Reklama

Reklama

Německá superstar Til Schweiger napsal, zprodukoval, zrežíroval a také si zahrál v této úsměvné a dojemné komedii. Henry je nevyzpytatelný scénárista, který se vrhá z náručí jedné nešťastné aféry do druhé. Pracovně na tom není o moc lépe. Jednoho dne však dostane životní příležitost napsat filmovou adaptaci slavného románu, který samozřejmě nenapsal nikdo jiný, než jeho bývalá přítelkyně a životní láska, Catherine. Jenže všechny jeho naděje na konečně šťastný a úspěšný život se obrátí vzhůru nohama, když se u jeho dveří objeví osmiletá Magdalena. Údajně je jeho dcerou a produktem dostaveníčka na jednu noc. Byla svěřena do péče svého biologického otce, než se její matka v zámoří vypořádá se soudním procesem. Otcovství není nikdy procházka růžovou zahradou. Ale když se to stane přes noc – zrovna když se snažíte napsat své životní dílo a získat zpět lásku svého života – je to prakticky nemožné! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

freddy 

všechny recenze uživatele

V tomto případě jsem od filmu téměř nic neočekával. Prostě jsem jen měl chuť na komedii a náhoda tomu chtěla, že na HBO Comedy po premiérovém dílu čtvrté řady Takové moderní rodinky začínal tento film. Řekl jsem si, proč mu nedat šanci, třeba to bude fajn. A ono nejen že to bylo fajn, tohle byl excelentní film, respektive jeden z těch filmů, které jsou nenápadné s triviálním dějem, ale které zhlédnete jedním dechem, skoro celou dobu se u nich potutelně usmíváte, aniž si to vlastně uvědomujete, a s koncem filmu je vám líto, že se musíte s hrdiny tohoto filmu rozloučit. Tenhle film nenabízí nic víc a nic míň než sbližování muže středního věku se svou osmiletou dcerou, o jejíž existenci až dosud neměl tušení a pochopitelně o výchově a alespoň základní péči o dítě nemá ani ponětí. Dcerka je kouzelná, otec, jenž téměř neví, která bije, je taktéž okouzlující, a dosavadní otec této dcerky, který ji vychovával, je docela komickou figurkou, kterou prostě musíte milovat. Ve výsledku jsou vlastně všechny postavy kladné a příjemné, žádnou zápornou záměrně škodící postavu zde nenajdete, a i díky tomu se jedná o příjemný a milý film, který potěší a zahřeje na duši. I proto neváhám s udělením maximálního hodnocení. Je to za pět hvězd. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Nedosahovalo to až takých mét ako Bezuchí zajkovia, ale je to spôsobené najmä tým, že tu je výrazný posun miestami až k dramatickému žánru. Inak je to asi dosť podobné reálnemu životu Til Schweigera, A samozrejme nesmie chýbať aj jeho dcéra. I keď vo filme Bezuchí zajkovia si zahrali všetky 4 deti. Inak tuna nehrá Luna Schweiger, ale jej sestra Emma Schweiger. Za zmienku stojí aj príjemná hudba. ()

Reklama

RickyFitts 

všechny recenze uživatele

většina normálních lidí by asi napsala "milý film" nebo skoro jako "Kolja", ale sorry, mě ty nahromaděný klišé, absolutní předvídatelnost a holka, co pořád kroutí očima, podpálí barák, hodí Tilovi mobil do vody, a ani jednou na ní nikdo nezvýší hlas, prostě vytáčej... o celkovým vyznění filmu ani nemluvě - něco tak nechutně pozitivního jsem už dlouhou dobu neviděl. Sequel bych svěřil nebožtíku Ingmarovi, aby těma mezilidskejma vztahama trochu zatočil... 1- ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nebudem to naťahovať. Skratka veľmi jednoduchý, avšak veľmi sympatický film od obľúbeného nemeckého herca T. Schweigera. Scenár je výborný, no mám taký pocit, že samotná réžia bola len na druhej mieste. Herecké výkony sú miestami nadpriemerné, no celkový obraz je priemerný. Ešte raz zdôrazňujem: scenár je dobrý (vždy aktuálny príbeh/prípad). Odporúčam to vidieť (min. 2x) s manželkou resp. s priateľkou. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Til Schweiger je skvělý herec, ale jako režisér musím říct, mi zatím moc nesedí. Neříkám, že Kohout na víně je špatně natočený film. On možná není ani špatně natočený, jen je natočený tak neobvyklým způsobem, že bude chvíli trvat, než si na to koulení, poulení a vyšpulování očí před kamerou já zvyknu. Je to totiž hlavní devizou filmu. Ve výsledku je film víc bláznivý, než ze života, což je určitě k dobru, protože občas je takové filmy taky potřeba dát. Na druhou stranu je tady Til dost nemastnej a neslanej a vše vynahrazuje jeho dcera, která je jeho skutečnou dcerou, a která naprosto suprově hraje rozmazlenýho spratka tak dobře, že kolikrát nejde ani nevěřit, že to hraje. Til přes to všecko ale jenom hodí věci za hlavu a jede dál svůj život neživot v bytě, kterej vypadá jak radio stanice islandských telekomunikací. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v Berlíne a v meste Postdam. Začalo 21. júla 2010 a skončilo 13. septembra 2010. (MikaelSVK)
  • Jako jediný z protagonistů používá Henry výhradně elektroniku Apple, ostatní od všech značek kromě Apple. (sg.sysel)
  • Jeden z filmů, na které se Magdaléna (Emma Schweiger) dívá u Henryho (Til Schweiger) v bytě, jsou Nesmiřitelní (1992). (m.xFuck)

Reklama

Reklama