Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Selmě je 37 let, cítí, že stáří je na dosah ruky, a ona rozhodně není tam, kde by v životě chtěla být: její přítel ji opouští, jejich přátelé ho následují, nemá žádné děti ani slibně rozjetou kariéru. Ale má svůj sen, už se nechce stát norskou korunní princeznou, chtěla by jen psát sloupky do novin, ve kterých pracuje. Jenže její šéfová se na všechny její návrhy dívá s despektem. Pak jednoho večera narazí na dvě hvězdy z dob svého mládí, „krásnou" Janne a „Dokonalou" Annu. Ale brzy zjistí, že obě ženy v životě neměly takové štěstí, jak si myslela, a tak spojí síly a dohromady a vymyslí společný plán, jak splnit Selmin sen. Ale věci rozhodně nefungují tak, jak si představovaly... (Severská filmová zima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

vitac. 

všechny recenze uživatele

Hezká komedie o krizi středního věku v ženském podání. Film oplývá decentním, inteligentním humorem, několikrát se však vynoří vtípek, který vám může způsobit vysílení nezastavitelným smíchem:) Ještě mě zaujal "norský Brad Pitt":) Viděno v kině Art v rámci Severské filmové zimy 2011. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Z obsahu je naprosto zřejmé, o čem tento film bude.... Kdo nemá rád romantické komedie, ať se filmu raději vyhne. ()

Reklama

ddf76 

všechny recenze uživatele

Pekny zacatek Severske filmove zimy 2011. Lehka komedie s plnou kupou hlasek (ty zitra rano brzo vstavas :)). Santa Claus se sobem nemaj chybu :)) . ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Povedený norský snímek s dobře rozehraným dějem o krizi středního věku. Staví hlavně na výborných hereckých výkonech - hlavní postava Selmy je zahraná naprosto na výbornou, skvěle zvládnutá je i postava její šéfky, solárkové saně Irmelin :-) . Spousta vtipných situací, nějaká ta smutnější nota a fajn způsobem podaný konec. Já jsem s filmem rozhodně spokojen. ()

kurzan odpad!

všechny recenze uživatele

Hodina a půl čistého utrpení v brněnském kině Art. Film potacející se mezi nudou a trapností s naprosto předvídatelným scénářem snažícím se vyvolat u žen středního věku nával emocí. Brrrrrrrrrrr. EDIT: koukám, že Lenuse nepochopila rozdíl mezi komentáři a rubrikou diskuse, propřípadě soukromýma zprávama. Pokud máš jakýkoliv problém s mým hodnocením nechápu, proč vypisuješ své invektivy sem a nenapíšeš mi normální zprávu. Očekávám, že svůj příspěvek alespoň přesuneš do diskuse, kam patří a kde se oně něm je možné kolektivně bavit - nebo to neměl být diskusní příspěvek, ale jen žlučovité odplivnutí za to, že si někdo dovolil ohodnotit pravdivě film, který se mu prostě nelíbíl? Smiř se prostě holka s tím, že všichni nemají stejný filmový vkus a ty nejsi žádný arbitr správnosti - taky ti nikdo nevyčítá, že se ti nelibí třeba Happy tree friends - ale možná tam v komentáři k němu je právě řečeno to, co je tvůj problém - ty se totiž díváš na lidi, co mají jiný filmový vkus svrchu....EDIT2: Jestě jednou a konkrétněji - kupa lidí chodí k tvému nemalému překvapení i na filmy, ze kterých následně nadšena není - projevují se tam jisté prapodivné důvody zcela nefilmového charakteru jako je snaha někomu udělat radost (nic neříká?), neublížit někomu (pořád nic?), radost z radosti někoho jiného (ani tohle ne?), radost ze sdílení času s jinou osobou či osobami...atd....ale já vím pro tebe jsou tyhle důvody k politování. No holt někomu prostě příjde lepší než vstát po deseti minutách a odejit radši takový film dokoukat (když už si ho ostatně stejně zaplatil) a nekazit radost druhému či ostatním - no a potom napsat na CSFD recenzi tohoto filmu tak jak mu pripadal. Jeste takova otazka na konec - pokud by všichni chodili a sledovali jen filmy, které je baví, nemeli by zde být všechny filmy v červených číslech? ;) ()

Galerie (25)

Související novinky

Severská filmová zima

Severská filmová zima

29.01.2011

Na měsíc únor připravil Severský filmový klub další festivalovou přehlídku zaměřenou na filmy skandinávských tvůrců: SEVERSKOU FILMOVOU ZIMU. Cílem akce je nabídnout českým divákům filmy z produkce… (více)

Reklama

Reklama