Reklama

Reklama

Jackie Zucker je bývalá moderátorská hvězda DDR, která ale po revoluci upadla v zapomnění. Světem se protlouká s krédem "nový den, nové štěstí" a tak není divu, že zkouší štěstí jako hráč poolu. Dcera se s ním nebaví, jeho syn po něm vymáhá dluh, který má vůči bance, kde pracuje a manželka se s ním chce nechat rozvést. Všechno se má změnit, když se dozví o smrti své matky a jejím posledním přání, aby její dva synové (Jackie a Jacob) drželi tradiční židovské období smutku šiva, což znamená sedět 7 dní v domě bez možnosti vyjít ven. Jackiemu se to ani trochu nelíbí, protože kromě toho, že se se svým bratrem nemá v lásce, koná se v té době největší poolový turnaj v jeho životě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Nemci sa úporne snažia točiť dobré filmy. Niekedy to nevyjde, ale tá snaha je tak očividná, že si ju snaď treba ceniť viac, než dokonalý film. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

A pak, že se nedá v TV najít něco normálního. Taková blbost! Chce to jen trpělivost a spoustu času, protože, co si budeme nalhávat, těch programů je trochu moc. Ale když si s tím tu práci dáte, ono to vyjde, věřte mi. Tahle milá, nenáročná a velmi pohodová komedie je toho jasným důkazem. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je tomu asi rok, co jsem viděl jeden belgický road movie, kde se jedna židovská rodina rozhodla vydat na Ukrajinu a pohřbít tam svého dědečka, kterého skoro nikdy neviděli. Alles auf Zucker! je hodně podobný film s podobným nápadem a podobným průběhem, ale pořád se na to naprosto suprově kouká. Film ubíhá, člověk se zasměje, něco se i dozví ze světa, ke kterému se nedostane každý den. No a k tomu je to všecko převyprávěno v aktuálním zběsilém světě, kde člověk kolikrát přemýšlí nad tím, jestli věříc í má ještě vůbec na to čas, být věřící nebo ne. Dobrá komedie a Německo u mě opět zabodovalo. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to úplně pohodová komedie, která si bez jakékoliv zlomyslnosti dělá legraci ze staré NDR i z židovských zvyklostí, které vypadají až úplně absurdně, ale ve skutečnosti bych v takové společnosti žít nechtěl. Starému Jackiemu jsem fandil a ledy roztály, když si oba lokli u Jackieho dcery extáze, to pak následovaly asi nejlepší scény filmu. No, Jana jako lesbička, jen tak zlehka, v roce 2004 ještě nebyli LGBT ve filmech zařazováni povinně, takže jsem jé to odpustil, navíc když jsem zjistil, že se před lety spustila s bratrancem, který se pak dal k ortodoxně chápanému judaismu, čímž byl neskutečně směšný... Trošku ztřeštěné, ale film stojí za to vidět. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • V posledných scénach filmu si malú úlohu hráča biliardu zahral aj režisér Dani Levy. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama