Reklama

Reklama

The Hunter

  • Velká Británie The Hunter
Trailer 1

Obsahy(1)

Martin (Willem Dafoe) je nájemný lovec. Je najat jednou anonymní biotechnologickou společností, aby v tasmánské divočině pátral po legendárním tasmánském tygrovi. Tygr je všeobecně považován za mýtus, ale v dané oblasti byl prý viděn. Martin se ubytuje v domě osamělé Lucy (Frances O´Connor), jejíž manžel je přírodovědec a před časem záhadně zmizel. Začne klást první pasti a zápasí z pochybnostmi, zda je tygr reálný tvor nebo jen výplod představivosti. A pokud žije, jak dokáže odolávat útokům civilizace. (Terva)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (76)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!! Pátrání po tasmánském tygrovi nese bohužel všechny znaky, které mně byly vždy proti srsti. Tím hlavním je úplně (pod) průměrný scénář, který je naprosto nudný a nepřináší zhola nic nového. Chápu, že asi museli tvůrci naplnit nějak přiměřenou stopáž filmu, ale to se jim evidentně nepovedlo. Tak se dočkáme klišovité vložky s místními aktivisty, podrazy ze strany „zaměstnavatele“ a citového sblížení …… Tohle já fakt nemusím. Natočit tenhle film, jako souboj muže a zvířete, jo to mohla být úplně jiná káva. Příroda je nádherná, až čarokrásná a Dafoe má pořád to charizma a koule, aby dokázal zahrát skoro všechno. Jenom kvůli těmto dvěma faktorům tak dneska šoupnu za tři. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tasmánie opravdu nádherná, Willem Dafoe zadumaný, živý tasmánský čert (aka ďábel medvědovitý), děj žádný. Honba za tasmánským tygrem (resp. vakovlkem tasmánským či tasmánským vlkem) byla jen záminka, jak Dafoea na tento krásný ostrov dostat. Vedlejší rádoby děj okolo matky s dětmi naprosto nezvládnutý, závěr naprosto patetický.. škoda, docela promarněná šance. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Meditativní exkurze do tasmánské divočiny, krásně nasnímané klidnou kamerou. Jen škoda těch několika žánrových motivů, které stejně nepřinášejí nic moc nového - přál bych si film narativně prázdnější a o to více meditativní (tzn. jakmile je - mimochodem vynikající - Dafoe v divočině a sám, je film parádní, během zastávek v civilizaci pak už jen opisuje důvěrně známou linii a "probouzí" diváka zpět do žánrového světa). I tak jsem byl však ve výsledku spokojen a zmíněné výtky mi vykompenzovalo vynikající vyústění. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá pecka s krásným dobrodružným začátkem a nekompromisním finále, které jsem po rozjezdu opravdu nečekal! Tazmánie je nádherná země, naprosto skvostná. Začátek až beargryllovský. Když se rozdávalo charisma, tak si Willem Dafoe šel přidat a ještě u toho předbíhal a i mimo něj příjemný cast vedlejších rolí a štěků - Sam Neill, sympatická Frances OConnor, Sullivan Stapleton, Callan Mulvey. Prosím víc takových dobrodružných fílmů a to i takových bez nějakého rozuzlení, prostě by mne bavilo sledovat ho v té krásné krajině lovit a hledat to za čím přišel. 8/10 ()

hororwatch 

všechny recenze uživatele

Samotný příběh byl o ničem, což v podstatě dokázal i konec naprosto vehnaný do slepé uličky. Ten zebro- vrk nebo co to bylo se pánům podle mě vůbec nepovedl. Je sice hezký, že nám nakonci pan Dafoe předvedl, jak špatně se jeho postava cítila, když zabila posledního tvora svýho druhu, ale nic to nemění na tom, že něž se k tomu jednomu výstřelu na konci mohl dostat, tak se člověk musel prokousat v podstatě nulovym dějem a ty prochýzky v lese snad musely bavit jen toho, kdo má W.D bezprostředně rád jako herce, což není můj případ- ne až tak. Frances O'Connor je pěkná baba když přestane fetovat a v maskérně si s ní trochu pohrajou a taky musím s politováním konstatovat, že možná tahle vedlejší dějová linie byla zajímavější, než ta hlavní. No zkrátka, tenhle film se snažil jít tou tižší cestou, která je určena spíš pro ty, co v čemkoliv rádi něco hledaj. Bohužel mám pocit, že tu žádná převratná myšlenka není a pokud je, je tak slabě podaná, že si ji nevšimnete. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • V závěrečných titulcích je možné dočíst se "Traps and snares are illegal in Tasmania", tedy "Pasti a oka jsou v Tasmánii zakázané". (mi-ib)
  • William Dafoe měl během natáčení v tasmánské přírodě problémy s pijavicemi. Při jednom rozhovoru žertoval, že neztratil ani kapku krve, což byla reakce na Dafoeův předešlý australský snímek Svítání (2009), kde se při natáčení jako i zde setkal se Samem Neillem. (mi-ib)
  • Film byl natočen podle románu "The Hunter" od australské spisovatelky Julii Leigh. (Mafyn)

Reklama

Reklama