Reklama

Reklama

The Hunter

  • Velká Británie The Hunter
Trailer 1

Obsahy(1)

Martin (Willem Dafoe) je nájemný lovec. Je najat jednou anonymní biotechnologickou společností, aby v tasmánské divočině pátral po legendárním tasmánském tygrovi. Tygr je všeobecně považován za mýtus, ale v dané oblasti byl prý viděn. Martin se ubytuje v domě osamělé Lucy (Frances O´Connor), jejíž manžel je přírodovědec a před časem záhadně zmizel. Začne klást první pasti a zápasí z pochybnostmi, zda je tygr reálný tvor nebo jen výplod představivosti. A pokud žije, jak dokáže odolávat útokům civilizace. (Terva)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (76)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Meditativní exkurze do tasmánské divočiny, krásně nasnímané klidnou kamerou. Jen škoda těch několika žánrových motivů, které stejně nepřinášejí nic moc nového - přál bych si film narativně prázdnější a o to více meditativní (tzn. jakmile je - mimochodem vynikající - Dafoe v divočině a sám, je film parádní, během zastávek v civilizaci pak už jen opisuje důvěrně známou linii a "probouzí" diváka zpět do žánrového světa). I tak jsem byl však ve výsledku spokojen a zmíněné výtky mi vykompenzovalo vynikající vyústění. ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý dobrodružný film se skvělým Willem Dafoe a Sam Neill! Filmový tvůrci si vypůjčili dochovaný příběh tohoto úžasného zvířete https://cs.wikipedia.org/wiki/Vakovlk_tasm%C3%A1nsk%C3%BD Je znát, že to netočil Holywood a je to rozhodně fajn, že se to tvůrcům podařilo dokončit. Neumím si představit lepšího a charismatičtějšího herce pro tuto roli než je Willem Dafoe. Pokud máte rádi dobrodružné příběhy určitě si film pusťte a můžete i se staršími dětmi. P.S.: Stupidní může tento film být leda tak pro stupida, což komentář k Willem Dafoe "strhaný dědek" mírně naznačuje ... ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Tasmánie opravdu nádherná, Willem Dafoe zadumaný, živý tasmánský čert (aka ďábel medvědovitý), děj žádný. Honba za tasmánským tygrem (resp. vakovlkem tasmánským či tasmánským vlkem) byla jen záminka, jak Dafoea na tento krásný ostrov dostat. Vedlejší rádoby děj okolo matky s dětmi naprosto nezvládnutý, závěr naprosto patetický.. škoda, docela promarněná šance. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Moje najobľúbenejšie vyhynuté zviera. A možno tam furt niekde je. Thylacine je snáď jediný mýtus, na ktorý verím. V Paríži v Grande Galerie de l’Évolution majú aspoň figurínu, chystám sa jak sa bude dať. Teda už som tam bol, ale nestihol som otváracie hodiny. Kúsok odtiaľ je reštika, kde natáčali scénu s fontánou do filmu Mníchov. Majú tam najlepší šalát, čo som jedol. #horriblovetipy #saladecomplet ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Roegovo Walkabout revisited? Ne tak docela. Předlohu neznám (já nedouk), film je uspokojivý do té míry, než začne míchat žánry, uznávanou klasiku s popem. Walkabout, Rambo, Deer Hunter... Díky, ne -- tyto reminiscence sem nepatří. Tady má být vidět a slyšet tasmánská příroda, ta má zvonit jako zvon, proboha, a jistě ne jako umíráček. Ať už je příběh sebeblbější a nedotaženější, nějaký další film to napraví. I když hrdina vypadá, že chodí v recyklovaných šatech. Možná je to pro tento snímek symptomatické. Člověk tam pak chce jet (letět) a žít tam. Zvláštní účinek průměrného filmu... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Jedná se o první celovečerní film režiséra Daniela Nettheima po jedenácti letech, běem nichž pracoval především na televizních seriálech. (mi-ib)
  • William Dafoe měl během natáčení v tasmánské přírodě problémy s pijavicemi. Při jednom rozhovoru žertoval, že neztratil ani kapku krve, což byla reakce na Dafoeův předešlý australský snímek Svítání (2009), kde se při natáčení jako i zde setkal se Samem Neillem. (mi-ib)

Reklama

Reklama