Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Chon a Ben jsou pěstitelé marihuany. Chon je bývalý voják US Navy SEAL, který propašoval semena marihuany do USA z Afganistánu, kde byl na vojenské misi. Díky Benovým schopnostem a Chonovým kontaktům prodávají nejlepší trávu v celé Kalifornii. Je to celkem bezpečné podnikání, zvlášť když mají pod palcem agenta z protidrogového. Oba díky marihuaně zbohatnou a Ben věnuje svůj čas i vydělané peníze charitativní činnosti v Africe a Asii. Oba žijí v otevřeném vztahu s dívkou jménem Ophelie. Jejich úspěšného byznysu si ale všimne mexický drogový kartel, jehož šéfka s nimi chce spolupracovat. Dostávají od kartelu nabídku na obchod, "která se neodmítá." Mladíci ji však odmítnou. Než ale stihli utéct do Indonésie, Ophelia je unesena. Chon proto se svou bývalou vojenskou jednotkou rozpoutává v okolí městečka Laguna Beach nemilosrdnou drogovou válku. (TV Nova)

(více)

Videa (26)

Trailer

Recenze (805)

castor 

všechny recenze uživatele

Divocí lidé v divokém světě. Přesně tak jsme měli díky Takovým normálním zabijákům nebo dle mého nedoceněného U-Turn rádi Olivera Stonea v poslední dekádě minulého století. Zkažený svět plný vyšinutých magorů představuje i nyní, a to po několika politických úletech, kterými nás známý provokatér obdaroval. I když občas vypadá, že ho upekli pejsek s kočičkou. Dočkáme se prudkých změn žánrů, moderních obrazových fines, nadhledu a ironie. A také příběhu, s kterým budou mít mnozí problém hned v úvodu při vykreslení milostného trojúhelníku. Jeden z nich je totiž tvrďák, který má za sebou nejednu vojenskou akci, druhý citlivý idealista (spolu vydělávají balík na marihuaně) a třetí do švédské party je zhýčkaná blondýna lačná po nákupech a pohodlí na pláži. Ale klape to, tak jim to přejme. To, co následuje, je místy fajn, ale také docela (až okatě) chtěné, vytlačené. Výlevy násilí střídá nějaká umorousaná scéna (kdy si třeba Blake se Salmou začnou notovat), což je škoda. Divošství jsem tam moc nenašel, komicky ladění padouši tomu navíc příliš nepomáhají (vyjma výtečného Benicia Del Tora, pochopitelně). Jednoduché i chytlavé zároveň, přičemž nadvakrát vyprávěný konec nepomáhá ani jednomu, ani druhému. Tři až čtyři hvězdy. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Oliver u mě v poslední době spíš body ztrácel než získával, ale v tomhle případě do to mě sypal jak nekonečně nabitým kalešnikovem. Oliver se filmově odpolitizoval a vzniklo nesmírně sexy barevný hejbadlo. Třeba ty herecký výkony, to je vůně vole, takhle se to má hrát ,uááá, Blake úplně světová, Benicio jede v luxusním stylu a tak dále a tak dále. Tady je to topkový bez diskuzí. Samotný děj má svou jasně určenou dějovou linií, pozor vůbec ne předvidatelnou, jen, že za tou hlavní zápletkou se skrývá ještě takovej krásnej bohémskej podobraz a ten byl rajcovní neskutečně. Hrozně se mě líbil vztah tří hlavních představitelů, asi by to nebylo úplně pro mě, ale tady to po mě šlapalo neskutečně a navíc ty tři dostaly do vínku doslova vymazlený dialogy, takže sem z toho blahem lítal až někde v kosmu. Jo dvě hoďky tady pelášily jak Usain Bolt na olympiádě, ale i tak jsem si stačil mnohokrát pochrochtat jak čuníček v bahínku. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že po výborném začátku "Drogy by měly být špatné, ale .... ve zkaženém, zlém světě jsou pravým opakem. Podle Chona jsou drogy jen racionální odpovědí na šílenství." Oliver Stone, pro mě teda dost nezvykle, zabředne po kolena ve stupiditách, nelogičnostech a nesourodosti, která vede až místy k pocitům trapnosti. Co se opravdu nedaří, je objasnit divákovi, jak má k filmu přistoupit. Snaha o reálnost se tak otřesně mlátí s fakty vyplývající ze scénáře, že soudný člověk musí uznat, že je to hovadina na entou. Nápady a hlavně některé dialogy jsou opravdu dobré, jenže tohle lze ale asi přičíst předloze, herci se snaží, ale celkově za tohle Olivera Stonea nepochválím ani náhodou. 65% ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Při vší úctě ke Stoneovi jsem měl poslední roky pocit, že je to už jen takový vodou omletý balvan a ejhle, pořád jsou vidět ostře tesané rysy ze 4. července, kdy se četa normálních zabijáků vydala vyhrát superbowl, jen pak nějak zkurveně zahla kvůli debilní hadici od chladiče...osud si zkrátka občas umí zahrát vrhžáby. Film o svaté trojici prodejců zeleného listu mě maximálně zaujal i přes prapodivné herecké exhibice pana Pomády (měl by si ho Cruise srovnat), na druhou stranu Salma Hayek a Del Toro mě pobavili převelice a ještě o kus víc...asi takhle. Prostě jsem se za téměř dvě a půl hodiny ani nepoškrábal nudou na prdeli ni jiných partiích a to je u mě co říct, neb jsem drbač profesionál a u různých sraček jsem schopen drbat osoby o tři řady dál a v jiném sále, fakt...no přísahám. Po všech letos očekávaných filmech, kdy má nadrženost a erekce dostala (respektive nedostala) pěkně za uši, jsem nadšený, možná právě proto, že jsem nic velkolepého neočekával a Kameny se zase můžou valit, jen tak dál Olivo. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Hlavní trojice se debilitou svého chování a kvalitou hereckých výkonů směle řadí po bok kokotského tria z Twilight ságy. Stone již definitivně zmagořil a na stará kolena se rozhodl svá díla plnit takovým množstvím stupidního filozofování a laciného patosu, že by jeden snad až zvracel. Del Toro, Hayek a Travolta sice mají hodně vděčné role, ale v záplavě zhovadilostí které se valí z hub ústředního zamilovaného - šukacího trojúhelníku se zcela ztrácejí. A ten dvojitej (a jeden dementnější než druhý) závěr? To bylo jako co? ()

Galerie (51)

Zajímavosti (29)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Dona Winslowa z roku 2010. (Terva)
  • Do kina se film dostával pod jménem Paqu. (HellFire)

Související novinky

Stoneova marihuana láká hvězdy

Stoneova marihuana láká hvězdy

25.04.2011

Pozoruhodnou sbírku zvučných jmen se může pochlubit thriller Savages, který začne v červenci natáčet Oliver Stone. V adaptaci bestselleru Dona Winslowa si komiksoví mladíci Aaron Johnson a Taylor… (více)

Reklama

Reklama