Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arizona 1880: při pronásledování zloděje dobytka přichází šerif Griff Bonnell (Barry Sullivan) se svými bratry Wesem (Gene Baqrry) a Chicem (Robert Dix) do Cochise County. Celé okolí je ovládáno mocnou statkářkou Jessicou Drummond (Barbara Stanwyck), která se nechává chránit čtyřiceti ozbrojenými muži... (Pohrobek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Aky 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy western byl jeden z králů, tenhle film mu k tomu dopomáhal. Ještě po létech je pořád dramatický, s několika překvapivými obraty v ději a se situacemi, ze kterých scénárista našel východisko, ačkoliv se do poslední chvíle zdály neřešitelné. Nad průměr žánru navíc vystupuje jeho ve všem přítomná inteligence. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

V reakci na místní nízké hodnocení zaokrouhleno nahoru. Každopádně se jedná o téměř až geniální mix noiru a westernu, který o dobrých pár let předběhl svou dobu. Civilní, skvěle napsané a zahrané, jdoucí mimo velkou většinu (nejen) tehdejších žánrových škatulek a hlavně brilantně natočené a zrežírované. Chci víc Fullera! 90% ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dobrý western, ktorého názov trochu klamlivo navodzuje dojem, že tu budú lietať guľky na všetky strany. To je omyl, pretože až na pár výstrelov tu ide skôr o súboj silných charakterov, jak mužských , tak aj ženských. Dokonca sa našlo miesto pre love story, pre ktorú sa v tomto žánri nájde miesto iba výnimočne. Dobrá scéna s tornádom...vtedy triky neboli amigo ...70% ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomíná Limonádového Joe zbaveného veškerých prvků humoru a recese. Je to klasický western, který navíc vyniká tím, že se pod něj podepsal sám Fuller. To v praxi znamená jen to, že kamera je zvláštnější, mezi postavami dochází k tehdy dost nadčasově vtipným nebo sentimentálním chvilkám nebo zase na druhé straně střílí jeden druhého hlava nehlava. [KVIFF 11] ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Samuel Fuller /Big Red One/ natocil len taky komorny western, ktoremu chybaju klasicke atributy westernu : lietajuce naboje na vsetky strany, divoke stada krav, prestrelky na kazdom rohu a nadherna priroda. Tuna skor navstivime maketu westernoveho mestecka s Barbarou Stanwyck /Double Idemnity, Sorry, wrong number/ v roli akejsi panovacnej rancerky - teda film som pozeral hlavne kvoli Barbare, zvysok hercov mi znamy nie je. Bohuzial chyba strhujucejsi moment, cely film sa nesie v komornom duchu a narazame casto na charakterovy suboj postav nez na klasicke vybuchy a prestrelky. Avsak jedna scena - tornado - za to stoji, aby si film clovek pozrel. 55 % ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Dablérka Barbary Stanwyck se odmítla nechat vláčet za koněm po ulici. Řekla, že je to moc nebezpečné, načež Barbara Stanwyck šla a udělala to sama. Měla sice pár modřin a škrábanců, ale jinak se jí nic nestalo. V té době jí bylo již 49 let. (Mol)

Reklama

Reklama