Reklama

Reklama

Skutočný príbeh inšpirovaný zážitkami a skúsenosťami 19-ročného študenta Jasona Mossa, ktorý prežil blízky vzťah s 33-násobným sériovým vrahom Johnom Wayneom Gacym niekoľko mesiacov pred jeho popravou.
Talentovaný devätnásťročný vysokoškolský študent Jason Moss si začne písať s americkým sériovým vrahom Johnom Wayneom Gacym, ktorý zabil 33 mladých chlapcov a dnes čaká vo väznici na popravu. Oficiálnym dôvodom jeho záujmu je príprava seminárnej práce, pod povrchom však mladík skrýva oveľa ambicióznejší cieľ, na aký chce zloducha využiť. Gacy sa stáva akýmsi Mossovým mentorom. Študent sa mu pritom snaží dostať na telo aj do mysle, ale zločinec je geniálny manipulátor, ktorý dokáže narušiť psychickú rovnováhu svojej obete dokonca aj počas pokojného rozhovoru o úplných banalitách. Gacy dokáže vtlačiť svoju vôľu aj do rezonujúceho mozgu mladíka a v jeho mysli oživí veľmi temné myšlienky. Mladík upadá do zvláštnych stavov a celý proces vyvrcholí pri záverečnom stretnutí zločinca a študenta tvárou v tvár vo väzení pred popravou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (53)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Ako správna Slovenka si neodpustím slovné spojenie "Ty kokos!". Pôvodne som ani netušila, že film je podľa skutočnej udalosti. Myslela som, že je tam proste len Gacy a ostatné je niekoho fantázia. Ale zdá sa, že klauna Gacyho som si naštudovala málo. Ale o to viac ma prekvapil záver. Prvá polovica filmu bola taká zlatá stredná cesta ale ako sa to Jasonovi začalo vymykať spod kontroly, priznám sa, že občas mi tuhla krv v žilách. Bolo to napínavé a pútavo podané. Úvodné "zoznámenie" s vrahom Gacym bolo výborné, finále so skutočným Jasonom takisto. Stále som na vážkach a premýšľam či tomu dať 4* alebo dať rovno plný počet. Herci boli podľa mňa presvedčiví, William Forsythe a Jesse Moss odviedli skvelú prácu. Ani sa mi nechce veriť, že Jesse Moss je ten istý chlapec z filmu Tucker a Dale vs. smrteľné zlo, pretože tam sa mi hnusil a naopak tu ma zaujal. No a už to tu bolo spomínané, že William sa na skutočného Gacyho nepodobá (no a vlastne ani Jesse na Jasona i keď obaja sú Moss), súhlasím, že to vôbec nevadí. Tento film u mňa rozhodne zanechal veľa pocitov. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jason Mosse je mladým študentom vysokej školy, ktorý sa rozhodol, že jeho záverečnou seminárnou prácou pre ukončenie ročníka bude skúmanie psychiky jedného z najväčších sériových vrahov USA, John-a Wayn-a Gacy-ho. Z počiatku obyčajná komunikácia formou listou, prerastie do dlhých nočných telefonátov. Aký vplyv môžu na seba vyvíjať, dve zdanlivo odlišné osobnosti? "Houston, we have a problem!" Niečo to nesedí. Buď mal tento film hlúpy scénar a niektorým užívateľom stačil fakt, že je podľa skutočnosti, alebo som pozeral iný snímok. Miestami na mňa pôsobil dosť nereálne a z pohľadu hlavnej postavy mladého študenta, neskutočne nepresvedčivo zahrané. Jeho výkonu som proste neveril. Tak málo stačilo, aby ... ? Film najviac zaujal úplným záverom, vyobrazením niekoľkých autentických záberov Jasona Mossa. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Proč jsi tomu chlapovi vůbec psal?!“ - „Jak říkám, kvůli práci ve škole.“ - „Žádný jiný téma tě nenapadlo?“ - „Tohle mě zajímá.“ - „Ale o sobě mu nic prozrazovat nebudeš, že ne?“ - „Ne, ne. To by nebyl ten nejlepší přístup, co?“ Jasonova fascinace je zřetelná. Zachází stále dál a odrazování jeho okolí ho nemůže zastavit. Jenže čím hlouběji se noří, tím víc je to pro něj nezdravé, a divák tuší, že může skončit špatně. Herecky je zábavné pozorovat oba hlavní protagonisty, i když pokud jde o samotné postavy, záleží na vás, jak moc uvěříte především Jasonově proměně a podlehnutí vrahově vlivu. Za mě to občas bylo na hraně. Samotný závěr je zajímavý a zároveň z něho i zamrazí. Hodnotím slušnými 4*. „Sleduju lidi velmi podrobně, když neví, že je pozoruju. Snažím se uhádnout kam mají namířeno, co si myslí, co se jim opravdu honí hlavou. Pozorováním jejich chování můžeš přijít na to jaká mají slabá místa, na to, kde jsou zranitelní, na jejich obavy. A jakmile se dostaneš do jejich mysli, máš kontrolu.“ - „Kontrolu dělat co?“ - „Cokoliv budeš chtít.“ ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Výber hercov skutočne dokonalý. Atmosféra viac než zaujímavá. Prečo sa vôbec Gacy zapodieval Jasonom to mi ako tak jasné je. Mladý chlapec, možnosť manipulácie, možnosť rozptýlenia, skrátka ešte si spríjemniť posledné chvíle pred smrťou. To, že sa na to Jason dal je tiež jasné. Seminárna práca. Lenže všetko to, čo si Jason zaumienil sa mu vymklo z rúk a skoro to neustál. Mohol nahovárať sám sebe, aj Gacymu, že to robil kvôli svojej práci, ale pravda je niekde úplne inde. Pravdepodobne ho nesmierne vzrušovalo a zaujímalo všetko to, čo Gacy vykonal. Na jednej strane mu bol odporný, ale na strane druhej ho fascinoval. Ja teda neviem, prečo Jason svoj život ukončil tak, ako ho ukončil, ale v hlave musel mať z toho všetkého riadny bordel. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Fascinace zlem se táhne napříč věky a tak není divu, že se i v případě Gacyho našla řada jeho obdivovatelů. Jason Moss k tomu ještě přidal ambici a rozhodl se trumfnou psychology FBI, kteří se nebyli schopni dostat Gacymu do hlavy a přijít tak na jeho motivy. Že to nebyl Moss, kdo rozhodil Gacymu střevíc je celkem jasné a Moss pak svou knihu nazval poměrně trefně - Poslední oběť. Možná je film trošku moc dlouhý, ale jinak celkem trefně ukazuje, jak relativně normálnímu klukovi začne po kontaktu s Gacym hrabat a jak se vrahův vliv stupňuje až téměř do extrému. Svůj lví podíl na tom má velmi dobrý výkon neokoukaného Jesseho Mosse (náhoda?). Tenhle kluk mě hodně překvapil. A povedl se i William Forsythe jako Gacy. Neprávem zapadlý film, který patří k tomu lepšímu, co kdy bylo o masových vrazích natočeno. 80% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Jason Michael Moss spáchal samovraždu vo veku 31 rokov. V kúpeľni sa strelil do hlavy. (Carol Pifková)
  • Jason Michael Moss nenadviazal vzťahy iba s Johnom Wayne Gacym, ale aj s ďalšími sériovými vrahmi. Boli to Richard Ramirez, Henry Lee Lucas, Jeffrey Dahmer a Charles Manson. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama