Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom království žil princ Petr, který byl až příliš velký dobrák. Takhle slušný hoch by na trůn snad ani usednout nemohl, a tak s ním měl jeho tatínek král nemalé starosti. V docela jiném království žila v ten samý čas princezna Lenka, kterou nebavilo učení. A právě s tím měl pro změnu trápení její tatínek král. Není proto divu, že se v jeho hlavě zrodil nápad založit školu, která dokáže přivést na zámek prince z nejširšího okolí. Školu princů. Vážení princové přijeli a začali chodit do školy, ale častěji spíš za ni. Náhodou se tak potkala princezna Lenka s princem Petrem. Princezna se nejdřív vydávala za zámeckou kořenářku, ale ani princ Petr se nepředstavil pod svým pravým jménem. Když Lenčin tatínek král vyhlásil, že ji dá za ženu nejlepšímu z princů, ti dva se rozhodli utéct… (Česká televize)

(více)

Recenze (176)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Co se tu dnes objevilo hodnocení ještě dříve, než to v premiéře skončilo... Sarah Haváčová je možná nejhezčí současná princezna, a to nemá ani vychlastanej hlas; a Matouš Ruml nejsympatičtější princ. Škola princů lehce vykrádá přinejmenším několik starých pohádek, už třeba tím Libíčkovým "urození pánové, urození pánové", které ve škole zní jen o chloupek jinak, avšak ve stejném kontextu. Než jsem předchozí text dopsal (cca 2 minuty), přibylo sem přesně 98 nových hodnocení. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Mne se pohadka libila a souhlasim s nazory, ze za posledni dobu se mozna jedna o nejpovedenejsi ( zvlast mezi televiznimi ). Skvele vykresleni vsech princu, stejne tak jejich herecke vykony ( Ruml se hodi na postavu princu - dobraku ). Skoda jen konce, kdy princezna na prince vytasila mec ( asi si neco slehla ). Ale dobry jinak. ()

Reklama

jacksax 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka s výborným obsazením vedlejších rolí, nadmíru sympatickou princeznou, solidním princem (do Filipa Blažka mu ještě dost chybí, ale oproti Mádlovi zas výrazný upgrade) a skvělým Pavlem Liškou. Nekonfliktní příběh, decentní hudba a příjemné prostředí. Pohádka bez infantilností, trapných vtipů a s příkladným morálním žebříčkem hodnot tu dlouho chyběla. ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

... z mého pohledu se to nikterak nemůže rovnat kompaktnějšímu a vydařenějšímu "Čert ví proč" (rovněž od Vávry). Ve "Škole princů" je patrný tvůrčí potenciál a nadstandardní casting, však příběh nám nedrží a nedrží pohromadě :-( Mumlající princeznu rád odpouštím - taky má své kouzlo a je zajímavým zpestřením. Roman Vávra je přemýšlivý typ - jestli v čertovi, co ví proč, naznačoval pekelným huntováním lesů něco o našem současném království, potom ve škole princů najdeme vícero různých jinotajů (najděte si ;-) ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Když to porovnám s předchozími léty, tak určitě nadprůměr. Z tak skvělého hereckého ansámblu se však dalo vytěžit mnohem víc. Lábus, Liška nebo Navrátil zůstali zoufale nevyužití. Celkově ale pohádka působila sympaticky, nebylo zde žádné trapné přehrávání ani infantilnosti, vše bylo tak nějak v mezích dobrého vkusu. Žádní pitvořící se skřeti, sípající čarodějnice nebo otřesné digitální triky. Za to velký palec nahoru. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • V poslední části pohádky (cca od 1:07:00) je kuchař vidět hned na několika místech. Nejprve v kuchyni, pak o patro výše (hází lístky) a následně dole na nádvoří s vojákem. (vera35713)
  • Natáčení probíhalo na Křivoklátě, na zřícenině Týřov a u Kouřimecké rybárny na Berounce, kde se odehrával děj filmu Smrt krásných srnců (1986). (rakovnik)
  • V pohádce si zahrál i filmový kritik Pavel Taussig, a to sice soudce. (M.B)

Reklama

Reklama