Reklama

Reklama

Divocí koně z kanadských Skalnatých hor

(TV film)
  • Česko Divocí koně ze Skalnatých hor (více)
Kanada, 2008, 45 min

Obsahy(1)

Kanadské Skalnaté hory jsou domovem posledních divokých koní v Severní Americe. Jak jeden vědec prohlásil: "Udrželi se zde proto, že tu nedochází k mýcení lesů a nejezdí tam terénní vozidla." Daleko od lidí žijí koně prakticky stejně jako před stovkami let, kdy jich po Severní Americe pobíhaly tisíce. Krásně natočené dobrodružství v HD kvalitě sleduje boj hříběte o přežití během prvních čtyř ročních dob jeho života a dokumentuje překážky, jež dnes musí poslední divocí koně ze Skalnatých hor překonávat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Drom 

všechny recenze uživatele

Jé, zvířátka! Tohle je klisnička Pepička. Žije v magickém lese, kde je už koní málo. A už jí praskla voda, bude mít hříbátko. Ale za křovím brousí nebezpečný méďa František, dopadne to dobře? A tohle je klisnička Janička, taky bude mít telátko (nebo co). Ale porod se komplikuje, ještě že jí pomůže farmář Jenda. A je to, není to krásné? Pepičce se narodilo hříbátko Mudlátko. Ješte nikdy nevědělo bouřku. Ale kam se to schovává? Pod stromem to není bezpečné. Pepička se neschovává, ale Mudlátko si nevybralo dobré místo, pod stromem to není bezpečné. Dopadne to dobře? Tohle je hříbátko Mazlítko, ješte neumí dobře chodit, ale až se naučí, zkamarádí se s Mudlátkem a budou kámoši. Není to sladké? Z lesa se blíží Honzík, je to pumátko. Mudlátko si vesele hraje, ale je v nebezpečí. Hřebec Venda zasahuje. Dopadne to dobře? Když přijde zima, vlk Tomáš vede smečku na lov. Vyhlídl si hříbátko. Raději zavřete oči... Jak to asi dopadlo? A už je tu jaro, koníčci veselé hopkají. Musíme je chránit. V magickém lese jich žije jen málo. Nebyla ta infantilní kanadská ptákovina to, čemu v severní americe říkají dokument? BLAME CANADA! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pěkný náhled do komunity koní. Rušeni jsou jen finančními predátory dřevařskými společnostmi. Nic víc nedokáže kapitál v této nehostinné studené skalnaté oblasti zpeněžit, ani se homo sapiens sapiens pomnožit.. ()

Reklama

vander19 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný dokument, na ktorý som narazil úplnou náhodou na youtube. Zobrazuje život divých koní a musím povedať, že som o takom niečom ani netušil. Zvieratá sú nám zobrazované počas celého jedného roka. Tých 45 minút ukazuje narodenie dvoch žriebätiek a ich cestu až do jedného roka života. Ak tomu prirátame nádhernú kanadskú prírodu, človek je nadšený, že takéto niečo vo svete ešte existuje. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama