Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Populární redaktorka kulinářského časopisu, majitelka kouzelné venkovské farmy, vzorná manželka a matka malého chlapečka. Tohle je život Elizabeth Laneové, tedy její fiktivní. Ve skutečnosti je Elizabeth svobodná, bezdětná, obývá malý byt a ke všemu ani neumí vařit. Všechno jde dobře až do chvíle, kdy ji její šéf oznámí, že by rád strávil Vánoce u ní na farmě a přizve k sobě mladého námořníka, jehož snoubenka mu chce ukázat, jaké klady přináší teplo rodinného krbu. (swed)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

classic 

všechny recenze uživatele

Vianoce v Connecticate sú menej známym vianočným filmom ako sú: Caprov Život je krásny alebo Alone Home,keď som naďabal,čo chcem nové staré vidieť,voľba padla na tento snímok,kde som zbadal meno Barbara Stanwyck,tak hor sa do dobrodružstva v jednom dome,v ktorom sa cez najväčšie sviatky stretne viacero ľudí,ktorí každý z nich chce niečo iné... Vojak Jefferson Jones sa nachádza v nepeknej šlamastike,ktorá ho zavedie do špitálu,odkiaľ prichádza na zotavenie do baráku,kde bude redaktorka kulinárskeho časopisu Elizabeth(Stanwyck) čeliť viacero výzvam cez pomoc vtipálka gurmána a kuchára Felixa,ktorý je ďalšou dôležitou postavou,ktorá sa pamätá.Rázny šéf Liz sa bude tomuto všetkému prizerať,aby zhodnotil svoju talentovanú odborníčku na jedlo...Musí mať muža,decko,aby zapôsobila,ale veci sa majú inak. Ako mi bolo jasné od začiatku,že toto blbina nebude,to som sa jasne presvedčil a užíval si spanilú jazdu,čo sa všetko môže prihodiť v jednom dome,kde sa taja nejaké dôležité fakty,ale humor spríjemňuje dianie,ktorý nakoniec všetko vysvetlí s neodolateľne pôvabnou Barbarou,ktorú by som chcel vidieť,čo sa bohužiaľ už nestane,len cez snímky,v ktorých ma fascinuje jedna žena,ktorá síce nikdy nedostala Oscara,ale jej úlohy potvrdzujú pravidlo,že Academy Awards nie je všetko,preto v budúcnosti chcem vidieť jej ďalšie snímky,či som sa nezmýlil,zatiaľ na pár napočítaných snímkov,ktoré som doteraz videl,viem,že mýliť sa v jej prípade nebudem.Očarujúca pôvabná herečka,ktorá má menšiu konkurenciu v jej časoch,ale dnes nie. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Pohádkovost k vánočním komediím bezesporu patří – ale ovšem jen tehdy, naplňuje-li se nějakým zázračným děním (jako v uchvacujícím filmu Život je krásný) či alespoň událostmi majícími takovou tvářnost (jako v Zázraku v New Yorku). Prostoupí-li tento aspekt lidskou psychologii, zploští se celé vyprávění a po sebemenší sněhové přeháňce po něm nic nezbude. A tak tomu je i v případě Vánoc v Connecticutu, jejichž happyend nepůsobí zdaleka tak útěšně, jak by mohl – a snad i měl. Uspěchaně odvyprávěný příběh postrádá osudovějších dramatických poryvů, které jsou u lásky (a zvláště té probouzející se) neodmyslitelné (vždyť jde o život sám!) a jež zde chabě zastupují existenční hrozby (ostatně nikoliv tak vážné, jak se v posledku ukáže). Herecky vše stojí a padá s Barbarou Stanwyck, jež však také nejednou působí, jako by hrála, že její postava celoživotně jen hraje. Postrádal jsem niternější vstup do povah a osudů všech zúčastněných, ještě jednu vrstvu, na níž by se všichni nevědomky setkali – aby se nakonec mohli stkát (a ne jen se potýkat). Uznávám, že za chladných zimních nocí snímek jistě zahřeje; během svátků vánočních bych si ho však asi nepustil. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Je týden do Vánoc, venku to vypadá jako na jaře, příští týden budu muset vyrazit do přeplněných obchodů a nakoupit dárky pro všechny, což se mi strašně chce, takže proč si aspoň nenavodit příjemnou vánoční atmosféru touto starou komedií? Vánoce v Connecticutu je celkem zábavný film s dobrými nápady, ale tak nějak člověk čeká, jak to všechno asi musí dopadnout a smíchy jsem se pod stolem taky neválel. Veškerý humor pramení ze ztřeštěnosti situace, ale bohužel se tu neobjevují žádné vtipné slovní přestřelky anebo větší množství hlášek. Nicméně na navození vánoční atmosféry je to fajn :-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ach, tá staromilská morálka... páčilo sa mi ako rodiaci sa vzťah Elizabeth a toho námorníka podliehal týmto starým zásadám. Film, ktorý dokáže navodiť príjemnú vianočnú atmosféru a ktorý je plný skečov, vtipných situácií, milého strýka kuchára a hlavne skvelej B. Stanwyck. Jej herecký prejav ma vždy dokáže opantať. Silný nadpriemer. 85/100 ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Trochu sklamanie ale inak príjemny vianočný romcom. Škoda až prílišného idiotplotu, ktorý sa síce v oldieskach odpúšťa jednoduchšie, než pri novinkách, ale aj tak vadí. Možno to chcelo svižnejšie tempo aké vedeli dodávať Hawks, Cukor alebo Wilder. Hore to ťahá najmä skvelá postava Felixa a tradične super Barbara Stanwyck. 7/10 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Úlohu nápadníka Elizabteh Laneovej (Barbara Stanwyck) mal pôvodne hrať John Alexander. (Michal74)
  • Štúdio pôvodne oznámilo, že hlavnú ženskú úlohu bude hrať Bette Davis. Po dvoch mesiacoch ju však nahradila Barbara Stanwyck. (Michal74)

Reklama

Reklama