Reklama

Reklama

Idol

  • Francie L'Idole (více)

Obsahy(1)

Do dlouho neobývaného bytu se přistěhuje Sarah, která začne přitahovat pozornost sousedů častým a hlasitým milováním se svým přítelem Phillippem. Přímo naproti jejímu bytu žije postarší čínan Zao, který v Sarah vytuší spřízněnou duši a možného důvěrníka. Sarah pozve Zaa k sobě domů, otevře mu srdce a svěří mu svůj plán: spáchá sebevraždu, aby způsobila skandál a pomstila se svému milenci, který je zároveň manželem herečky, za kterou Sarah zaskakuje. Zao se nepokouší mladou ženu odradit od jejích plánů, ale nabídne jí, že do té doby, než spáchá svůj plánovaný čin, jí bude vařit jídlo. Stávají se z nich skutečně dobří přátelé a přitom se blíží něco, co má být poslední kapitolou jejich společného života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

markotter 

všechny recenze uživatele

Celou dobu nás režisérka napíná, že se na konci filmu stane něco VELKÉHO. Je to rozehrané celkem dobře, mladá herečka si užívá se svým milence a celý dům je z toho paf. Jediný, komu to nevadí je Číňan, ale ten se zase až nepřiměřeně zakouká do mladé herečky. Mladá herečka vypadá jako pěkná mrcha a vypadá to, že si s Číňanem celou dobu jen tak hraje a celé to spěje k nějakému tragickému konci. Ale na konci se nestane NIC!!! To jsem se teda nasral. Být konec zkonstruovaný trochu jinak, tak to mohlo být výborné drama. Škoda. Největší mrcha ale byla ta malá holka se psem... ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Pěkně snímaná romantická komedie (v dobrém slova smyslu) se v poslední třetině filmu láme do velice zajímavých poloh a dospívá k několika filmově i myšlenkově velmi silných okamžiků. Závěr je znovu trochu odlehčen. Nebýt nevhodně užité hudby, mohlo to být mnohem lepší - ale to bych mohl napsat u každého jeden a půltého filmu. A tož... faň to bylo. ()

Reklama

kolodej1 

všechny recenze uživatele

podle mého celkem průměrný film, spíše tedy TV film, když se odehrává prakticky celý v jedněch kulisách, který se snaží vypadat jako art film. Je skutečně rozehrán dost zajímavě. Ovšem ve chvíli, kdy se rozvine vztah mezi Sarah a starým Číňanem, tak se jen opakují situace a film nemá žádný pořádný vývoj, natož gradaci. Závěr vyznívá zcela do ztracena a vysloveně kazí celý příběh. 50% ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně portrét zhýralé umělecké duše, která prahne po úspěchu a uznání, na straně druhé upřímná a čistá laskavost (bez jakýchkoli postranních úmyslů) muže na samotném sklonku života, jehož vzdálený původ je zvláštním kořením vztahu mezi oběma ústředními postavami. Intimní, citlivý a krásný film, zrežírovaný nejlepším možným civilním způsobem. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já lituji, ale poněkud jsem se tady ztrácela. Buď měli připsat, že je to film nejen dramatický, ale i psychologický, popřípadě poetický, experimentální a klidně i mysteriózní, protože o reálnosti v tomto případě silně pochybuji. Jako divadelní hra by to zřejmě na mě působilo jiným dojmem, protože celé to komorní podání tak vyznělo. Leelee na mě přesně tak působila. Moc herecky a když půjdu do negace, tak až příliš unylým dojmem. Na druhou stranu byla radost sledovat charismatického Jamese Honga. Ale já nejsem žádný filmový znalec, mě Samantha zkrátka Idolem moc nenadchla. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama