Fenomén Mucha

(TV film)

Obsahy(1)

Alfons Mucha - osobnost, která je zajímavá nejen umělecky, ale i lidsky. Z malých poměrů přešel do velkého světa a dovedl se v něm pohybovat velice přirozeně. V letošním roce jsme si připomněli stopadesáté výročí narození jedné z nejvýznamnějších uměleckých osobností naší historie. Světový věhlas získal zejména během svého pobytu v Paříži a šestiletou spoluprací se Sarah Bernhardtovou.
Dokument, který je tomuto umělci věnován, sleduje právě toto období. Tvůrci zachytili momenty, které znamenaly zásadní zlom v životě umělce a zároveň natočili v Paříži místa, která Muchu dodnes připomínají. Retrospektivně se pak v dokumentu vrací i k jeho začátkům, zaznamenávají jeho americký pobyt, práci na Slovanské epopeji a návrat do Paříže. Autorem a částečně i průvodcem dokumentu je Jan Šmíd. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

sator 

všechny recenze uživatele

Umělecky je mi práce Mistra vzdálena...zajimavější je pro mne syn Jiří... Neteř Muchy je boží... 😂 Dokument zajímavý... ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Zdařilé publicistické zpracování oslavné hodinky o samotném Muchovi spíše než dokumentace jeho tvorby ()

Reklama

Hedka 

všechny recenze uživatele

Dosť podrobný a zaujímavo spracovaný pohľad na život a dielo známeho secesného umelca prostredníctvom českých a zahraničných odborníkov, kunshistorikov a umelcových rodiných príslušníkov. Dve hviezdičky uberám za nekritické idealizovanie osobnosti, mal vôbec nejakú slabosť - alebo bol tak úplne dokonalý? Mimochodom, som prekvapená, že bol slobodomurárom, netušila som to. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama