Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Chon a Ben jsou pěstitelé marihuany. Chon je bývalý voják US Navy SEAL, který propašoval semena marihuany do USA z Afganistánu, kde byl na vojenské misi. Díky Benovým schopnostem a Chonovým kontaktům prodávají nejlepší trávu v celé Kalifornii. Je to celkem bezpečné podnikání, zvlášť když mají pod palcem agenta z protidrogového. Oba díky marihuaně zbohatnou a Ben věnuje svůj čas i vydělané peníze charitativní činnosti v Africe a Asii. Oba žijí v otevřeném vztahu s dívkou jménem Ophelie. Jejich úspěšného byznysu si ale všimne mexický drogový kartel, jehož šéfka s nimi chce spolupracovat. Dostávají od kartelu nabídku na obchod, "která se neodmítá." Mladíci ji však odmítnou. Než ale stihli utéct do Indonésie, Ophelia je unesena. Chon proto se svou bývalou vojenskou jednotkou rozpoutává v okolí městečka Laguna Beach nemilosrdnou drogovou válku. (TV Nova)

(více)

Videa (26)

Trailer

Recenze (803)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $47,382,068Tržby Celosvetovo $82,966,152Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,255,105 //počet predaných kusov 112,812Tržby za predaj DVD v USA $12,445,100 //počet predaných kusov 699,541║ no konečne Oliver Stone ponúkol niečo plnokrvné, má to spád, náboj, dravosť, drsnosť, dobré obsadenie, minutáž nakoniec dobre odsýpala, som sa trošku na záver filmu ľakol ako to pekne zbabral ale... má šťastie /80%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Divocí lidé v divokém světě. Přesně tak jsme měli díky Takovým normálním zabijákům nebo dle mého nedoceněného U-Turn rádi Olivera Stonea v poslední dekádě minulého století. Zkažený svět plný vyšinutých magorů představuje i nyní, a to po několika politických úletech, kterými nás známý provokatér obdaroval. I když občas vypadá, že ho upekli pejsek s kočičkou. Dočkáme se prudkých změn žánrů, moderních obrazových fines, nadhledu a ironie. A také příběhu, s kterým budou mít mnozí problém hned v úvodu při vykreslení milostného trojúhelníku. Jeden z nich je totiž tvrďák, který má za sebou nejednu vojenskou akci, druhý citlivý idealista (spolu vydělávají balík na marihuaně) a třetí do švédské party je zhýčkaná blondýna lačná po nákupech a pohodlí na pláži. Ale klape to, tak jim to přejme. To, co následuje, je místy fajn, ale také docela (až okatě) chtěné, vytlačené. Výlevy násilí střídá nějaká umorousaná scéna (kdy si třeba Blake se Salmou začnou notovat), což je škoda. Divošství jsem tam moc nenašel, komicky ladění padouši tomu navíc příliš nepomáhají (vyjma výtečného Benicia Del Tora, pochopitelně). Jednoduché i chytlavé zároveň, přičemž nadvakrát vyprávěný konec nepomáhá ani jednomu, ani druhému. Tři až čtyři hvězdy. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe konečne od Stona niečo nadprimerné, aj keď veľmi tesne. Už potreboval zabodovať ako za starých časov...Zhulený a jebací úvod ma trochu otravoval, ale akonáhle dôjde k únosu, film začína byť podstatne zaujímavejší . Najväčší podiel na tom má Stonovo eso a je ním Benicio Del Toro. Jeho "Lado" je riadne slizký hajzel a práve zvedavosť ako tento parchant skončí, drží diváka v napätí. Lúpež troch miliónov bola dobrá akčná scéna, ale mnoho ich tu nebude. Nasral ma naťahovaný, dvojitý záver, ktorý mi pripadal absolútne zbytočný. Stone chcel byť na staré kolená asi veľmi "cool", ale akurát dosiahol to, že ním zkazil všetko dobré, čo dovtedy divák videl. Benicio Del Toro je napriek tomu tak silný dôvod, aby som film doporučil, že mu preto niečo musím odpustiť. Slabé štyri. 70%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci film a obsadenie bez hluchých miest a nudy, veľmi som sa na toto dielo tešil a nesklamal som sa. Od začiatku do konca žiadne hluché miesto, stále sa divák dozvedá nejaké spojitosti. Pokojný život z konopných peňazí sa zmení na vojnu o svoju milovanú. Vojna s drogovým kartelom skoro skončí bez happyendu ale ejha, všetko je inak. Čertovsky dobré. Bez ohľadu na niektoré komentáre podo mnou môžem povedať, že film naozaj nebude nudiť. Oliver Stone súboj tých dobrých dílerov s tými zlými v korupciou prehnitom svete poňal akčne aj premyslene a ja som si tú adrenalínovú jazdu užil. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zpočátku docela naivní selanka o milostném trojúhelníku, prorostlém kořeny ganjy. Jenže to by to nesměl být Stoney. Vizuální vytříbenost je samozřejmostí, krvavá brutalita unrated verze (mohla být ale o pár fucků bohatší) přidává dobré dvě hvězdy. Taylor Kitsch se v téhle roli vysloveně našel. Del Toro hraje toho největšího sráče s očividnou chutí a Travolta vyfasoval další fajn roli. Akční scény patří ke špičce, stará škola se pozná. Další takový kousek s lepším scénářem prosím. P.S: Vyzvánění s tóny "Pec nám spadla" je otravné, ale potěší. Nezabíjej mě prosím, mám tři malé děti. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (29)

Související novinky

Stoneova marihuana láká hvězdy

Stoneova marihuana láká hvězdy

25.04.2011

Pozoruhodnou sbírku zvučných jmen se může pochlubit thriller Savages, který začne v červenci natáčet Oliver Stone. V adaptaci bestselleru Dona Winslowa si komiksoví mladíci Aaron Johnson a Taylor… (více)

Reklama

Reklama