Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2154 a Země je přelidněná, nemocná a znečištěná. Chudí obyvatelé planety žijí ve slamech, zatímco bohatí a mocní žijí na Elysiu, vesmírné stanici na oběžné dráze, těsně nad zemskou atmosférou. Spider, hacker žijící na Zemi v Los Angeles, provozuje lety raketoplánů na Elysium, aby propašoval lidi, kteří by tam použili Med-Bays, zařízení, která mohou léčit jakoukoli nemoc nebo špatný stav. Ministr obrany Elysia Delacourtová nechá sestřelit dvě kosmické lodě ve vesmíru, klidně zabije všechny na palubě raketoplánů a ten, který dosáhne Elysia, je zadržen. Pasažéři jsou zatčeni a deportováni zpět na Zemi. Prezident Patel pokárá Delacourtovou za její činy a pohrozí propuštěním při dalším podobném incidentu. Ta tajně nabízí generálnímu řediteli firmy Armadyne Corp, Johnu Carlylovi, doživotní zbrojní kontrakty výměnou za počítačový program, který umožní Delacourtové provést převrat a dosadit ji na prezidentský post. Carlyle program vymyslí a uloží ho do svého mozku. Na Zemi Max Da Costa  pracuje pro Armadyne Corp jako dělník, ovšem je náhodou vystaven smrtelné dávce radiace. Dostane léky s tím, že mu zbývá jen pět dní života. Max a jeho přítel Julio přijdou za Spiderem a uzavřou s ním dohodu. Pokud Max dokáže ukrást data související s Elysiem Johnu Carlylovi, zařídí Maxovi dopravu do Elysia, aby mohl použít Med-Bay k vyléčení své nemoci... (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (1 603)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi luxusně natočené dílko. Vizuální efekty jsou opravdu na obrovsky vysoké úrovni, dokonce bych se nebál říci, že i nejlepší, jaké jsem kdy ve sci-fi filmech viděl. Po téhle stránce jsem byl nadmíru spokojen. Naopak mě velice mrzí, že k tomu Blomkamp přistupoval jako úplně jinému filmu než skvělý District 9 a nepokusil se je ani v nejmenším propojit. Prostě dostal obrovský prachy, tak to rozjel nanovo a ve velkém stylu. Matt Damon byl nakonec i s holou hlavou super a celkem jsem si při pohledu na jeho bitky bavil. Přítomnost Williama Fichtnera, potěšila. Co mě však mrzí je neúčast kreveťáků, kteří mi přišli super, ale to souvisí s tou nepropojeností. Co mě také trošku rušilo byla nezbedná kamera při fightech nebo rychlých sekvencích, kdy nebylo pořádně vidět, co se vlastně děje. Normálně by si na tento fakt asi nestěžoval, ale zde to bylo patrnější, než u jiných filmů. Jinak podle mě celkem povedený nástupce Districtu, jsem spokojen...85%...[28.08.2013_Cinestar_Anděl] ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Příběh srovnatelný s obrázkovou knížkou o hrochovi, z které ve filmu Damon cituje, ale to provedení! Dokonalé ztvárnění budoucnosti, která odpovídá mým předpokladům. Perfektní atmosféra a boží akce, která ale (to je velká škoda) někdy nedotahuje k té pověstné třešničce. Exosuit bitka v závěru patří k nelepším akčním sci-fi (tělo na tělo) bitkám co jsem viděl. Blomkamp od posledně vyměkl a i když se většina postav chová jako svině, nemyslí to zle což je oproti D9 mínus. Hlavním tahounem snímku je ale fantastický Sharlto Copley - Kruger, fanatický psychopat (a moje nejoblíbenější postava), jehož alternativa by byla asi tím nejlepším koncem. Kdepak jsi, hošo?! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $115miliónovTržby USA $93,050,117Tržby Celosvetovo $286,192,091Tržby za predaj Blu-ray v USA $18,084,979 //počet predaných kusov 706,552Tržby za predaj DVD v USA $15,967,006 //počet predaných kusov 796,351║ Tak tomuto sa povie plnokrvné sci-fi! Za ten rozpočet máte pocit že sa pozeráte na raz tak drahý film než bola investícia, príbeh civilne podaní, strhujúci, vizuálne ohromujúci, trikovo dokonalý, herecky bez chyby k tomu záporák(Sharlto Copley) na pohľadanie. A Neill Blomkamp je fakt talent to sa musí nechať, túžobne by som ho bral na doplnenie ságy Votrelci či nejaké to pokračovanie Prometheusa. Tak troška mrzí že práve u sci-fi filmov tento rok absentovala možnosť 3D efektu(Nevedomí, Po zániku Zeme), ktorá by sa práve k takémuto žánru hodila a viac divákovi zpestrila dojem tak ako napríklad u spomínaného Prometheusa. /videl v kine 2x: 100%/ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Druhé sci-fi v týdnu je na mě vážně moc, ale rendering byl skvělej a nemůžu si pomoct Sharlto Copley hrál Krugera snad líp než Matt. Kdyby to přikořenili víc něčím, co by ve mně probudilo nějaké emoce, tak OK, ale takhle to byl horší průměr, nic víc, nic míň. A doktory tam měli podobný jak u nás na poliklinice, pominu-li hezkou sestřičku Frey. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdo se těšil na další District 9, bude si po závěrečných titulcích otírat pláčem rozmazané oční stíny a přepudrovávat nos. Nejl se v Holyvůdu nakazil akutním patosem a je z toho, byť skvěle natočené, tuctové a neoriginální předvolební video ČSSD, vyteplené jako přízvuk Šarlta Koplyho, ve kterém se Matt Mnemonic bez jakékoliv invence snaží setřít povýšenecký škleb zkorumpované ministryně Miss Fretčí xicht a ve spravedlivém boji o bezplatnou zdravotní péči zachraňuje holčičky s leukémií. Závěru chybělo už jen to, aby si uzdravená předškolačka skákla s maminkou do útulku pro nějakého toho opuštěného labradora se smutnýma očima a obě se vydaly proti zapadajícímu slunci položit kytku k soše Nelsona Mandely. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (36)

  • Matt Damon (Max) musel kvôli úlohe vo filme cvičiť s osobným trénerom štyri hodiny denne. A taktiež si musel oholiť hlavu. (Greenpeacak)
  • Postava Delacourtovej, ktorú hrá vo filme Jodie Foster, bolo pôvodné napísaná na muža. (David_SVK)

Související novinky

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

13.07.2018

Tak nakonec ne Vetřelec, ale RoboCop. Režisér Neill Blomkamp se zapsal do paměti všech fanoušků sci-fi s povedeným District 9, po něm přišlo nevýrazné Elysium a nakonec Chappie. Mezitím ale dlouhé… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Hugh Jackman jako kumpán sci-fi rapperů

Hugh Jackman jako kumpán sci-fi rapperů

30.09.2013

Přestože Elysium značnou část diváků zklamalo, následující film Neilla Blomkampa budí zájem a postupně sbírá hvězdy. Plakátovou tváří bude bezpochyby Hugh Jackman, který na filmovém festivalu v… (více)

Reklama

Reklama