Reklama

Reklama

Recenze (10)

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Já si budu...protože takovejdle chlap mi nebude...já budu...a von už dávno nebude!" Na služobnú cestu sa ponáhľajúci Najman s Hlinomazom sa pozrú na Landovského bujón skrz novú optiku. Za súrenia Haška si aj s riaditeľom Gübelom siahnu na úplné dno. Krátka vtipná dobre zahraná nenáročná zábava. "Důveřujte těstovině, vařená je v půlhodině!" ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Dobová anekdota, která pobaví především devótností podřízených referentů (Hlinomaz, Najman) vůči objevivšímu se soudruhu řediteli (skvělý Ivo Gübel). Scénář je dílem Ljuby Štíplové, pozdější slavné spoluautorky časopisu Čtyřlístek. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na to, jak krátké tyhle Brýle jsou, je v nich příšerně málo humoru... Člověk by řekl, že scénář to hlavní vytěží z konfliktu výbušných povah Pavla Landovského a Josefa Hlinomaze, ale ani toho se nedočká. Nic moc. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Hlinomaz byl prý příliš velký hédonik na to, aby natočil něco delšího než 15 minut (a v normálních filmech bral jen epizodní role). To je podle mě věčná škoda. V tomhle snímku ale kupodivu nejvíce exceloval Zdeněk Najman, který ho svým komediálním talentem zastínil i s Landovským dohromady. Klobouček! ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Nějaký státní podnik na konci 60. let: vláda dělnické třídy v praxi. Řidič péruje bezradné referenty. Kuchaře nikdo nesmí obtěžovat (jak se posléze ukáže, tyká si s ředitelem: "Bohouši"). To mohlo být ve své době zajímavé. Jinak je tento příspěvek k splnění plánu počtu komedií v aktuální pětiletce vydatný asi jako ten vývar, co tam míchají. Kombinace Hlinomaz - Lanďák slibovala velikou radost, výsledkem je smutné zjištění, jak málo mohlo taky lidem stačit. Dětinská komedie, která dnešní tv škváry převyšuje jen jistou kultivovaností a snad ještě roztomilým projevem obou referentů (Hlinomaz, Gübel). ()

Zajímavosti (1)

  • Napsala Ljuba Štíplová - (spoluautorka časopisu Čtyřlístek). (bo.rec)

Reklama

Reklama