Reklama

Reklama

Albatros

  • Velká Británie Albatross
Trailer 1

Sedmnáctiletá rebelka a přírodní živel Emelia (Jessica Brown Findlay), začíná pracovat jako pokojská v Domu na Útesu, malém hotelu na jižním pobřeží Anglie, který vede nefunkční rodina Fisherů. Jejich také sedmnáctiletá dcera a věčná "šprtka" Beth (Felicity Jones), se rychle s Emelií spřátelí a vznikne mezi nimi silné pouto. Emelie ví vše, co dnešní teenageři potřebují. Jak sehnat alkohol, jak s přehledem sbalit kluka a jak si užívat života bez zábran. To se samozřejmě nezamlouvá matce Beth (Julia Ormond), a tak čeká na vhoudnou příležitost, jak se jí zbavit. Do hry ale vstupuje otec (Sebastian Koch), který v krásné a divoké Emelii vidí více než jen pokojskou a to se terpve začnou dít věci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (59)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dysfunkční rodině s dospívající dcerou zasáhne do života sedmnáctiletá teenagerka a převrátí jim ho naruby. Ničím výjimečný, ale celkem milý film na hraně komedie a generačně-rodinného dramatu, který se sice nemůže pyšnit nějakou originalitou, ale za to bezezbytku využívá herecké obsazení. Vyčnívala J.B. Findlay, která působí víc než žádoucím dojmem a pozadu nezůstávají ani ostatní, přičemž mě nejvíc zaujala Julia Ormond v pro níc netypické roli podrážděné matky. Britové potěšili. 60% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Ostrovní pohodovka s nefunkční rodinkou a jednou neřízenou střelou, jakou jsem vždycky chtěla být a nikdy se jí nestala... přes všechny výhrady, které k ní můžete mít, jsou tyhle bombarďácký holky zapotřebí, i kdyby jen měly svým osobitým způsobem ukázat na to, co je špatně... Kousavá ironie střídaná životními smutky, upravená malebnost přímořského městečka, vskutku vybrané obsazení a něco humorných situací s nesourodou trojicí, která si dovede navzájem dolévat krev do žil, činí z tuctového námětu lahůdkovou jednohubku. ()

Reklama

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

Tatínek, spisovatel po uši namočený v tvůrčí krizi, kterému doslova vtrhne do života mladá sexy dračice, díky níž už nemusí podstatnou část svého dne trávit brouzdáním po internetové stránce www.bestteensluts.uk. Naštěstí film nabídne i něco navíc a postava Jessicy Brown Findlay postupně více čí méně ovlivňuje každého člena jedné krásně dysfunkční rodiny. Nádherné prostředí anglického ostrova Man, povedené herecké výkony a fakt, že sedmnáctiletou Beth hrála skoro třicetiletá Felicity Jones, to je bohužel skoro všechno co mě na tomto snímku zaujalo. Na druhou stranu ale nemůžu mluvit o čisté nudě, svoje fanoušky si Albatross určitě najde. Mimochodem trošku se mi nabízí srovnání s Gervaisovým Cemetery Junction (myslím tím v rámci britské tvorby o teenagerech). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď je nezávislý film charakterizovaný tým, že sa premieta vo filmových kluboch, tak by som Albatrosa nezávislým filmom nenazýval. V kine by som si totiž hovoril, že toto by som radšej pozeral v telke. Čo som aj učinil. Pripadalo mi, že film je nato, čo sa v ňom odohráva až príliš britsky free, že sa v ňom trochu nešťastne mieša presladenosť so situáciami, ktoré by v reáli mohli vyústiť do tragickejších následkov. Scenár tak zachraňujú prirodzení herci. Ormond a Koch sú tu kvôli prilákaniu pozornosti divákov a účel to splnilo. Taká menej ambiciózna verzia Americkej krásy. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Tak jsem právě dodštil síru na Malickův New World a náhoda mi přihrála filmový zážitek představující takřka ideální protipól. Jen si je porovnejme! --- Malick okázale zvěstuje kraviny. MacCormick vypráví příběh. Malick hlásá ideje ústy vyfantazírovaných hrdinů. MacCormick nic nehlásá a vystačí si s reálnými lidmi. Malick fabuluje černobíle, MacCormickovy postavy a vztahy jsou ambivalentní, nejsou podřízeny žádné šabloně. --- Albatross je uvedenými kvalitami samozřejmě mnohem vydatnější potravou. Tenhle film dělá právě to, co dobré umění dělat má. Vnímavého diváka nenechají chladným nedokonalé a tápající postavy, může se nimi identifikovat, konfrontovat s vlastními zážitky, pocity a představami, má příležitost své postoje promýšlet, rozvíjet a verifikovat. --- Zbývá vysvětlit, proč dávám pouze tři hvězdičky. No, v mé škále hodnocení jsou tři hvězdičky už docela hodně. Toto je vážně dobrý film, chytrý a podnětný. Díkybohu máme takových víc, a ve srovnání s nimi tenhle nevyčnívá; oslovil mě slušně, vtipně, nikoli převratně. Přál bych si žít ve světě, kde filmy tohoto druhu a úrovně představují standard filmové (televizní) tvorby. Geniální to není a předloh by se našlo dost, jenže to bohužel není divácká - a tedy komerční - priorita. --- ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Názov filmu sa objaví v ôsmej minúte. (Johnny.ARN)
  • Vo filme sa objavujú aj odkazy na ďalšie známe snímky, napr. na seriál Sex v meste (od r. 1998) či najfilmovanejšiu postavu kinematografie - Sherlocka Holmesa. (MikaelSVK)
  • Zelené sportovní kabrio, které ve filmu řídí Jonathan (Sebastian Koch), je Triumph TR2, vyráběný v letech 1953-1955. (Kritiq)

Reklama

Reklama